Apple breveteaza o metoda de implementare a proiectoarelor in iDevice-uri si Mac-uri

     Va mai aduceti aminte de achizitia domeniului Applepico.com facuta de compania din Cupertino acum cateva zile? Daca da atunci iata un brevet de inventie care detaliaza o metoda prin care Apple ar putea implementa pico-proiectoare in viitoarele iDevice-uri sau chiar Mac-uri. Bravetul descrie metoda prin care acest proiectoare ar putea fi implementate in interiorul structurii interne a iDevice-urilor insa descrie totodata un sistem de gesturi pe care utilizatorii l-ar putea intreprinde si care ar controla felul in care functioneaza dispozitivele. Totul pare a fi foarte asemanator cu tehnologia Kinect a celor de la Microsoft insa deocamdata vorbim doar despre un brevet de inventie.

The shared workspace may include two or more projected displays, each generated by a separate electronic device. Images may be transferred between the projected displays within the shared workspace. For example, the electronic devices may communicate with each other over a communication link that allows data for images to be transferred between the electronic devices for display on different projected displays within the shared workspace.

      Brevetul de inventie descrie si un sistem numit shared workspace care ar permite utilizatorilor sa transmita imaginile proiectate de un iDevice catre ecranul virtual proiectat de un alt iDevice. Practic vorbim de partajarea imaginilor direct pe ecranele proiectate de terminalele sau Mac-urile noastre, un concept destul de interesant si de putin utilizat pentru terminale mobile. De la brevetare si pana la implementare este cale lunga insa Apple pare a fi interesata in includerea unor asemenea dispozitive in Mac-uri si iDevice-uri deci peste un an sau doi este posibil sa vedem un iPhone cu pico-proiector incorporat.