Video: Notifications Center si asemanarea cu MobileNotifier

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-mP0CCytmoM[/youtube]

Imediat dupa prezentarea Notifications Center probabil multi dintre voi s-au gandit cate asemanari exista intre sistemul celor de la Apple si MobileNotifier. In clipul de mai sus avem o prezentare facuta de Peter Hajas, initiatorul proiectului MobileNotifier, care acum este angajat al companiei Apple. Hajas a fost angajat de catre Apple undeva in cursul lunii mai si in iunie compania a prezentat lumii intregi un sistem de notificari asemanator in anumite privinte cu cel din Android insa asemanator si cu MobileNotifier.

Avand in vedere ca dezvoltatorul tweak-ului lucreaza pentru Apple nu este greu de crezut ca acesta si-a vandut intreaga munca si daca este asa atunci eu unul ma bucur pentru ca avem in sfarsit in iOS 5 un sistem de notificari net superior celui din iOS 4. Apple a preluat anumite idei de la altii si le-a imbunatatit asa ca in Notifications Center avem afisate nu doar notificarile pierdute ci si widget-uri pentru aplicatii, widget-uri care ar putea fi implementate de catre dezvoltatori in propriile aplicatii daca vor dori.

In final, din punctul meu de vedere exista asemanari mari intre Notifications Center si MobileNotifier insa din moment ce Peter Hajas lucreaza la Apple este posibil sa vedem si alte idei bune ajungand in iOS.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QGFVZNSMU28[/youtube]