iOS 5 beta 5 pentru iPhone 4 aduce un baseband nou

      Lansarea iOS 5 beta 5 de aseara a luat multa lume prin surprindere asa ca problema baseband-ului a fost uitata de unii. In aceasta noua versiune a iOS 5 Apple a actualizat baseband-ul terminalului iPhone 4 astfel ca versiunea 04.11.07 este acum disponibila. Nu stiu deocamdata ce baseband este disponibil pentru iPhone 3GS insa va reamintesc faptul ca baseband-ul din iOS 5 beta 5 pentru iPhone 4 NU este decodabil nici daca aveti o cartela Gevey 3G asa ca NU faceti update la aceasta versiune a iOS daca doriti sa mai faceti decodare.

      Despre o viitoare solutie de unlock de la Dev Team are vreun exploit pentru baseband-urile din iOS 4, sansele sunt mari ca el sa fie si in baseband-urile din iOS 5 si sa permita lansarea unei solutii de unlock pentru toata lumea. Pentru iPhone 3GS nu puteti face unlock in momentul de fata decat instaland un baseband de iPad. iOS 5 beta 5 nu are un baseband mai mare decat versiunea 06.15.00.

20 COMENTARII

  1. Teoretic nu, practic ar putea afecta conexiunea de internet, apelurile, etc. Cu beta-urile pentru iOS 4 au existat probleme de genul asta insa cu beta-urile pentru iOS 5 nu.

  2. Da. Daca faci la iOS 4.3.5 faci si downgrade la baseband-ul acelei versiuni. Daca faci downgrade la o alta versiune de iOS mai mica de 4.3.5 ramai cu baseband-ul din iOS 5.

  3. Zaone stii ca eu am mai postat comm de cateva luni de zile in fiecare zi.. Si vreau sa te intreb totusi ce reprezinta numerele alea la baseband? De ex daca ai iphone 4 cu bb 1(alea primele ) sau 4.enspe.99 care e diferenta?

  4. E versiunea baseband-ului. Cum ai iOS 4.3.5, asa ai si la baseband. Daca se modifica prima cifra e un update major, daca se modifica cifrele din mijloc e un update important si daca se modifica ultimele cifre e un update minor.

  5. am facut greseala de a face update la ios5 beta5, mi-a schimbat basebandul in 04.11.07 (nu poate fi decodat cu Gevey sim). Cu greu am reusit sa ii modific basebandul la loc. Cum am procedat?
    1. Am instalat inapoi vechiul ipsw 4.3.3 (nu mi-a schimbat basebandul,tot 04.11.07 il aveam)
    2. Am instalat ios5 beta1. acesta mia schimbat basebandul in 04.11.04
    3. Am instalat inca o data 4.3.3 si…succes am revenit la vechiul baseband
    pt mai multe detalii ma puteti contacta pe dan3zu_rd88@yahoo.com
    PS baseband-ul 04.11.04 poate fi decodat cu Gevey

  6. am facut ultimul update de pe itunes si am acum ios 5 si baseband 05.16.05, nu stiu ce baseband aveam inainte. insa vrea sa fac jailbreak si nu pot din cauza baseband’ului,cum sa fac sa revin la baseband’ul anterior sau macar sa’i fac un downgrade,ceva….
    multumesc

  7. am cautat pe net sa fac jailbreak insa imi zice ca nu se poate cu baseband’ul pe care il,doar daca ii fac un update cu un baseband 6 pt ipad,dar asa nu imi va merge gps’ul bine…

  8. salut zaone,multumesc ca te oferi sa’mi dai sfaturi!!!
    anterior ai zis ca nu are legatura baseband’ul cu jailbreak’ul insa uite ce am citit aici
    am incercat sa’i fac downgrade la 4.3.5 findca ai postat mai sus ca imi va schimba si baseband’ul insa imi da eroarea 3194,as putea sa o rezolv prin metoda pe care mi’ai sugerat’o dar deja incep sa’mi pierd rabdarea si incepe sa’mi placa si ios 5.0
    cum sa procedez ca sa’i fac jailbreak?
    multumesc inca o data pt sustinere

  9. imi cer scuze, nu am inteles din prima ce scrie in articol…deci baseband’ul nu are treaba cu jailbreak’ul ci cu deblocarea iDevice’ului .
    zaone pot sa fac untethered jailbreak la ios 5 pe 3gs? ms mult

  10. salut ! am un iphone 4 16 gb blocat pe suedia sunctioneza cu gevey sim prima data am avut pe el 4.1 si bb 02.10.04 am facut update cu sn0wbreeze la ios 5.0.1 si am ramas cu aceasi vresiune de bb. insa inainte cant aveam ios 4.1 aveam full la semnal insa acum dupa update am doar o liniuta. intrebarea este daca exista vre-o metoda cu care sa trec de la bb 02.10.04 la 4.10.01? din ce am citit pe net problema cu semnalul este din cauza bb. tin sa precizez ca am o linie la semnal si il pot folosi (numai ca este doar o linie) astept o parere ms!

  11. Salut , am un iph4 neverlocked pot sa-i fac update la ios5 direct din itunes? E nevoie sa salvez ceva inainte? Astept raspuns