Cum sa activezi iOS 5 beta 3 pe iPhone, iPad si iPod Touch

De la lansarea primei versiuni beta a iOS 5 si pana acum aparut diverse cai de activare a terminalelor noastre folosind cateva metode complicate dar care pana la urma “au dat roade”. Cele mai recente implica folosirea serviciului 112 in cazul terminalelor iPhone deci nu sunt recomandabile insa alternativ puteti incerca metoda aceasta care necesita un jailbreak dar care nu este atat de periculoasa. Indiferent de metoda veti putea folosi functia de telefonie a terminalului vostru.

Daca nu doriti sa faceti jailbreak atunci una dintre cele 2 metode de mai jos va va fi de folos.

Pentru iPhone

1. Porniti terminalul vostru si cand ajungeti la ecranul de set up  faceti slide to set up apo in meniul din care trebuie sa alegeti limba dorita apasati de 3 ori butonul Home.

2. VoiceOver va fi activat iar acum va trebui sa apasati din nou de 3 ori butonul Home si sa selectati optiunea Emergency Call.

3. Din meniul de apelare sunati la 112 apoi apasati rapid pe butonul contacts si dupa deschiderea meniului de contacte apasati Home pentru a intra in iOS. Acum terminalul vostru ar trebui sa fie activat si sa il puteti utiliza.

Aveti foarte mare grija sa nu lasati apelul sa ajunga efectiv la centrala 112! Nu va recomand sa folositi aceasta metoda, mai bine o utilizati pe cea care implica jailbreak.

Pentru iPad si iPod Touch

1. Dupa ce instalati iOS 5 introduceti terminalul in Recovery Mode. Pentru a introduce un terminal in Recovery Mode trebuie sa il inchideti, sa scoateti cablul USB din el si apoi tinand butonul Home apasat sa introduceti cablul USB in terminal.

2. Dupa ce ati introdus terminalul in Recovery Mode deconectati-l de la calculator, lasati-l sa se inchida apoi reconectati-l si lasati sa se deschida singur.

3. Cand terminalul va porni veti ajunge in set up screen unde pe ecran veti avea afisata denumirea iPod sau iPad. Blocati terminalul folosind butonul lock apoi deblocati-l si pe ecran ar trebui sa apara wallpaper-ul din iOS.

4. Dupa deblocare apasati de 3 ori butonul Home pentru a activa functia VoiceOver. Faceti slide to unlock si apasati pe partea ecranului unde aveti afisat ceasul apoi in timp ce terminalul vostru va spune cat e ora faceti un swype cu 3 degete de sus in jos pentru a deschide Notifications Center. Din Notifications Center apasati pe widget-ul pentru vreme apoi apasati butonul Home si sunteti in iOS 5.

Metoda pentru iPad si iPod Touch va trebui refacuta daca resetati terminalul. Nu am testat niciuna dintre metode asa ca aveti grija ce faceti si NU va recomand sa folositi metoda pentru iPhone.

Daca vreti sa utilizati iOS 5 beta 3 fara probleme va recomand sa rugati un prieten sa va treaca UDID-ul terminalului in contul de developer. sau ori sa cumparati un cont de developer la Apple.