Apple ar urma sa lanseze un iPhone ieftin ce ar functiona prin iCloud si un iPhone 5 mai subtire cu chip A5

      Au aparut atatea zvonuri despre lansarea unui iPhone ieftin in aceasta toamna incat mult incep sa se intrebe daca nu cumva Apple chiar va face acest lucru. Zvonul de care voi vorbi astazi reia o idee prezentata acum cateva luni, mai exact reia ideea unui terminal iPhone ce ar urma sa functioneze prin intermediul serviciului iCloud. Mai exact, dispozitivul ar urma sa aiba spatiu de stocare limitat insa iCloud va fi folosit pentru a rula aplicatiile, pentru a face streaming audio/video ori pentru a salva documente, poze ori filme inregistrate in terminal sau copiate de pe un calculator.

We have three independent sources contributing to this report who are all connected to Apple in different capacities. The main takeaway is that Apple intends to launch two iPhone models in the fall with a full upgraded iPhone 5 as expected, as well as a cheaper iPhone which will be the iCloud iPhone.

      Acest nou dispozitiv ar urma sa aiba aceleasi componente precum iPhone 4 insa ar urma sa fie mai ieftin si va fi comercializat la un pret de doar 400$. Pe langa noutatile despre iPhone-ul ieftin aflam ca iPhone 5 va fi mai subtire, va avea chip-ul A5 si cam atat. Toate ideile aceasta au fost prezentate deja insa sursa acestor zvonuri sustine ca informatiile au fost confirmate de 3 persoane diferite, toate avand legaturi cu Apple. Daca lucrurile vor sta asa sau nu vom afla peste mai putin de o luna insa un iPhone conectat la iCloud nu pare a fi ceva inspirat de Apple. iCloud este un serviciu de stocare a datelor si nu de streaming deci e putin probabil ca Apple sa ii schimbe functionalitatea pentru un iPhone mai ieftin.

One of our contacts is familiar with the design of the iPhone 4, and says that Apple is cutting the cost of making an iPhone 4 without sacrificing any of its qualities. The main cost cutting will come from Apple reducing on board storage, using a smoother yet cheaper aluminum back and siding, and already having a majority of the supplies on hand. The result will be a cloud based iPhone experience that is unique in the market that will be accessible to a large percentage of users because of the price point.

23 COMENTARII

  1. Ca va avea A5 si eu pot confirma. Deja sunt penibili astia cu sursele lor de 2 lei si cu “noutati” gen A5 si camera de 8 MP. Iar retardu ala de pe youtube…cu unboxingu lui de iphone 5 cred ca era sub influenta la ceva tare.

  2. Imi plac produsele Apple…dar deja m-au obosit cu tehnica asta de marketing a arunca pe piata diferite zvonuri sa ne tina in priza ! Deja exagereaza…incep sa ma plictisesc de fazele astea..in momentul cand va aparea in sfarsit iphone 5 voi fi deja saturat …o sa ma intreb oare ..este realitate sau este tot un zvon?

  3. @djcata la acest lucru m-am gandit si eu, toata lumea arunca cu A5 cand vine vorba despre iPhone 5 dar poate va avea un A6 cu 1.2Ghz Dualcore in fata de 1Ghz A5 dual core.

    La A5 era problema ca sa incalzit foarte repede si nu puteau sa rezolve aceasta problema pana la WWDC 2011 deci acesta iau facut dureri de cap cum sa rezolve, poate rezolva cu un alt chip A6 ( si acesta era un zvon si am auzit inca una ca au trimis deja prototipuri cu chip A5 la producatorii de jocuri doar ca nu sa stiut daca este dualcore sau singlecore )

  4. poate chiar daca e diferit de A5 o sa il numeasca tot A5 ca sa fie in ton cu restul………..ideea e ca daca nu e la 1.2 dual core o sa ramana in urma concurentei prea mult la partea asta

  5. si ii mai trebuie si un ecran de 4 …..caci fara ecran si dual core la 1.2 nu vor mai putea sa zica fanii ca iphone a spart piata din nou ,pt iOS 5 il cunoastem deja si nu e cine stie ce si daca nici HW nu e ceva nou ……………….. desi cred ca unii sunt asa de maniaci incat daca ar ramane la fel si i-ar schimba decat culoarea tot ar fi ceva revolutionar…………nu am inteles niciodaata cum se poate inghesui lumea sa cumpere iphone sau ipad de parca daca nu il cumperi in ziua lansarii ramai fara servici si mori de foame …. parca stau la coada la portocale cum stateam noi pe timpul lu ceausescu……sunt incredibili

