Video: Kal-El – cel mai avansat procesor quad-core pentru tablete

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eBvaDtshLY8[/youtube]

Kal-El este probabil primul chip quad-core care va fi implementat in vreo tableta si daca va amintiti am vorbit prima oara despre el in ca din luna februarie. Cei de la Nvidia ii pregatesc lansarea pe piata de ceva timp si tabletele cu Android vor fi primele care vor beneficia de aceasta tehnologie cu adevarat remarcabila. Clipul video de mai sus reprezinta un demo al modului in care ruleaza acest nou chip grafic insa intr-adevar impresionant este faptul ca procesorul este capabil sa redea fara probleme dynamic lighting-ul din demo, adica efecte de lumina dinamice care sunt proiectate pe obiecte si fluctueaza in mediul inconjurator.

NVIDIA demoed the new goodness on a Honeycomb slate with 1280 x 800 resolution and the frame rates remained smooth throughout. In order to emphasize the generational leap that we can expect with Kal-El, the company switched off two of the four cores momentarily, which plunged performance down to less than 10fps. That means the simulations we’re watching require a full quartet of processing cores on top of the 12-core GPU NVIDIA has in Kal-El. Mind-boggling stuff.

Aceste noi chip-uri ar trebui sa fie disponibile pe piata incepand cu luna August si probabil vor face parte din Nvidia Tegra 3, o platforma care va ajunge in tabletele unor producatori norocosi. Apple spune ca iPad 2 are de 9 ori mai multa putere grafica decat primul model insa nu cred ca se apropie in vreun fel de Kal-El. Cei de la Nvidia au reusit sa faca un procesor extrem de performant care va lasa iPad 2 mult in urma, acum depinde daca vor exista dezvoltatori interesati sa faca jocuri pentru el sau toti vor astepta ca Apple sa produca ceva asemanator si sa faca jocuri pentru App Store unde oamenii chiar le cumpara. Pana una alta Nvidia va lansa ceva grozav si Apple are de lucru pentru anul viitor.

4 COMENTARII

  1. sa faca ei si eight cores ca degeaba , sunt jocuri high end pe pc care nu stiu sa partitioneze “treaba” nici macar pe 3 cores.
    mai bine facea un core de 4 ghz si era mult mai bine.