iOS 4.3.4 blocheaza untethered jailbreak exploit-ul folosit de i0n1c

Aseara Apple a lansat iOS 4.3.4 pentru a bloca exploit-ul folosit de catre comex pentru a face solutia de jailbreak de pe jailbreakme.com 3.0. Pe langa exploit-ul lui comex ar fi fost blocat si exploit-ul folosit de i0n1c pentru a face jailbreak pe iOS 4.3.1 – 4.3.3 deci  s-ar putea sa nu mai avem optiunea de a face jailbreak untethered ci doar tethered pe iOS 4.3.4. Jailbreak-ul tethered presupune refacerea jailbreak-ului dupa fiecare repornire a terminalului deci trebuie sa aveti un calculator langa voi daca resetati dispozitivul altfel acesta nu va mai porni.

As I predicted 10 days ago, Apple released iOS v4.3.4 today. This does nothing except patch the jailbreakme.com jailbreak from comex and, in the process, patch i0nic’s exploit making it so we cannot jailbreak 4.3.4 untethered.

Probabil multa lume se astepta la acest lucru, informatia a fost publicata de catre BigBoss pe blogul sau dar si intr-un avertisment disponibil in Cydia deci nu se stie cat de adevarata este iar i0n1c nu a anuntat nimic pe contul sau de pe Twitter. redsn0w nu functioneaza deocamdata cu iOS 4.3.4 insa PwnageTool merge dar trebuie modificata cu anumite bundle-uri pe care eu deocamdata nu vi le recomand. In concluzie, adio untethered jailbreak pentru iOS 4.

UPDATE: i0n1c confirma faptul ca exploit-ul sau a fost blocat.

22 COMENTARII

  1. stati sa vedem la ios 5 ce o sa se intimple,pt ca vad ca Apple incepe sa se joace de-a soarecele si pisica in ultimul timp….dar macar daca tot o fac sa implementeze tot ce e bun din cydia,as renunta de buna vointa la jb…:))

  2. Jailbreakul nu dispare.
    E normal ca nimeni sa nu se apuce sa scoată un jailbreak pt 4.3.4 atâta timp cât updateul in cauza nu aduce decât patch pt PDF exploit ( patch de scos in cydia).
    Ar fi stupid. Mai mult ca sigur dacă mai exista vreun exploit se păstrează pt iOS 5 .
    @Mihai Chirita Update-ul acoperă o gaura de securitate care făcea device-urile vulnerabile la pdf attacks. I0n1c s-a folosit de asta pt jailbreak… Altii se puteau folosi de vulnerabilitatea asta in alte scopuri . Apple nu prea avea cum sa lase pe cei fără jailbreak vulnerabili .

  3. Pai si nu este ceva ilegal sa ataci ceva legal, sa incerci sa blochezi ceva ce si-a castigat dreptul de a exista? Imi dau seama ca nu o sa se apuce niciunul dintre Comex, I0n1c sau altii sa dea in judecata apple ca fac update-uri la iOS:))

    Totusi mi se pare cat se poate de nefolositoarea politica asta de a scoate un update doar de dragul blocarii unui exploit

    @Calin, da pare a fi un motiv bun, inseamna ca Apple a expus milioane de useri la aceasta vulnerabilitate si a rezolvat-o cand dupa 2 luni, adica numai greseli, 4.3.3 a venit ca sa rezolve problema inregistrarii locatiei, printre altele.

  4. Cu exploit-ul asta asa cum am zis oricine interesat putea sa facă un tool cu care sa obțină admin righs pe orice device vulnerabil .
    Apple a scos patch după ce a făcut reverse eng pe tool-ul lui i0n1c…nu cred ca știa de 2 luni care e vulnerabilitatea pt ca in cazul asta ar fi scos patchul mai devreme si acum nici jumate din totalul care a făcut jb pe ipad2 ar mai fost pe 4.3.3 .

  5. Apple nu ataca nimic doar blocheaza vulnerabilitati ale sistemului de operare, practic asta inseamna a face jailbreak, a exploata acele vulnerabilitati.

  6. nu e locul potrivit dar ma puteti va rog ajuta mi am reinstalat windows ul si acum cand imi conectez iphone ul imi spune ca a fost sincronizat cu alta librarie si sa sterg de pe el ce are si sa pun ce am eu cum pot sa fac sa nu sterg si sa l sincronizez?

  7. Da, am inteles ca nu ataca pe nimeni, pentru ca scoate un nou patch este 4.3.4 utilizatorii de 4.3.3 sau versiuni mai vechi nu au cum sa fie afectati… dar totusi o alta versiune de iOS, poate sunt eu obisnuit cu windows, care nu scoate alt windows pentru o vulnerabilitate ci un patch, update, fix etc il instalezi si scapi, la iOS de ce nu se procedeaza asa?

  8. Tocmai de aceea incep sa prefer din ce in ce mai mult Android.

    A inceput sa mi se cam acreasca de politica asta a Apple. Nu fac JB pentru aplicatii piratate, insa imi place sa fiu liber si sa fac ce vreau eu cu telefonul asta, nu ceea ce vor ei. Aici, Android are un big UP^^

  9. @yoyoo29
    Nu ai cum . Trebuie sa îl stergi si resync. Îți adaugi din nou muzica in iTunes folderele de poze iar aplicatiile… Cele download-ate legal le gasesti la purchased .
    @Mihai Chirita Normal ca Windows nu are cum sa facă la fel …am fi avut acum Windows 30000000 dacă ar fi schimbat si ei numărul versiunii in funcție de câte patchuri scot .
    @JohnnyUSA Ești liber sa folosesti Androidu . Mie unu mi-e mai bine fără malware virusi fără fragmentare între device-uri . Îmi place ca 3 sferturi din developeri inclina spre iOS .. Ca device-urile pe care le am au acces la cel mai mare store de aplicații . Apple are un big UP !. Restul raman copycats 🙂

  10. pai sunt nou in lumea apple dar am un iphone 4 si am facut update la 4.3.4 sa inteleg ca inca nu eista un jailbreack pt versiunea asta ? atunci cum pot sa revin la 4.3.3 ? plz care stiti mai bine la asta ma ajutati si pe mine plz ID: sumy37 merci