Iata noile gesturi din Mac OS X Lion care nu au fost prezentate de catre Apple

Mac OS X Lion este un sistem de operare laudat de multi, un sistem de operare care a adunat nu mai putin de 1 milion de descarcari in prima zi de disponibilitate, un sistem de operare care a adus frustrare in viata de zi cu zi a anumitor utilizatori. Fie ca este vorba despre inverted scrolling, fie ca este vorba despre performante slabe ori stergerea tuturor informatiilor intimpul instalarii, Mac OS X Lion a venit cu bune si cu rele pentru toata lumea. In imaginile de mai jos avem prezentate o parte dintre gesturile Mac OS X Lion pe care Apple din pacate nu le-a prezentat cum trebuie.

Desigur ca aceste “gesturi” se aplica in cazul tuturor sistemelor de operare nu doar in cazul Lion insa este interesant de vazut ce le-a trecut prin minte celor de la The Joy Of Tech.

6 COMENTARII

  1. primele 4 mi se potrivesc :)))
    am stat 3 ore jumate , sa-l downloadez , sa rulez update-ul , sa-si ia toate resursele , si sa se instaleze + 5 minute a ramas blocat cu maru pe ecran dupa instalare :))

  2. Primul update si la mine a durat in jur de 6 ore. Download-ul a mers ca dracu. Aseara am facut o instalare curata de Snow leopard dupa care am facut update-ul la Lion pe curat. Download-ul a durat in jur de 3 minute, Deci muult mai repede. Si by the way instalarea pe curat e sfanta. Merge mult mai bine acum decat dupa upgrade-ul la Lion peste un SL utilizat un an.

  3. mi-e mi-a mers download-ul bine, in 25 de min a fost jost, nu am fost multumit de viteza dupa upgrade, am facut un clean install si merge brici sunt foarte multumit de lion, din pacate pt ce-i interesati are ceva modificari la smb iar xmbc din appletv nu mai poate accesa share-ul.

  4. N-am avut probleme cu download-ul, l-am descărcat la o bere pe o terasă cu Wi-Fi gratuit, la umbra copăceilor și cu o halbă de bere rece în fața (hai, nu una, de fapt au fost câteva), într-o oră și un pic s-a descărcat, în mai puțin de-o oră s-a instalat – rulând pe baterie, neconectat la sursă.

    Deci n-am avut probleme care să implice majoritatea gesturilor de mai sus, însă m-au deranjat câteva hachițe, cum ar fi: 6 – natural scrolling (majoritatea veteranilor de Mac au probleme cu această inovație, dedicată probabil novicilor care vin pe Mac de pe iPad), 8 – interfața monocromatică (sunt mai greu de zărit iconițele alb-negru decât cele colorate, deseori găseam rapid iconița după combinația coloristică, însă acum trebuie să descifrez simbolurile și să citesc descrierile, ceea ce durează mai mult) și 10 – scroll bar care dispare singur și reapare numai când scroll-ezi (deseori foloseam scroll bar și ca indicator pentru a-mi da seama cam pe unde mă aflu într-un document mai lung, de ex. să văd dacă mai am mult de citit, iar acum trebuie să fac scroll pentru a-mi da seama dacă sunt pe la jumate sau pe unde sunt, dar dezavantajul este că făcând scroll, se deplasează textul și trebuie să caut unde am rămas – enervant; înțeleg să dispară scroll bar pe ecranul limitat al unui iPhone, nu pe ecranul meu de 17″ de pe MacBook Pro, unde încap două pagini A4 în MS Word una lângă alta pe ecran și tot mai rămâne destul spațiu pentru scroll bar pe lateral).