Tutorial: Activare iOS 5 beta 5 pe iPhone, iPad, iPod Touch cu posibilitatea de a folosi functia de telefonie

     De cand a aparut iOS 5 beta avem o multitudine de metode pentru activarea terminalelor noastre. Fiecare dintre ele diferita nu doar prin modul de implementare ci si prin felul in care afecteaza functiile terminalului. Majoritatea acestor metode nu fac o activare in adevaratul sens al cuvantului deci pierdem posibilitatea de a utiliza functia de telefonie. Din fericire metoda de mai jos, explicata de mine si pentru iOS 5 beta 4, activeaza dispozitivul si nu necesita refacerea dupa fiecare restart insa impune necesitatea efectuarii unui jailbreak tethered.

     Pentru a face acest tutorial trebuie sa aveti iOS 5 beta 5 instalat in terminalul vostru si iTunes 10.5 beta 5 instalat in calculatorul vostru. Aceste 2 fisiere le puteti primi de la un dezvoltator de aplicatii pentru iOS.

1. Instalati iOS 5 beta 5 pe terminalul vostru daca nu ati facut-o deja.

2. Dupa instalare urmati tutorialul acesta pentru a face jailbreak terminalului vostru.

3. Bootati tethered si folosind iFunbox sau iPhone Explorer accesati fisierele de sistem ale dispozitivului vostru si navigati catre : /System/Library/CoreServices de unde veti copia fisierul SystemVersion.plist in calculatorul vostru. Va recomand sa il salvati in 2 locatii diferite.

4. Deschideti acel fisier cu un editor de text si stergeti intrarea. Este recomandabil sa utilizati Notepad cu drepturi de administrator daca sunteti in Windows. Pentru a face acest lucru localizati Notepad in PC(C:\Windows), faceti click dreapta pe fisier si selectati Run as Administrator apoi apasati Yes daca va este afisat un mesaj de avertizare. Dupa de deschideti Notepad faceti un drag & drop in Notepad fisierului copiat in calculator la pasul 3 si stergeti urmatoarele intrari:

<key>ReleaseType</key>
<string>Beta</string>

5. Dupa ce ati salvat documentul copiati-l in terminalul vostru in aceeasi locatie din care l-ati luat si reporniti terminalul insa va recomand sa il bagati direct in DFU Mode si sa bootati tethered cu redsn0w.

6. La repornirea terminalului veti face activarea direct din terminal fara iTunes.

     Daca ati urmat pasii corect atunci ar trebui sa puteti utiliza iOS 5 inclusiv functia de telefonie pe iPhone. Acesti pasi trebuie reluati de fiecare data cand reporniti terminalul.

5 COMENTARII

  1. Nu este adevarat. 🙂

    Metoda functioneaza perfect dar nu trebuie urmati mereu cand repornesti terminalul.

    Daca ti se inchide telefonul el trebuie pornit cu redsn0w deoarece are jb tethered, dar nu trebuie sa editezi iara fisierul. + daca ai doar jailbreak (dar nu instalezi programe din cydia) si telefonul ti se inchide il poti porni si sa folosesti functia dar telefon. In schimb, nu o sa mearga mailul, safari, cydia + alte cateva aplicatii.

  2. @Cool: mai simplu de atât nu se poate !
    Si 2 la mana : daca nu ești Developer nu îți recomand metoda de mai sus pentru ca o sa regreti ! iOS încă este Beta si asta înseamnă ceva : bug-uri !