Apple forteaza partenerii sa reduca cu 50% costurile de productie a componentelor pentru iDevice-uri

    In momentul de fata Apple obtine componentele pentru iDevice-urile sale la preturi mult mai mici decat reusesc alti producatori sa obtina componentele pentru propriile produse. Totusi, inaintea unei lansari importante Apple are obiceiul de a negocia preturi mult mai mici pentru componentele noului produs iar acum compania din Cupertino face exact acest lucru. se pare ca Apple a reusit sa negocieze cu producatorii componentelor pentru iDevice-uri si a reusit sa reduca la jumatate costurile materialelor pentru urmatorul an.

Strong sales of Apple’s iPhone 4 and iPad 2 have boosted orders for Taiwan’s touch panel makers in third-quarter 2011, but the low quotes for these orders may hurt their profitability, market observers said.

Apple is maintaining the sales momentum of iPhone 4 by lowering its prices ahead of the iPhone 5 in fourth-quarter 2011. Apple is likely to ship 28-30 million units of iPad 2 units in the second half of 2011, spurring Taiwan’s touch panel shipments to the vendor, the sources said.

     Cei de la Digitimes sustin ca Apple a reusit sa reduca preturile pentru panourile touch insa compania ar fi negociat si cu o parte dintre producatorii celorlalte componente pentru reducerea preturilor. Din pacate pentru noi Apple nu va reduce preutrile iDevice-urilor insa profitul companiei va creste considerabil avand in vedere ca reuseste sa ia totul la un pret mult mai mic. Parte buna pentru noi nu exista insa pentru Apple exista intotdeauna si eu sper ca anul acesta iPhone 5 sa nu fie mai scump decat iPhone 4, asa cum s-a intamplat anul trecut in cazul iPhone 3GS.