Povestea unui \”terorist\” inchis pentru amenintari la adresa angajatilor unui magazin Apple

In 2009 un barbat suparat ca angajatii unui magazin Apple nu i-au rezoltat problemele pe care le avea cu unul dintre dispozitivele sale a scris pe Facebook ca intr-o zi ar putea intra in magazin cu o arma si ar putea impusca pe unul dintre angajatii “ingamfati” care lucreaza acolo. Statusul sau de pe Facebook a fost raportat politiei, de catre unul dintre prietenii sai, care a privit situatia ca un posibil atac terorist si in 90 de minute de la publicarea mesajului o echipa SWAT spargea usa lui Joe Lipari pentru a il aresta motivand actiunea pe baza amenintarii facute de barbat pe Facebook. In realitate amenintarea era parafrazarea unui citat din celebrul filme Fight Club insa autoritatile au vazut lucrurile altfel.

Joe Lipari might walk into an Apple store on Fifth Avenue with an Armalite AR-10 gas powered semi-automatic weapon and pump round after round into one of those smug, fruity little concierges. I posted a paraphrased quote from ‘Fight Club’ and within 95 minutes a SWAT team was at my door.

2 ani de zile barbatul a fost inchis si s-a judecat cu autoritatile americane pana cand a fost eliberat in final anul acesta. Totul s-a petrecut in New York, un oras traumatizat de evenimentele din 11 septembrie 2001 ale carui organe de politie iau foarte in serios amenintari de acest gen. Totusi nu trebuie sa subestimam prostia lui Joe Lipari care a folosit o platforma de socializare pentru a ameninta angajatii unuia dintre cele mai populare magazine din New York.