500.000 de MacBook Air-uri livrate de partenerii Apple inaintea lansarii

Ieri noi modele ale MacBook Air au fost lansate de catre Apple in magazinul online si se pare ca jumatate de milion de unitati au fost pregatite pentru distributie internationala. Cei de la Digitimes sutin ca in luna iunie 500.000 de MacBook Air-uri au fost livrate de catre partenerii Apple si compania se asteapta ca aceasta cifra sa ramana neschimbata in urmatoarele luni. Noile modele MacBook Air sunt mult mai puternice decat cele lansate in luna noiembrie, de fapt sunt mai puternice decat toate modelele MacBook Pro lansate in 2010, cel putin conform unor teste preliminare.

Shipments of Apple’s just released third-generation MacBook Air from the supply chain already reached 400,000-500,000 units in June and the volume is expected to remain strong throughout July and August, according to sources from Apple’s upstream supply chain.

Daca livrarile vor ramane constante atunci Apple ar putea vinde nu mai putin de 1.5 milioane de MacBook Air-uri in ultimul trimestru fiscal al anului 2011. 4 milioane de Mac-uri au fost vandute de catre Apple in Q3 2011 insa urmatorul sfert fiscal ar putea aduce o crestere a vanzarilor avand in vedere ca avem atat noi modele MacBook Air cat si noi modele Mac Mini. Pe langa hardware avem si Mac OS X Lion, o noua versiune a sistemului de operare care cu siguranta va convinge unii posesori de calculatoare sau Mac-uri mai vechi sa isi achizitioneze un produs nou.