Apple introduce butoane pentru Mission Control si Launchpad in tastaturile pentru Mac-uri

Noul Mac OS X Lion aduce 2 functii foarte interesante: Mission Control si Launchpad. Apple considera ca ambele sunt de foarte mare utilitate utilizatorilor asa ca s-a hotarat sa modifice butoanele din tastaturile MacBook-urilor pentru a include optiunea de a accesa Mission Control si Launchpad folosind 2 butoane dedicate. Tastatura de mai sus este cea a noului MacBook Air si observat ca butoanele pentru Expose si Dashboard au fost inlocuite cu butoane care activeaza functiile Mission Control si Launchpad. Vorbim desigur doar despre schimbarea animatiilor care sunt printate pe butoane si nu despre inlocuirea in sine a butoanelor.

Aceste modificari au fost facute doar pentru tastaturile fizice din Air-uri insa probabil si tastaturile fara fir plus cele din MacBook Pro vor fi actualizate pentru a include butoane compatibile cu noile functii ale Mac OS X Lion. Schimbarea modelului butoanelor in noile produse va avea cel mai probabil loc in urmatoarele saptamani asa ca daca intentionati sa cumparati acum o tastatura Apple poate ar fi bine sa mai asteptati o perioada.

5 COMENTARII

  1. Titlul este eronat – nu se introduce niciun buton nou, doar s-au schimbat desenele de pe butoanele F3 și F4. Înainte de Lion, cu F3 se pornea funcția Expose, care acum a fost transformată în funcția Mission Control, care se pornește tot cu F3, iar cu F4 se pornea Dashboard, ceea ce se întâmplă și în continuare (cel puțin pe Mac-ul meu instalarea Lion nu a produs nicio modificare aici). Deci nu s-au schimbat decât desenele, n-au apărut butoane noi, ci cele existente și-au păstrat funcțiile inițiale.

  2. @zaone: Nu-i nimic eronat, eu sunt utilizator de Mac – și de Lion, mai nou – și-mi dau seama ce e nou și ce nu. Iar butoanele F3 și F4 nu sunt noi, însă desenele de pe ele da. Asta-i de fapt toată știrea.