iPhone 5 lansat in a doua saptamana a lunii septembrie, iPad 3 lansata in noiembrie

     Se pare ca zilele acestea s-a spart conducta de informatii despre iPhone 5 deoarece o publicatie din China ne anunta ca Apple va lansa noul terminal in prima jumatate a lunii septembrie. Chinezii sustin ca perioada 6 – 15 septembrie ar fi fost aleasa pentru lansarea iPhone 5 si daca ei au dreptate atunci dispozitivul va fi lansat oficial fie pe 9 septembrie fie pe 16 pentru ca ambele sunt zile de vineri iar Apple a lansat pana acum iPhone-urile doar in zile de vineri. Informatiile prezentate de chinezi sunt in concordanta cu cele privind angajarea unei forte de munca suplimentare in magazinele Apple in exact aceeasi perioada deci deocamdata se pare ca avem un timeline neoficial stabilit pentru lansarea iPhone 5. Apple ar pregati un stoc initial de 4 milioane de unitati pentru lansare iar 400.000 de unitati sunt produse acum pentru a fi temeinic testate inaintea lansarii oficiale.

Long-awaited new iPhone plan for the second week of September (September 6 to 15) choose the listing, the first batch of 400 million units in terms of shipments, component suppliers will ship before this week trial production of 400,000 units. Mainly responsible for assembly of Hon Hai is expected victory, 8 to 9 monthly revenue forecast is expected to be high, and the remaining components plant performance will be higher.

     In ceea ce priveste tableta iPad 3, chinezii sustin ca aceasta va fi lansata in jurul datei de 24 noiembrie cand americanii sarbatoresc ziua Recunostintei. Tableta iPad 3 ar fi trebuit lansata mai devreme insa, conform celor de la China Times, problemele cu stocurile de componente i-ar fi determinat pe cei de la Apple sa amane lansarea cu cateva saptamani. Din punctul meu de vedere lansarea unei tablete iPad 3 in toamna este inoportuna avand in vedere ca iPad 2 inca inregistreaza vanzari foarte bune dar Apple a rupt traditia anul acesta asa ca orice este posibil.

21 COMENTARII

  1. daca vine ipad 3 in noiembrie fac cea mai mare greseala, vor supara multa lume. Multi deabia au cumparat un ipad 2, si dupa cateva luni(2-3) sa fie deja un model vechi, e o strategie cam sinucigasa, deci ma indoiesc.

  2. De mult timp se stie de luna septembrie,am inteles. 5,9,16 sept… nu mai conteaza. Dar o data de prezentare? Este posibil sa avem o conferinta Apple la sf lui august?

  3. Orice este posibil, data aia de 5 a fost data de un operator si preluata cu repeziciune de Pro TV care habar nu are. Este posibil sa fie acea data insa nu cred in ea decat daca Apple va tine conferinta undeva intre 20 – 25 august. Apple a lasat intotdeauna cel putin o saptamana si jumatate intre anuntul unui produs nou si lansarea in magazine.

  4. Cred ca si ipad3 va fi lansata undeva la sf anului,prea multe zvonuri legate de tableta. Multi sunt sceptici ca si-au achizitionat deja iPad 2 si au dat banii pe ea, iar o alta tableta le da planurile peste cap. Traditie nu mai exista, anul asta orice e posibil. Poate “tranzitia” inseamna atat un ophone5 remodelat dar si un ipad cu retina. Cred ca noiembrie e luna ipad 3, tre sa lase o pauza intre cele 2 produse importante.

  5. Dar ce ziceti daca in loc de Ipad 3 lanseaza un Ipad 2 PRO, cu retina display si sistem de operare OSX Lion (pe care tocmai ce l-au adus mai aproape de tablete) ?

  6. @Razvan V: Cum sa ruleze iPad 2 OS X Lion? E nevoie de C2D si 2 GB de RAM pentru Lion si tot ruleaza prost iar a pune un sistem de operare pentru desktop pe o tableta e o idee proasta.
    @B06DAN: iPhone 5: telefonie, GPS, camera mai buna, flash LED, procesor mai bun, functii mai multe, etc.

