iPhone 3GS, iPhone 4 si performantele in iOS 5 beta 3

De cateva zile am iOS 5 beta 3 atat pe iPhone 4 cat si pe iPhone 3GS, ambele terminale functionand fara jailbreak. Desi iOS 5 beta 3 pare a fi cea mai rapida versiune beta de pana acum, fata de iOS 4.3.3 exista mari diferente si nu in sens bun. Din pacate lucrurile se “misca” mai incet in iOS 5 beta decat in iOS 4.3.3 si ma astept ca performantele sa ramana aceleasi in versiunea finala. Inca de la lansarea iOS 5 beta 1 s-a spus ca iPhone 3GS are performante similare daca nu chiar identice, cu ale iPhone 4. Ei bine lucrurile raman la fel de adevarate si acum dupa lansarea celei de-a treia versiuni beta.

iPhone 3GS este putin mai “incet” decat iPhone 4 in ceea ce priveste deschiderea aplicatiilor dar diferenta este de ordinul sutimilor de secunda. Aproape orice aplicatie se deschide la fel de repede pe ambele terminale, exceptie fac(la mine) App Store si Messages insa restul functioneaza aproape la fel de bine. In ceea ce priveste incarcarea paginilor web exista diferente mari insa totul tine de site, uneori iPhone 4 incarca paginile mai repede, alteori iPhone 3GS iese invingator. iPhone 4 are un procesor mai rapid insa are un ecran cu rezolutie dubla fata de iPhone 3GS si probabil de aceea diferentele de performanta sunt minore intre cele 2 terminale.

Daca lucrurile vor ramane la fel pana la sfarsit atunci iPhone 3GS si iPhone 4 ar trebui sa functioneze aproximtiv la fel de bine pe iOS 5.