Apple actioneaza in judecata copiatorii magazinelor Apple, unele noi apar in Europa

     Saptamanile acestea v-am prezentat povestile magazinelor Apple copiate de catre chinezi si v-am prezentat incercarile timide ale autoritatilor din China de a inchide anumite magazine. Lasand la o parte tentativele altora, Apple abordeaza diferit problema si a actionat in judecata intr-o instanta americana nu mai putin de 50 de magazine care incalca anumite marci inregistrate companiei Apple. Dintre cele 50 de magazine stim doar despre unul numit Apple Story care este prezent intr-un cartier al New York-ului insa care nu a preluat multe elemente din design-ul adevaratelor magazine ale companiei. Impreuna cu Apple Story mai sunt inca 49 de magazine care au incalcat in vreun fel brevetele de marca ale Apple insa deocamdata nu se stie daca acel proces se refera si la magazinele din China.

     Dupa China vorbim si de Georgia ca un paradis al falselor magazine Apple deoarece in fostul stat sovietic au aparut in ultima vreme foarte multe astfel de stabilimente si alte cateva sunt programate pentru lansare pana la sfarsitul anului. iPhone+ este un lant de magazine care sunt facute sa imite cat se poate de bine design-ul magazinelor Apple si in ele regasim toate modelele de produse Apple, inclusiv terminale iPhone care oficial nu se vand in Georgia. Autoritatile de la Tbilisi sunt ocupate cu probleme mult mai importante asa ca Apple nu prea poate face nimic in aceasta situatie dar unii jurnalisti georgieni sustin ca aceste magazine promoveaza brandul Apple in Georgia si ar trebui lasate in pace.

       In final probabil v-ati dat totui seama deja ca magazine false ale Apple exista in intreaga lume si nu vor fi inchise prea curand. Acum stau si ma intreb cat va dura pana unor romani le vor veni idei asemanatoare.