  7. Din ce am citit daca pe ipad3 se pune DOAR retina display (nu pun la socoteala si posibilitatea sa fie mai subtire, si parca am vazut ceva si legat de boxe)… mi se pare aceeasi politica continua a Apple, de bataie de joc fata de clienti. Adica ei stiu ca orice scot se vinde, si atunci le da oamenilor exact ce “vor”. Asa a fost si cu ipad 2 … a tipat lumea ca vezi doamne nu au camera pe ipad 1 … nah! d’aci luati .. .cand a vazut lumea ce proaste sunt, au intors-o “pai ce nene stau eu sa fac poze cu caramida”. A tizpat lumea ca prea putina memorie … nah! luati d’aci la bataie de joc 512… ca le-ar fi stat in coasta sa puna 768 sau 1GB. Si discutia se poate lungi.
    Apple stie ca daca pune doar retina e suficient pentru toti. Dupa ce si-o vor achizitiona vor putea sa continue sa troll-easca pe forumuri …”ipad e cel mai bun, vezi ce display am!”. Steve stie exact ce sa ofere la lume (ma abtin sa nu zic fraieri), pentru ca deja intelege fenomenul “da-le exact cat sa se poata lauda in fata celorlalti dar hai sa nu chelutim prea mult… si lasa sa fie cu taraita ca sa avem vanzari record in fiecare an”. Eu sincer nu inteleg cum pot accepta unii sa fie batjocoriti in halul asta

  8. DEci va fi cea mai mare greseala a lor daca va arata asa iphone 5. Vor pierde multi clienti cu designul de la 3g-3gs. Iphone 4 este net superior la design. Sincer eu nu il voi ahizitiona daca se dovedeste a fi la fel ca in poze.

  9. Ramadri cam are dreptate. Astia de la Apple au cele mai mari vanzari pt ca au studiat cel mai bine piata. Oricum eu am cumparat iphone 2G in 2008 si am trecut direct la iphone 4 in 2011. Nu am ipad insa ipad 3 as cumpara daca ar avea retina. Problema e ca poti cumpara un produs bun atunci cand e cazu. Nu anual pt a avea ultima fitza.Dar depinde de multe lucruri treaba asta. Stiv

  10. Oricum nu zic nu, cand va aparea ipad3, cel mai probabil imi voi vinde ipadul 2 in sistem SH si voi pune diferenta. Ideea e ca atata timp cat exista concurenta, lucrurile nu pot decat sa evolueze. Si ma gandesc cine stie poate la un moment dat ipad1000 va fi ceea ce-mi doresc eu de la un OS. Daca nu ma upgradez constant, o sa-mi fie foarte dificil sa dau cele xxxx zeci de milioane care o sa ma coste.

  11. Mare porcarie ca se ia in considerare lansarea uni iPad 3 sau i Pad 2 Pro nla numai jumatate de an de la ipad 2. Multi ne vom baga unghia in gat dupa ce am da o caruta de bani pe modelul care Devine “obsolete” in asa scurt timp. Sper ca Apple sa arate Ca isi respecta clientii si sa lanseze ipad-ul urmator in 2012

  12. Ar fi super ca iphone 5 sa aiba spatele curbat ca 3g. Mi se pare mult mai frumos design-ul acesta curbat in spate decat cel de la iphone 4.

  13. apare iPad 3 cu cateva chestii noi in plus (dar nu multe ca sa nu creasca costurile de productie prea mult) si la iPad 2 se reduce usor pretul. Asadar iPad 3 il cumpara oamenii care au bani si fanii Apple, iar iPad 2 il cumpara acei care nu isi permit iPad 3. Asa Apple castiga cota de piata la tablete……………(dar e doar parerea mea)

  14. Eu debea astept ipad 3 . nu mi-am cumparat ipad 2, special ca stiam ca o sa apara ipad 3, care va fi o tableta 3D. cei care si-au cumparat acum ipad 2 , s-au grabit.