Samsung nu publica statistici privind vanzarile de terminale din cauza mediului concurential

      Astazi Samsung a anuntat rezultatele financiare pentru Q2 2011 insa a luat o decizie vazuta de multi ca fiind ciudata, mai exact a refuzat sa ofere detalii cu privire la numarul de terminale mobile vandute. Compania nu a spus cate terminale a vandut insa a tinut sa precizeze ca vanzarile au crescut cu maxim 9% de la un trimestru fiscal la altul. Dimineata v-am spus ca Samsung a vandut 19.3 milioane de smartphone-uri ajungand pe locul 2 in topul vanzatorilor de smartphone-uri insa acele date reprezinta estimari ale companiei IDC.

As competition intensifies, there are increased risks that the information we provide may adversely affect our own businesses.

      Cei de la Samsung si-au motivat decizia de a nu publica date privind vanzarile spunand ca in actualul mediu concurential aceste date ar putea afecta serios situatia financiara a firmei. Cei de la Wall Street Journal speculeaza spunand ca Samsung nu publica date privind vanzarile din cauza proceselor in curs de judecare impotriva companiei Apple. Ei sustin ca Samsung nu doreste ca Apple sa afle cat de bine se vand terminalele din cauza carora au fost dati in judecata pentru a nu da celor de la Apple noi probe in procesele din instantele americane.

       Indiferent care ar fi adevaratul motiv pentru care Samsung isi ascunde cifrele privind vanzarile, decizia este una neobisnuita care probabil ar putea fi luata si de alti producatori aflati in aceeasi situatie.