O noua versiune a Mac Defender disponibila, este imuna la patch-ul lansat ieri de Apple

Aseara v-am spus ca Apple a lansat un nou update pentru Mac OS X care avea drept scop neutralizarea malware-ului Mac Defender care a infectat un numar considerabil de Mac-uri in ultima perioada. In urma update-ului foarte multi posesori de Mac-uri au respirat usurati stiind ca propriul calculator a fost curatat de malware si sunt in siguranta. Din pacate astazi a aparut o noua versiune a Mac Defender cunoscuta sub de numirea de Mdinstall.pkg a care este imuna la sistemul de protectie facut ieri de Apple. Noua versiune a Mac Defender poate infecta Mac-urile celor care nu sunt atenti si se lasa pacaliti iar Mac OS X-ul va trata malware-ul ca orice alta aplicatie.

Hours after Apple released this update and the initial set of definitions, a new variation of Mac Defender is in the wild. This one has a new name, Mdinstall.pkg, and it has been specifically formulated to skate past Apple’s malware-blocking code.

The file has a date and time stamp from last night at 9:24PM Pacific time. That’s less than 8 hours after Apples security update was released.

Aceasta noua versiune a Mac Defender a fost lansata la doar 8 ore dupa update-ul companiei Apple deci presupun ca de acum incolo indiferent ce update va scoate Apple dupa el va iesi o noua versiune de malware. Partea buna este ca Apple a implementat un sistem care permite actualizarea definitiilor pentru malware deci de indata ce Apple actualizeaza baza de date cu noua versiune a Mac Defender, Mac OS X ar trebui sa o stearga din calculator. Pana se va intampla acest lucru aveti grija ce instalati de pe internet.

8 COMENTARII

  1. Pana una alta sa ma lamuresc si eu, cu toate ca nu detin un Mac.

    Mac Defender nu este o aplicatie preinstalata in OS X cum ar fi Windows Defender in Windows banuiesc, nu?

    Este ceva ce s-a instalat in urma vizitarii vreunui site sau ce este mai exact?

  2. Eu sunt de parere ca se face prea mare tamtam… Lumea nu cred ca stie care este diferenta intre virus si troieni. Troienii exista si vor exista tot timpul pe orice os,depinde cat de prost este utilizatorul.
    Virusii dauneaza functionalitatii os-ului iar pe mac nu exista virusi,chiar daca apar anual tentative de acest gen de stiri…
    In primul rand cine are mac stie ca nu are nevoie de antivirus,un firewall plus un soft gen little snitch pentru outbound trafic este de ajuns. Si bineinteles,putina atentie 🙂

  3. auzi cica se face tam tam… nu zic unii ca mac os e cel mai cel, ca nu tre sa ai grija ca e pisica cu 9 vieti?… si cand colo… update-uri peste update-uri ca sa-si protejeze clientii… copie fidela dupa microsoft, numai ca e la o scara mai mica.
    cunosc un caz concret la o cunostinta din australia cu mac, ce tocmai a luat mac def. si a platit 120 $Au pt devirusare.

    …it’s just the begining, u’ll see.

  4. cazul este absolut autentic. s-a intamplat acum 2 zile si atat se plateste in australia.
    tipul a intrat in panica, a sunat la o firma care se ocupa cu computere, au venit, l-au rezolvat si i-au luat banii.
    ziua urmatoare a scos apple update-ul…

  5. Păi da, PEBCAK – dacă utilizatorul este atât de inteligent încât să-și infecteze singur calculatorul cu troieni, nu-i de mirare că se comportă la fel de inteligent în continuare și cheltuiește bani aiurea în loc să închidă aplicația dubioasă și să șteargă fișierul aferent! LOL!