iTunes 10.5, Safari 5.1 si Mac OS X Lion developer 4 disponibile

Desi aseara Apple a lansat iTunes 10.3 pentru publicul larg iata ca astazi iTunes 10.5 beta este disponibil pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS care vor sa instaleze si sa testeze iOS 5 beta 1. Noua versiune a iTunes este necesara pentru instalarea si sincronizarea iOS 5 dar ea activatea si o parte dintre functiile iCloud care nu sunt inca disponibile pentru iTunes 10.3. iTunes 10.5 aduce si cateva schimbari de ordin grafic la toolbar-ul programului insa exista o noutate importanta care ne permite sa descarcam automat update-urile aplicatiilor si noile achizitii. Cam atat despre aceasta versiune a iTunes, este dedicata instalarii si sincronizarii iOS 5.

Safari 5.1 developer preview este de asemenea disponibil incepand de astazi. Apple le ofera dezvoltatorilor de aplicatii pentru iOS posibilitatea de a testa noile functii ale Safari care vor fi disponibile abia in Mac OS X Lion. Vorbim despre posibilitatea de a vedea pagini din Safari in full screen, de a activa cache-ul pentru continutul media folosind appplication cache-ul din HTML 5 si in final exista accelerare grafica imbunatatita pentru utilizatorii sistemului de operare Windows. Desigur ca Safari 5.1 este disponibil numai prin Dev Center.

You can now download Safari 5.1 Developer Preview and take advantage of new technologies, including support for full-screen webpages, media caching with the HTML5 application cache, and better graphics acceleration on Windows.

With Safari 5.1 Developer Preview, you can tap into new extension APIs, including support for popovers, menus, new event classes, and interaction with Reader.

Mac OS X Lion developer preview 4 este disponibil incepand de astazi pentru toti dezvoltatorii. Build-ul 11A48Gb contine o parte dintre functiile prezentate de Apple aseara la WWDC 2011 deci veti putea incerca o multitudine de lucruri noi. Prea multe nu se stiu despre aceasta versiune a Mac OS X deocamdata insa nu o puteti descarca decat daca aveti un cont de developer la Apple.