Cum sa activezi iOS 5 fara UDID si sa folosesti functia de telefonie

Stim cu totii ca iOS 5 necesita inregistrarea UDID-ului terminalului nostru in contul unui dezvoltator de aplicatii pentru iOS. Initial a fost descoperita o metoda care trecea pestea aceasta limitare insa din pacate acea metoda implica si imposibilitatea de a mai folosi functia de telefonie pentru ca nu se facea practic o activare a dispozitivului. Acum exista o alta metoda care implica accesarea fisierelor de sistem ale dispozitivului nostru si modificarea unui fisier care mai apoi va permite activarea terminalului si folosirea iOS 5. Aceasta metoda functioneaza doar pentru cei care au cartela pentru activarea terminalului ori au terminale factory unlocked. Cei care depind de hacktivare a.k.a. activare prin jailbreak nu pot urma acest tutorial.

Nu am testat tutorialul, nu va pot spune 100% sigur ca functioneaza insa metoda a fost folosita si la vechile verisuni beta ale iOS. Urmati pasii pe propria raspundere. Cei care au testat tutorialul spun ca metoda functioneaza.

1. Instalati iOS 5 pe terminalul vostru.

2. Dupa instalare urmati tutorialul acesta(sau acesta pentru Mac) pentru a face jailbreak terminalului vostru.

3. Bootati tethered si folosind iFunbox sau iPhone Explorer accesati fisierele de sistem ale dispozitivului vostru si navigati catre : /System/Library/CoreServices de unde veti copia fisierul SystemVersion.plist in calculatorul vostru. Va recomand sa il salvati in 2 locatii diferite.

4. Deschideti acel fisier cu un editor de text si stergeti intrarea :

<key>ReleaseType</key>
<string>Beta</string>

5. Acum trebuie sa rebootati terminalul insa va recomand sa il bagati direct in DFU Mode si sa bootati tethered cu redsn0w.

6. La repornirea terminalului veti face activarea direct din terminal fara iTunes.

Daca ati urmati pasii cum trebuie ar trebui sa aveti un terminal activat pe iOS 5 si sa puteti folosi inclusiv functia de telefonie.

Thanks to Alx.