iPhone 3GS ar putea fi smartphone-ul mid-end de 350$ al Apple

Ieri v-am prezentat “profetia” unui analist american care sustinea ca in toamna Apple va lansa nu unul ci doua terminale iPhone noi, unul high-end numit iPhone 5 si unul mid-end numit iPhone 4S. El isi baza teoria pe faptul ca Apple nu are un terminal cu care sa “atace” piata prepay iar anul acesta compania ar putea lansa un dispozitiv pretuit la doar 350$ care ar genera vanzari foarte bune in segmentul prepay. Desigur ca totul era doar o prezumtie care in realitate ar putea fi extrem de departe de adevar.

Avand in vedere cele spuse ieri, astazi un alt analist american a declarat ca Apple va mentine terminalul iPhone 3GS in productie si il va vinde la un pret mult mai mic decat iPhone 4/5. In aceste conditii Apple va lansa iPhone 5 in toamna, iPhone 4 va fi disponibil in magazine doar in versiunea de 8GB care va fi cu 100$/€ mai ieftina decat iPhone 5 iar iPhone 3GS va fi disponibil probabil pentru 350$. Miscarea este logica, practic Apple neavand de facut foarte multe modificari in afara continuarii productiei de terminale iPhone 3GS de 8 GB care vor fi disponibile pentru piata prepay.

I have a message in to Bachman, as the changed view is not slightly mysterious. Bachman’s note from March 30th on the matter had already described the next iPhone model as shipping “late in the September quarter,” so what adjustment there has been is not immediately clear. Of course, a week or two of sales of a new product, especially the iPhone, can mean a big difference in the sales counted in a given period.

Aceasta teorie este mult mai bine pusa la punct decat cea de ieri si eu unul o vad ca avand sanse de implinire mult mai mari.