iOS 5 blocheaza posibilitatea de a face untethered jailbreak?

Acum 14 ore i0n1c prevestea posibila “moarte” a untethered jailbreak-ului pentru iDevice-urile noastre de indata ce iOS 5 va fi lansat. Se pare ca Apple ar fi scos anumite servicii pe care Dev Team si i0n1c le foloseau pentru a face solutii de untethered jailbreak pentru terminalele noastre insa informatia nu este sigura deocamdata. i0n1c sustine ca daca informatia este adevarata atunci singura metoda de jailbreak disponibila pentru noi ar fi cea tethered adica cea la care este nevoie de repetarea jailbreak-ului atunci cand terminalul este resetat sau inchis.

Apple incearca de mult timp sa blocheze posibilitatea de a face jailbreak si decodare pe iDevices insa pana recent nu au reusit sa ii opreasca pe cei de la Dev Team insa incepand cu iOS 4.2.1 lucrurile s-au schimbat radical. Atunci am asteptat cateva luni pentru a face untethered jailbreak insa la iOS 4.3 am avut untethered jailbreak la doar cateva saptamani dupa lansarea oficiala. O solutie de unlock astepta de mai bine de 9 luni de zile si mai mult ca sigur se va implini un an pana o vor lansa cei de la Dev Team deoarece acum vor astepta lansarea oficiala a iOS 5 pentru a oferi utilizatorilor o solutie de unlock.

Eu unul nu cred ca jailbreak-ul va fi oprit de Apple insa sub ce forma va fi disponibil ramane de vazut.

20 COMENTARII

  1. Sunt de aceeasi parere cu Bufu, se refera la untetherul lui pentru ultimele versiuni de iOS, mai precis 4.3.1, 4.3.2 si 4.3.3.

  2. eu nu cred ca va muri jailbreak-ul… Cydia este o afacere de milioane de dolari si cei din spatele ei (in frunte cu saurik) mai mult ca sigur vor “sponsoriza” cautari de exploit-uri pentru viitoare solutii de jailbreak.

  3. Salut, pentru cei cu telefoanele codate eu zic ca daca a-ti strans bani sa va cumparati telefonul aveti doua optiuni , ori il tineti pe post de ipod sau mai strangeti odata din c…r si vil face-ti factori unlock si gata. Mentionez ca eu dupa 3 luni de asteptat asta am facut in ianuarie , ma plictisisem de asteptat . Cu jailbreak-ul vom mai auzi de el dar decodare nu cred prea curand .

  4. Pentru mine, faptul ca pot face jailbreak la telefon este un motiv extrem de important pentru care mi-am luat iPhone. Nu sunt convins ca fara posibilitatea de a face jailbreak as face aceeasi alegere.

  5. Pe unii chiar nu ii intereseaza faptul ca Jb-ul moare ! Si vorbesc despre persoanele care au bani si cumpara aplicatiile ! Asa si ? Se va descoperi o alta modalitate de a face JB pe iPhone 😉 !

  6. Daca moare jailbreakul asta e.oricum am de gand sa cumpar ro+hu de la igo primo si mc2 care il joc zilnic.daca ceva imi place si e calitativ merita banul.adica sunt de acord sa incurajez acel producator.in general nu incurajez pirateria dar iphone are cateva limitari din start.sa zica mersi ca datorita jailbreak-ului sau vandut mai multe.ar trebui apple sa inchida putin ochii si sa lase ceva portite.oricum din cydia in afara de installous si sbs setings nu am nimic.
    Referitor la unlock am invatat ca un iphone are valoare doar daca e neverlock sau eventual codat pe operatorul tau in cel mai rau caz.asta ca sa nu ne complicam un pic cu gevey sim.

  7. hai ca jb il mai scot cum il mai scot dar unlockul e bataie de joc ca nu au mai scos nimic de atata timp … ne “obliga” sa ne luam neverlocked or.. samsung galaxy s2 other option i say.

