Apple modifica procesul de instalare a aplicatiilor in iOS 5 beta 6

     iOS 5 beta 6 lansat aseara aduce o noutate foarte importanta care are legatura cu instalarea aplicatiilor din App Store. Stiti ca in mod normal in cazul instalarii unei aplicatii noi, aplicatia App Store este inchisa dupa ce apasam butonul Install iar noi suntem redirectionati catre locatia noii aplicatii in Springboard. In iOS 5 beta 6 Apple a schimbat lucrurile asa ca instalarea aplicatiilor se face acum in background fara ca noi sa mai parasim aplicatia App Store. Practic apasam butonul install/update al unei aplicatii, introducem parola, apasam ok iar aplicatia se actualizeaza/instaleaza in background iar noi ramanem in aplicatia App Store de unde putem actualiza/instala altceva.

      Acum ca am explicat teoria, sa trecem la practica. Unii utilizatori sustin ca aceasta modificare apare si in iOS 4.3.3, altii sustin ca nu au intalnit-o in iOS 5 beta 6 deci este posibil sa avem parte de o modificare ce are legatura direct cu iTunes si nu cu noua versiune a iOS 5. Procesul in sine a aparut abia dupa lansarea iOS 5 beta 6, primii care au reusit sa instaleze aplicatii fara sa li se inchida App Store-ul au avut iOS 5 beta 6 deci este posibil ca sistemul implementat de Apple in serverele iTunes sa aiba legatura directa cu iOS 5 beta 6.

      Voi ati reusit sa instalati vreo aplicatie din App Store fara sa vi se inchida aplicatia magazinului online?

17 COMENTARII

  1. O sa incerc eu ca si asa am iTunes pe Mac si poate o fi de la aceasta versiune sau o fi vreun bug…nu se stie dar acum fac un sync mic dau update 😀

  2. Am reusit ieri sa fac asta la niste update-uri pe beta 5. Tot apasam pe butonul de update si nu stiam de ce nu sare in background :)) cand am apasat home am vazut ca defapt facea download in background. Chiar n-am stiut care e faza, acum stiu, mersi Zao.

  3. Daca ar rezolva si refresh-ul la lista de aplicatii din AppStore ori de cate ori accesam o aplicatie si revenim ar fi super. E chiar enervant . Dai scroll more 25 de 10 ori, intri sa vezi detaliile unei aplicatii apoi te readuce la prima de sus. Sau sa le aranjeze in ordine cronologica. E un haos in AppStore pe iphone.

  4. Am patit-o si eu ieri de vreo doua ori. Am 4.3.5, nu stiam de ce nu dispare AppStore si sa inceapa instalarea jocului. Dupa ce am apasat Home am observat ca el deja se instala in background.

  5. Asa este, itunes 10.5 beta 6 si ios 5 beta 6 atat pe ipad cat si pe iphone acum instalarea oricarei aplicatii se face in background.
    Este perfect asa, mai ales cand vrei sa instalezi un nr. mare de aplicatii direct din App Store.

  6. Bai Adi acuma orice chestie care se gaseste pe android si au bagato pe ios gata au copiato de la android :-j esti culmea. Tu macar ai iphone? Faci parte din aceasta comunitate? Sau tu doar ai intrat aici de plictiseala? Asta cu install-u cred ca si un copil de 10 ani care nu cunostea android-ul si dadea sa instaleze din appstore o app si mai vrea sa instaleze una in acelasi timp dar nu putea pt ca automat il baga de la prima aplicatie in springboard:-j clar si in mintea lui era gen: ce bine ar fi fost sa se instaleze apps in background. Intradevar un lucru care pot sa il recunosc , notification bar-u a fost copiat dp android…si ce?? Dp ce ca galaxy shit a copiat din iphone la greu:-j … Sper ca intelegeti ce am vrut sa zic.

  7. @Dezeu da asa e dar voi de ce sariti repede cand android copiaza de la iOS ????…invers va deranjeaza ….ce nu inteleg eu cum de nu au facut asta de la inceput , era ceva normal nu?