  6. si asta pentru niste produse de la o companie care dupa ce le cumperi iti pune latul la gat si te leaga de porcaria aia de itunes (apropo nu am putut nici macar sa downloadez sesiunile de la WWDC fara itunes) …..si asta dovedeste ca marea majoritate nu folosesc itunes deci si-l cumpara de fitza

  7. Mie chiar imi place iTunes, nu stiu de ce numiti voi pe itunes porcarie, mie mi se pare util iTunes si este si diferit modul in care pui aplicatiile, muzica si tot pe idevice ( nu este ca la orice smartphone si mai ales la symbian ca il copiez pe memory card si cauti din telefon apoi instalezi, mie imi place mai tare din iTunes si daca te gandesti putin este mai simplu, doar dai click pe aplicatia care vrei sa instalezi pe idevice, iti deschide in itunes si daca ai conectat idevice-ul la un dock sau USB iti si instaleaza ), totii vin cu ” fara PC nu poti face nimic cu aiphonu’ ” dar daca te gandesti putin la toate smartphoneuri este cam la fel doar ca au functia de USB storage ce nu are iOS dar tot de pe PC iti pui aplicatiile ( in caz ca nu descarci de pe netmobil, dar asa te costa 3-4euro in fiecare luna sa iti activezi net-ul pe mobil si primesti doar 150-200MB ).

  8. bai prietene esti sictirit rau pe viata,eu am cumparat iphone 3gs pt aplicatiile de care aveam nevoie/utile,care pe alte sisteme nu le-am gasit,fiecare isi cumpara in functie de necesitate si disponibilitate financiara,ca daca nu eram bugetar cu 25% minus poate imi luam si iphone 4 si sg2,si atunci m-am orientat pe ceva mai accesibil si util…ca nu am blitz,bluestutz si gps nu ma deranjeaza asa tare,dar vad ca pe altii ii deranjeaza si incearca sa imi suceasca creierii cu care e mai bun ca celalalt,daca aveam android stai linistit ca nu eram pe blog-ul asta…dar imi place ca altii o fac…oare concurenta?…:)))

  9. @Soulyd eu vreau sa il folosesc ca mass storage daca tot am 32Gb ………..si nu am zis ca fara pc nu ai ce face cu iphone doar ca te leaga prea mult de itunes (ca de ex eu nu am putut sa fac browse prin appstore pe web trebuia sa am itunes …daca nu stiu eu cum invatati-ma voi care va pricepeti)
    @CalinC TU ai cumparat iphone pt aplicatii sau functii dar tu esti o minoritate ,majoritatea l-au cumparat doar pt design,iconite colorate si fitza…………si nu incerc sa sucesc mintile nimanui nu am nici iphone nici android deci nu vreau sa zic ca unul e mai bun si altul mai prost …..vreau doar sa zic ca apple ne limiteaza prea mult la lucruri elementare(sony erricsonul meu k800 are bluetooth transfer ca sa nu mai vb de nokia) care te astepti sa le ai cand cumperi un telefon

    Celeste e interesanta dar mi se pare prea simpla

  10. pai atunci gindeste de 10 ori inainte sa cumperi,in sensul pt ce vrei sa il folosesti,ce bani dispui,avantaje,dezavantaje….tragi linie si te duci sa il iei…simplu..:)))

  11. Nu tie ti-am zis ca ai spus ca este legat de PC ( ase se spune in general toti criticatorii ). Eu nu am cumparat pentru iconite colorante sau pentru fitza eu am cumparat iPhone 4 pentru camera foto foarte buna cu HDR, filmare HD, ecran retina, touch-ul merge perfect in comparatie cu samsung si LG ( in rest nu stiu, nu am incercat dar astea 2 nu reactioneaza asa de bine ca i4, sgs2 exclus la acesta nu am intampinat probleme ), Aplicatii, iOS mi s-a parut mai bun si mai stabil decat android, este mult mai simplu decat android, m-am saturat de meniu stil symbian ( cum are si android ), eu cand am cumparat am ezitat intre 3 smartphoneuri LG Optimus 2x, Samsung Galaxy S si iPhone4 16GB. iphone 4 era mai scump dar am ales acesta ca era unic, samsung si LG erau cam tot asa doar ca la specificatii difereau putin dar in rest cum leam incercat nu era mare diferenta intre una si alta, ah da si partea cu designul este adevarat, mi-a placut si designul.

  12. eu cred ca cine si-a luat de fitza nu este acum aici pe forum, ca daca a luat pentru fita pe el nu intereseaza aplicatiile noi ce apar sau stiri despre ideviceuri ( parerea mea ).

  13. @djcata nu ai citi pana in capat 😉 “aplicatiile noi ce apar sau stiri despre ideviceuri” ok, nu este doar atata…. da acum nu o sa scriu aici toate articolele…. ( nu conteaza ), inteleg ce spui….