Cum iti cumperi produsele Apple?

Stim cu totii ca preturile unor produse Apple in Romania sunt departe de cele din SUA sau alte tari europene si aici nu vorbim numai despre MacBook-uri. In general retailerii romani au, in cele mai bune cazuri, un pret cu 10% – 20% mai mare decat magazinele Apple/retailerii de produse Apple din Europa si diferenta de pret ar justifica un drum pana intr-o tara straina de unde ai putea cumpara acelasi produs insa ai parte si de o mica excursie. In aceste conditii unii prefera sa cumpere produsele Apple de la diverse persoane care le cumpara din strainatate si le vand in Romania insa la preturi considerabil mai mici dar fara factura si fara garantie.

In momentul de fata garantia unui produs Apple poate fi rezolvata la Noumax si iStyle insa iStyle cere dovada de achizitie a produsului deci nu veti putea repara nimic daca nu aveti o factura. In aceste conditii, cat sunteti de dispusi sa achizitionati un MacBook/iMac, o tableta iPad sau un iPhone de la un “bisnitar” in detrimentul unui magazin online sau fizic din Romania. La achizitia din magazin primiti factura si certificat de garantie plus in cazul unei comenzi online aveti posibilitatea de a returna produsul in 10 zile insa daca faceti aceeasi achizitie de la un “bisnitar” rareori primiti o factura, un certificat de garantie sau posibilitatea de a returna produsul.

De doar 2 ori in viata mea am cumparat un produs de la un “bisnitar”, un iPhone 3G(a carui achizitie o regret si acum intr-o anumita masura) si tableta iPad 2 de a carei achizitie sunt multumit in momentul de fata. Tu cat de dispus ai fi sa cumperi un produs la un pret mai mic insa cu riscul de a nu avea parte de garantie in Romania?