Vanzarile de tablete iPad genereaza incasari mai mari decat vanzarile de Mac-uri

Rezultatele financiare prezentate de catre Apple aseara au surprins inclusiv analistii americani care preconizau un Q3 slab pentru compania din Cupertino. In realitate Apple a avut cel mai profitabil trimestru fiscal din istorie vanzand peste 20 de milioane de terminale iPhone si peste 9 milioane de tablete iPad. Din vanzarile de tablete iPad Apple a incasat peste 6 miliarde de dolari, cu 900 de milioane de dolari mai mult decat suma incasata din vanzarea Mac-urilor. Apple a vandut de aproape 3 ori mai multe tablete iPad decat Mac-uri si a generat incasari mai mari decat in cazul celui mai vechi brand din oferta companiei.

We do believe that some customers chose to purchase an iPad instead of a new Mac during the quarter, but we also believe that even more customers chose to purchase an iPad over a Windows PC.

Tim Cook a explicat aceste rezultate spunand ca utilizatorii prefera sa achizitioneze o tableta iPad in detrimentul unui Mac sau chiar a unui PC. CEO-ul interimar al celor de la Apple recunoaste ca tableta iPad a afectat vanzarile Mac-urilor insa sustine ca aceeasi tableta a atras consumatori care inainte preferau sa achizitioneze un PC in detrimentul unui Mac. Pentru Apple atragerea posesorilor de PC este o adevarata realizare avand in vedere ca tableta iPad nu este un PC in adevaratul sens al cuvantului ci un gadget multifunctional dar cu multe limitari fata de un notebook/netbook.

iPhone-ul este de mult timp produsul care ajuta Apple sa stabileasca recorduri de vanzari si de incasari insa in tableta iPad are un aliat si se pare ca Apple depinde in momentul de fata de succesul celor 2 iDevice-uri.