Magazine Apple din Anglia protejate de politie si terminale furate din magazinele operatorilor

     V-am spus acum 2 zile ca stocurile unor magazine Apple din Marea Britanie au fost golite pentru a preveni eventuale spargeri ale magazinelor. Angajatii companiei au luat toate produsele expuse in magazine si le-au inchis in magazii insa compania pare sa fi apelat si la ajutorul politiei pentru a proteja magazinele. Un ziar britanic sustine ca un depozit al companiei Sony a fost lasat neprotejat si a ars din temelii in timpul revoltelor in timp ce magazinele Apple din Marea Britanie erau inconjurate de forte ale politiei. Nimeni de la Sony nu a “acuzat” oficial politia de acordarea unei antentii sporite magazinelor Apple in detrimentul altor retaileri insa situatia este mai mult decat inedita. Probabil Apple a cerut ajutorul politiei si acestia s-au conformat iar Sony nu a facut acelasi lucru pentru ca mie imi vine greu sa cred ca politia ar fi acordat asistenta “speciala” celor de la Apple.

While London rioters burned a 20,000 square meter Sony warehouse to the ground, reports suggest that UK Police granted special attention to the Oxford Circus Apple Store.   

     Ramanand cu atentia indreptata tot spre Marea Britanie va anunt ca unii operatori de telefonie mobila sustin ca anumite magazine de pe teritoriul tarii au fost sparte si destul de multe terminale iPhone au fost furate. Marfa era desigur asigurata insa operatorii spun ca aceste dispozitive vor fi blocate in totalitate si nu vor putea fi utilizate cu nici un operator, blocarea facandu-se in baza IMEI-ului. Teoretic un iPhone blocat in Anglia ar trebui sa functioneze in Romania insa va recomand sa aveti grija cu ele pentru ca s-ar putea sa va treziti ca dati banii pe un iPhone care nu functioneaza in nici o retea chiar si decodat.

Once they have examined their stock records, store owners will be able to report the hardwired IMEI numbers for each lost handset which will result in networks adding them to their Equipment Identity Register (EIR), which will stop them working with any SIM within 24 hours.

The networks will in turn add their EIR list to the Central Equipment Identity Register (CEIR), a central database of IMEI numbers accessible by all major networks. That will turn off their use on any UK network within 48 hours.