iOS 5 beta 1 – cum poti face update si care sunt riscurile

Dimineata v-am spus ca iOS 5 beta 1 este disponibil pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS si v-am prezentat cele mai importante noutati aduse de acesta. Noua versiune a sistemului de operare este disponibila pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS care o pot descarca numai din propriul cont de pe site-ul Apple. Pe langa faptul ca iOS 5 beta 1 este disponibil numai prin acel cont, terminalul pe care se instaleaza iOS 5 beta 1 trebuie sa fie inregistrat in contul de dezvoltator altfel nu se va face activarea dispozitivului si nu il veti putea folosi absolut deloc. Fara activare terminalul ramane blocat cu ecranul de setup al iOS 5 si nu puteti trece mai departe.

Daca aveti terminalul inscris in contul unui dezvoltator de aplicatii atunci puteti instala iOS 5 daca vi-l da acel dezvoltator. Pentru a instala iOS 5 trebuie sa aveti iTunes 10.5 beta instalat in calculatorul vostru iar iTunes 10.5 beta il puteti obtine de la acelasi dezvoltator. Update-ul la iOS 5 modifica baseband-ul pentru iPhone 4 si veti avea baseband 04.11.04 dupa terminarea instalarii. Acest baseband NU este decodabil si NU poate fi modificat sub nici o forma deci odata ce il instalati ramaneti cu el. NU puteti face update la iOS 5 cu pastrarea baseband-ului pentru ca indiferent daca baseband-ul ramane intact sau nu, nu veti putea scoate terminalul din Recovery Mode deci oricum nu il puteti folosi. In momentul de fata NU stiu daca baseband-ul poate fi pastrat cu TinyUmbrella in timpul unui update la iOS 5. Pentru iPhone 3GS baseband-ul din iOS 5 nu este mai mare decat cel de iPad.

Daca faceti update la iOS 5 pe iPad 2 si atunci NU mai puteti reinstala iOS 4.x inapoi pana nu apare o solutie de jailbreak care exploateaza bootrom-ul. Cei care au iOS 5 pot reveni la iOS 4.x daca au SHSH salvat in Cydia sau in PC. Daca nu aveti SHSH salvat atunci salvati unul cu TinyUmbrella insa bifand optiunea de a NU cere SHSH-urile din Cydia.

In final nu uitati ca iOS 5 beta 1 este totusi o versiune instabila care are erori si nu este recomandata a fi folosita pe un telefon principal. Veti primi erori, telefonul va functiona greu in anumite cazuri deci ganditi-va foarte bine inainte de a face update.