Apple lucreaza la un sistem de alerte dinamice bazate pe locatia GPS

Apple lucreaza intens la dezvoltarea de noi tehnologii iar aceasta care tocmai a fost inregistrata companiei ar permite afisarea de alerte dinamice bazate pe locatia GPS a utilizatorului. Dynamic Alerts for Calendar Events se numeste noul brevet de inventie acordat companiei Apple si in el se explica o metoda prin care un sistem ar putea loaliza utilizatorul pe harta si in functie de intrarile din calendar ar putea afisa o notificare in legatura cu o intalnire pe care utilizatorul o are in apropierea locatiei sale. Sistemul ar putea afisa alerte si pentru intalniri aflate la o distanta mai mare si ar putea calcula chiar timpul necesar pentru a ajunge la acea destinatie.

Using GPS and a user’s calendar events, the system could determine how long it will take for the person to travel to their scheduled event. The iPhone software could then alert the user accordingly, allowing ample time to travel and meet the scheduled deadline. Using a GPS signal, the iPhone could even determine travel time based on external factors, such as current or historical traffic conditions. Apple’s system would provide users with the best route based on this data, and alert them accordingly.

Sistemul conceput de Apple ar putea calcula timpul necesar pentru a ajunge la destinatie luand in calcul si factori precum : traficul, starea vremii, posibile evenimente care ar putea bloca traficul rutier, etc. Practic Apple a conceput un sistem care nu numai ca avertizeaza utilizatorul in functie de locatia sa dar ii si ofera informatii foarte utile in legatura cu destinatia la care trebuie sa ajunga. Calendarul este o parte integranta a cestui sistem avand in vedere ca pe baza intrarilor din el se emit alertele in legatura cu posibilele intalniri la care utilizatorul trebuie sa ajunga. Daca un asemenea sistem va ajunge in curand in iDevice-urile noastre ramane de vazut, cert este ca Apple lucreaza la el.