Apple lanseaza primul cablu Thunderbolt

Desi tehnologia Thunderbolt este disponibila de cateva luni bune in MacBook Pro si iMac, iata ca abia aseara Apple a lansat primul cablu conector Thunderbolt. Nou cablu permite conectarea unui MacBook Pro/iMac la alt dispozitiv compatibil cu tehnologia Thunderbolt ori la un accesoriu hub care permite conectarea mai multor dispozitive la Mac. De la lansarea tehnologiei si pana acum au aparut pe piata cateva sisteme de stocare compatibile cu noua tehnologie insa sunt destul de scumpe si momentan Thunderbolt nu este un standard in industrie.

Thunderbolt technology supports blazing-fast data transfer with two independent channels of 10Gbit/s each. Use the Apple Thunderbolt cable to connect your Thunderbolt-equipped peripherals to your new iMac or new MacBook Pro.

Accesoriul celor de la Apple costa 55$ in Australia insa in magazinul online Apple din SUA inca nu este disponibil.

6 COMENTARII

  1. nu are logica, in primul rand, e inconfortabil, si in al doilea rand cu mac os x lion poti sa trimiti fisiere prin wireless,

  2. @horyatm: Și înainte de Lion poți trimite fișiere wireless, de ex. prin Finder (doar că trebuie să navighezi mai mult până la folder-ul Public al destinatarului, deci durează ceva mai mult procedeul decât cu AirDrop), însă durează MULT mai mult decât prin cablu (Ethernet sau, și mai bine, FireWire cu Target Disk Mode) – cei care au făcut un backup inițial cu Time Machine sau o migrare de pe un Mac vechi pe unul nou probabil au realizat diferența!

  3. Plus că prin Thunderbolt poți conecta un Mac pe post de harddisk extern pentru alt Mac (Target Disk Mode) sau un Mac pe post de display extern pentru alt Mac, apoi poți conecta dispozitive RAID externe la Mac pentru “high speed data access” … se deschid multe posibilități interesante. 🙂