Video: PhotoFast i-FlashDrive – un stick USB pe care il poti conecta direct la iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U3opaYMy3y0[/youtube]

PhotoFast i-FlashDrive este daca nu ma insel primul stick USB din lume care poate fi conectat direct la un iDevice. Stick-ul conceput de o companie asiatica are 2 capaete, unul cu un conector USB normal si un altul cu un conector de 30 de pini pentru iDevice-ul nostru. Putem baga stick-ul USB in calculator pentru a copia fisiere pe el iar apoi il putem conecta direct la iDevice pentru a accesa si folosi respectivele fisiere direct in terminalul nostru. Compania asiatia a facut si o aplicatie speciala prin intermediul careia putem accesa fisiere de pe stick insa avem in acelasi timp optiunea de a salva contactele din terminalul nostru ori de a transfera pozele de pe iPhone pe stick-ul USB. Mai mult decat atat, putem asculta muzica din stick direct in aplicatia facuta de respectiva companie asiatica.

PhotoFast i-FlashDrive este probabil unul dintre cele mai utile accesorii facute vreodata pentru iDevices insa partea proasta este pretul. Versiunea de 8GB a PhotoFast i-FlashDrive costa 95$ in timp ce versiunea de 32 GB costa nu mai putin de 180$ si cred ca foarte multe persoane vor spune “pas” acestui accesoriu din cauza pretului. Daca ar fi fost mai ieftin mi-as fi cumparat cu siguranta unul pentru ca este foarte util si usureaza munca de copiere a fisierelor din/pe iDevice-urile noastre.

10 COMENTARII

  1. Un memory stick decent (sandisk, lexar) de 32 gb costa aprox 80 de euro. Eu pierd, si cuvintul este fara nicio retinere, “cacalau” de mult timp de fiecare data cand imi pun muzica pe iphone. Nu mai detaliez. Sa platesc chiar si 200 de euro ca sa scap de povara cu sync-uri (si de povara cu adaugatul muzicii noi de pe NAS hdd in itunes) mi se pare chiar decent. Dar evident, fiecare cu nevoile lui.

  2. Daca as fi avut nevoie mare de stick-ul ala normal ca as fi dat banii daca mi se parea ca ii merita, dar in momentul de fata pentru un utilizator normal suma e mare.

  3. Cred ca publicul target este reprezentat de oameni peste 50 de ani fara computer skills si bineinteles cu iphone fara jailbreak, pentru care 200 de euro reprezinta o suma mica in comparatie cu avantajele enorme pe care le-ar obtine achizitionand acel dispozitiv. Pentru restul exista zeci de programe disponibile in cydia.

  4. Foarte util. Pretul este marisor. Dar asta este doar inceputul. Cel putin peste un an o sa ajunga la 50 de dolari. Eu si acum mai am un stick de 1gb cumparat in 2003 cu 200 de dolari din corea. astazi nici nu cred ca se mai gasesc stickuri de 1gb. Asa ca rabdare. Plus ca nu e facut de apple ca sa isi pastreze pretul in timp.