  8. @zaone: De acord, lui Apple îi pasă de JB – în sensul că încearcă să oprească fenomenul pentru a-È™i proteja o parte importantă din clienÈ›ii care îi aduc venituri, È™i anume dezvoltatorii, de prejudiciile aduse de piraterie! Nu vezi că aproape nu există utilizator cu JB care să nu aibă installous pe iDevice? Indiferent de lozincile despre libertate, pirateria È™i unlock reprezintă de fapt principalele motive pentru JB, asta-i realitatea! Ar putea un utilizator onest, care a dat deja ceva bani pe aplicaÈ›ii din App Store, să afirme că va renunÈ›a la iDevice dacă nu se va mai putea face JB, È™i astfel să renunÈ›e brusc la investiÈ›ia în aplicaÈ›ii? Evident că nu, cei care spun asta sunt cei care fac JB pentru piraterie È™i de ei Apple se poate dispensa, pentru a se concentra pe utilizatorii oneÈ™ti È™i pe dezvoltatori, deoarece aceÈ™tia îi sunt loiali È™i doar cu ei poate câștiga pe termen lung!

    De aceea, ar fi o naivitate să ne bazăm pe toleranța Apple față de acest fenomen atunci când sperăm la soluții de JB. Acestea vor fi tot mai rare și din ce în ce mai complicat de implementat.

  9. @Thief Yo: Și-ți portezi aplicațiile pentru iOS pe SGS 2? Sau ești un exemplu edificator pentru ce i-am răspuns lui @zaone mai sus? 🙂

  10. Da, foarte multi au Installous dar o buna parte dintre cei care au Installous cumpara aplicatiile. Ai fi surprins sa afli cati incearca o aplicatie piratata si o cumpara dupa doar pentru ca le place. Se castiga bani din piaraterie, Apple a demonstrat deja cu muzica si probabil in viitor va demonstra acelasi lucru cu aplicatiile.

  11. Imposibil sa dispara JB, orice lucru facut de mana omului se desface tot cu mana omului. La fel a fost si cand a aparut Win7..si dupa o saptamana deja era cracked. Probabil ‘or sa dispara maimutoii care fac acum solutiile de JB si sa apara altii noi, mai buni.

  12. @zaone: Cu siguranță aÈ™ fi surprins să existe un număr semnificativ de persoane care cumpără aplicaÈ›iile pe care le-au piratat anterior, pentru că majoritatea piraÈ›ilor susÈ›in că nu au de gând să dea bani pe ceva ce pot obÈ›ine È™i “gratuit” (adică piratat). Iar cei care cumpără totuÈ™i, nu vor renunÈ›a la iDevices dacă nu vor mai putea face JB, deci Apple nu trebuie să È›ină cont de ei în eforturile de limitare a fenomenului de JB, pentru că nu-i va pierde oricum. QED. 🙂

    @adidas: Da, tot ce se poate face de mâna omului se È™i poate desface de mâna omului … însă ceea ce rezultă după acest “desfăcut” este deseori mai puÈ›in folositor decât era ceea ce s-a desfăcut. De ex. dărâmi o casă făcută de mâna omului, rezultă o grămadă de moloz È™i un spaÈ›iu viran, însă ai pierdut posibilitatea de locuire, sau de închiriere a casei, etc. Tai un pom sădit de mâna omului È™i ai lemne de foc, dar pierzi recolta pomului din anii următori, umbra lui È™i ozonul pe care îl produce. La fel È™i cu JB, poÈ›i moda telefonul, dar scurtezi viaÈ›a bateriei, pierzi stabilitatea È™i securitatea sistemului (È™i garanÈ›ia!) È™i evtl. chiar funcÈ›ii mai importante, ca GPS-ul, după cum a rezultat din găselniÈ›a celor de la Dev Team cu baseband-ul de iPad pentru unlock. Și va fi tot mai greu de găsit un JB untethered, simplu de implementat È™i care să nu sacrifice din calitățile sau funcÈ›iile dispozitivului.

  13. @zaone nu stiu la ce te referi can zici ca vor face la fel cu aplicatiile dar ma faci sa rad.
    Crezi ca daca toti au aplicatii piratate apple va cere o taxa anuala si da le dea acces la acele aplicatii?

  14. Eu am cumparat mai multe aplicatii dupa ce am avut posibilitatea de a le incerca, si normal piratat pentru ca apple nu da libertatea de a incerca ceva legal inInte sa o cumperi. Daca pe viitor am avea posibilitatea legala atunci cred ca s-ar reduce pirateria

  15. Eu sunt de parere ca jailbreak va exista tot timpul,poate nu si unlock pentru ca nu prezinta asa mare interes precum jailbreak-ul.