Tabel comparativ: Preturile pentru spatiu de stocare pe iCloud, Dropbox si SugarSync

     In aceasta dimineata Apple a lansat versiunea beta a serviciului iCloud.com prin care putem administra informatiile salvate de catre terminalele noastre in iCloud. Impreuna cu aceasta versiune beta a serviciului, Apple a facut publice si preturile pe care le va cere utilizatorilor care sunt interesati sa isi mareasca limita de 5 GB de spatiu oferita initial. In tabelul de mai sus avem o comparatie intre iCloud si alte 2 servicii de filehosting foarte populare in SUA: Dropbox si Sugarsync. Dintre toate, Dropbox ofera cel mai mic spatiu initial insa nici la capitolul preturi nu sta prea bine deoarece ofera mai putin spatiu decat iCloud in cazul ofertei de 50GB(numai pentru SUA).

     iCloud are o oferta mai buna doar decat Dropbox in ceea ce priveste extinderea spatiului la 55GB, in rest are preturi mai mari decat SugarSync. Pe langa preturile mai mari, Apple face o conversie a preturilor in euro destul de interesanta, mai exact Apple cere un pret mai mare decat cel obtinut prin conversia monedei americane la cursul de astazi. Politica aceasta o intalnim in toate magazinele Apple unde europenii platesc mai mult pentru produse decat americanii dar pentru Apple conteaza prea putin acest aspect.

      In concluzie, iCloud are preturile cele mai mari insa are si cea mai accesibila ofera deoarece da posibilitatea utilizatorilor de a achizitiona pachete de stocare de numai 10/20 GB, lucru pe care restul serviciilor nu il ofera. Probabil multi vor prefera sa cumpere pachete de 10/20GB de spatiu de stocare la preturi mult mai accesibile decat in cazul celorlalte servicii si aici va iesi iCloud in fata celorlalti competitori.