Comparatie: iPhone 5 cu ecran de 4.3 inch vs iPhone 4

      Zvonul conform caruia iPhone 5 ar urma sa aiba un ecran mai mare a cuprins o buna parte din comunitatea utilizatorilor de iPhone iar un site italian s-a gandit sa realizeze cateva imagini in care compara dimensiunile actualului iPhone cu cele ale unuia cu ecran mai mare. Italienii prezinta terminale cu ecrane de 4.3, 4.5, 4.7 si 3.5 inch insa din cate observ nu s-au gandit sa faca o imagine in care sa prezinte cea mai probabila dimensiune a ecranului, cea de 4 inch. Revenind la comparatia facuta de ei observam ceea ce probabil era deja evident pentru multi, un ecran mai mare ar reprezinta si lansarea unui terminal de dimensiuni mai mari.

      Desi rezultatul comparatiei era evident pentru toata lumea, exista totusi un aspect interesant: cresterea dimensiunii ecranului si pastrarea rezolutiei ar duce la micsorarea numarului de pixeli per inch deci nu vom mai putea vorbi despre un iPhone cu Retina Display. Apple nu este pregatita sa renunte la aceasta denumire pentru ca iPhone-urile cu ecrane retina se vand bine, termenul poate fi utilizat in reclame pentru a atrage clientii iar un ecran cu dimensiuni mai mari decat cele de acum ar lasa iPhone-ul fara unul dintre punctele sale forte.

       Parerea mea este ca un iPhone cu ecran de 4 inch ar reprezenta o pas inainte pentru Apple deoarece un ecran de 3.5 inch devine mult prea inghesuit pentru aplicatii si the world wide web.