Apple breveteaza un sistem de localizare pentru dock-uri, Mac-uri si iDevice-uri

Inginerii companiei Apple inoveaza fara incetare si conform unui nou brevet de inventie, Apple cauta sa construiasca dock-uri care ar schimba setarile iDevice-urilor noastre. Apple gandeste un sistem care ar permite Mac/iDevice-urilor sa interactioneze cu dock-urile celor de la Apple si sa se configureze in functie de locatia dock-ului. Spre exemplu: daca folosin Mac/iDevice-ul nostru acasa, la serviciu, in masina, etc, atunci dispozitivul nostru se va configura in functie de locatia in care il folosim. Daca folosim iDevice-ul in masina atunci cand il bagam in dock se va deschide automat aplicatia GPS iar daca folosim Mac-ul la serviciu atunci cand il conectam la dock se vor deschide anumite aplicatii sau se va schimba interfata ori setarile.

Apple’s idea could apply to any portable device, whether it be a MacBook, an iPhone or an iPad. Each docking station would, when coupled with the appropriate portable computing device, recognize its location and allow the user to operate the device accordingly. For example, an iPhone plugged into a moving car could automatically become optimized for use through voice control, as a user driving would not be able to operate the touchscreen.

Ideea celor de la Apple este foarte buna insa nu stiu cat de practica va fi si cat de confuz va fi intregul sistem pentru utilizatori. Ideea de a avea un dispozitiv configurat special pentru locatia in care il folosim ar putea cauza probleme si necesitatea de a schimba setarile daca nu avem intotdeauna nevoie de configuratia respectiva. Desigur ca acest brevet de inventie nu va fi implementat prea curand in produsele celor de la Apple insa ca de obicei este interesant sa aflam ce are compania de gand.