iCloud salveaza automat pozele in calculatorul tau prin Photo Stream fara iTunes

Impreuna cu iOS 5, iTunes 10.5 si Xcode sau Mac OS X Lion, Apple a lansat si 2 versiuni ale programului iCloud pentru Windows si Mac OS X. Programul pentru Windows l-am descarcat si testat in calculatorul meu si prin intermediul sau am reusit sa descarc in calculator toate pozele din terminalele mele folosind Photo Stream dar am reusit sa sincronizez si bookmark-urile din iPhone cu Internet Explorer de pe PC. iCloud pentru PC permite si sincronizarea mailurilor, contactelor sau task-urilor(din aplicatia Calendar) cu Microsoft Outlook insa deocamdata functia de sincronizare nu este activa.

Functia Photo Stream este activa si ea va permite descarcarea in calculator prin intermediul iCloud a pozelor facute de iDevice-urile noastre dar si incarcarea in terminale a pozelor din calculator. Pentru a folosi programul trebuie sa va logati cu Apple ID-ul folosit la logarea in iCloud si de indata ce o faceti in calculator vor fi salvate automat toate pozele din iDevice-urile voastre dar numai daca aveti activata functia functia Photo Stream din Settings>Photos si Settings>iCloud>Photo Stream.

Pozele voastre vor fi automat descarcate in folderul C:\Users\user\Pictures\Photo Stream\My Photo Stream unde le veti putea accesa pe toate la rezolutia nativa. In fisierul C:\Users\user\Pictures\Photo Stream\Uploads veti putea copia pozele care vor fi automat transferate in iDevice-urile voastre si din testele mele de pana acum am descoperit ca nu conteaza dimensiunea sau rezolutia pozei, toate sunt incarcate si afisate fara probleme pe iPhone sau iPad. Locatiile pentru descarcarea si incarcarea pozelor pot fi modificate oricaund deci puteti alege si o alta locatie unde aveti mai mult spatiu, de exemplu.

Programul iCloud de pe calculator ne da posibilitatea si de a vedea cat spatiu mai avem liber in contul iCloud dar si ce backup-uri avem salvate si cat ocupa acestea. Avem posibilitatea de a sterge aceste backup-uri insa nu avem si posibilitatea de a vedea ce anume se afla in ele dar poate va include si aceasta functie pana la lansarea oficiala a iCloud.

Cam atat despre programul iCloud pentru calculator, din punctul meu de vedere reprezinta cea mai simpla metoda de a descarca pozele noastre de pe toate iDevice-urile si de a le avea intr-un singur loc fara a conecta fiecare dispozitiv la calculator pentru a face descarcarile. Presupun ca in versiunea finala vor exista mult mai multe functii insa deocamdata doar PhotoStream si Bookmark Sync functioneaza.

UPDATE: Pentru a instala iCloud pe Mac trebuie sa aveti OS X Lion instalat deja.

40 COMENTARII

  1. nu din idevice … in sens invers ma intereseaza daca merge … la photostream ai optiunea de a modifica folderul de upload… ce face acest folder de upload mai exact?

  2. poate omu o avea mac 🙂 pentru restul exista google / nu mai cereti link-uri zaone a gresit o data si ia fost retrasa aplicatia din appstore.

  3. Nu inteleg cum nu. Eu am intrebat daca este nevoie de developer pentru Mac sau pentru iOS. Asa am UUID inregistrat, folosesc Lion si iOS 5 dar as vrea sa devin developer si nu stiu daca pentru a folosi iCloud este nevoie de cont developer pentru iOS sau pentru Mac. Ma poate lamuri cineva? Multumesc.

  4. Pentru a-l instala nu, dar pentru a-l folosi da. De instalat deja este instalat, dar când mă loghez mă redirectioneaza spre zona de devs. Cont de dezvoltator am, dar nu sunt înregistrat ca iOS sau Mac developer.

  5. […] iCloud salveaza automat pozele in calculatorul tau prin Photo Stream fara iTunes swfobject.embedSWF("http://www.youtube.com/v/LLJIef-e-7g&color1=0x35405E&color2=0x35405E&rel=1&fs=1&showsearch=1&showinfo=1", "vvq-57586-youtube-1", "580", "370", "10", vvqexpressinstall, vvqflashvars, vvqparams, vvqattributes); Tags: Camera, iCloud, iMessage, iOS 5, iPad, iPhone, iPod Touch, Noutati, PhotoStream, Safari, Twitter, Wi-Fi sync Share // // […]