Cat de util ar fi un iPhone 4 de 8GB?

     Ieri va spuneam ca Apple pregateste lansarea unei noi versiuni a iPhone 4 care va avea capacitate de stocare de 8GB si va inlocui actualele modele disponibile in magazinele din intreaga lume. Practic Apple isi va urma traditia si va injumatati capacitatea de stocare a celui mai ieftin modela iPhone 4 insa daca la iPhone 3G/3GS acest lucru nu ar fi contat, oare cum vor sta lucrurile in cazul iPhone 4? Uitandu-ma prin comentariile acelui articol am sesizat unul care pune putin in perspectiva utilitatea unui iPhone 4 cu doar 8 GB de spatiu :

8 GB sunt deja o bataie de joc pe un retina display. Pai sunt jocuri care ocupa deja mai bine de un 1gb, si oricum aplicatiile pentru iphone 4 ocupa mai mult decat cele traditionale. 16 gb minim pentru a te misca decent, ca daca iti iei iphone 4 poti baga 2-3 jocuri in el si 2 ore de muzica doar:|, ca filmatul in 720p devine chiar useless….fara suparare. Daca scot model low cost sa inteleg ca scot varianta de 4gb? sunt dezamagit si sper ca apple sa includa in modelele viitoare macar un slot pentru card…daca tot au de gand sa scoata modele cu spatiu atat de mic.

      Jocurile facute pentru Retina Display incep sa ocupe din ce in ce mai mult spatiu iar companii precum Gameloft se gandesc sa lanseze doar aplicatii universale deci va trebui sa instalati jocuri care au atat grafica pentru Retina Display cat si grafica pentru iPad iar spatiul ocupat va fi destul de mare. Pozele si filmarile ocupa o foarte buna parte din spatiul disponibil pe un iDevice iar daca mai adaugam si muzica sau chiar un film ori doua atunci 8GB de spatiu de stocare par a fi un compromis mult prea mare pentru un dispozitiv precum iPhone 4.

       Carduri SD nu veti vedea vreodata intr-un iDevice deci va puteti lua gandul de la ele iar versiuni de 8 GB ale terminalelor par a fi un lucru bun in viziunea celor de la Apple. Desigur ca acum compania din Cupertino va “miza” si pe iCloud care va permite stocarea muzicii online dar si pozelor insa fara o conexiune de internet asemena functii sunt chiar inutile.

       Voi ce parere aveti, va fi util un iPhone 4 de 8GB?

28 COMENTARII

  1. Pt mine ar fii suficient. Am avut 3G de 8Gb si m-am descurcat f.bine cu el, acum am 3GS de 32Gb si am doar ~10Gb ocupat.
    Am vreo 3gb de muzica, 2 softuri de navigatie de ~3Gb si in rest aplicatii. Nu prea ma joc pe telefon.

  2. Am avut 3gs 8gb primul iDevice , necunoscand sistemul de operare iOS sau android pana la inceputul lui 2010 , l-am scos la abonament de 18 euro orange la 259 euro in august 2011 fiind nevoit dupa 4 luni sa-l vand si sa-mi iau unul de 16 , la care bineinteles am muscat-o cu basebandul …. Crizee 🙂
    Acum mi-am luat la liber un iphone 4 la 2600 lei :)) 16 gb mie personal imi ajung 🙂
    Bafta tuturor si o zi buna

  3. nu este util deloc…de multe ori ma confrunt cu probleme legate de spatiu pe ipod-ul meu touch 2nd gen de 8 gb.Alt inconvenient nu gasesc momentan

  4. Apple nu va scoate așa ceva ! Doar sunt si ei constienti de chestia asta ! Eventual l-ai folosi pe post de iPod si atât ! Pentru ca nu stiu câte jocuri poți baga pe el si poze si aplicații ! Vedem cum decurge treaba !

  5. 8 GB este arhisuficient pentru cei care folosesc telefonul pentru apeluri, SMS, Social Media si Browsing. Acestia sunt cred peste 50% din utilizatorii actuali de IPhone, daca ne reamintim procentul imens al celor care nu conecteaza aparatul la ITunes. Ocazional acestia mai instaleaza un Angry Birds sau un Cut the Rope, dar cam atat, nu sunt gameri adevarati asa ca nu au nevoie de spatiu suplimentar decat eventual pt poze.

  6. Eu chiar nu va înțeleg. Ce are iPhone4 de 8gb? Pana la urma e telefon nu consola de jocuri. Daca nu va convine luati-va xperia play, nu va opreste nimeni. Eu unul as opta pt un iPhone4 mai ieftin chiar daca ar avea 8gb. Acum am 3GS de 8gb si singurul inconvenient e ca nu pot sa țin navigonul pe telefon.

  7. Nu am decat vreo 30 de melodii in el, vreo 50 de poze , vreo 10 filme , si aplicatii de restul …. Numai igo are 2 gb , si am ocupat vreo 11 gb …. Daca cel de 16 are 14 disponibili , probabil cel de 8 are vreo 6 juma …. Asta inseamna 4.5 gb de care ar trebui sa scap …. Nush daca as avea de unde

    Probabil altii s-ar descurca iar un 50 de euro in minus plus scaderea de pret post lansare iphone5 il vor face atragator pentru unii

  8. eu consider ca nu ar fi o problema cu ip4 8gb,momentan am 2 3gs-uri in casa unul de 8 si celalalt de 16,cit timp am utilizat pe cel de 16 mai mult de 5-6gb nu am consumat, iar acum am disponibil vreo 9,dar povestea va consta pt gameri care incarca joace..:))),pt cei care au nevoi de aplicatii poze si muzica cred ca este decent…pina la urma fiecare isi va cumpara in functie de necesitate si pret,dar nu cred ca v-a avea succes pt ca exista deja o piata second hand unde se pot cumpara ip4 de 16 incepind de la aproximativ 350€….acum ramine sa vedem daca cei de la Apple vor avea curajul sa se lanseze cu asa ceva pe piata….

  9. sa scoata iphone 4 de 8gb e ca si cum cei de la bmw ar scoate si ei un model mai ieftin de seria 7 cu motor de 1,2 in 3 cilindri :))

  10. Pt mine ar fi suficient, am un iPod Touch 4 de 8gb si imi e suficient, recunosc, odata nu mia fost, am avut 397 de melodii si cateva mii de poze si nu am mai avut loc pt apps. Dar mam descurcat

  11. Vladel, te contrazic, daca am avea slot sd , multi ar baga SD-uri slabe care sunt mai ieftine si dupa zic ca nu se mai misca bine iPhone-ul, putini ar baga un card Lexar de 133x sau 150x sa mearga la fel d bn:)

  12. Cred ca m-as descurca cu 8 GB, insa am o singura problema. Pretul. De ce as plati spre exemplu 2100 lei pe un iPhone 4 – 8 GB cand pot sa cumpar cu 2600 un iPhone 4 – 16 GB?

    Exemplu: iPod Touch 4 – 8GB = 1059.99 Lei / iPod Touch 4 – 16GB = 1399.99 Lei / diferenta de: 24,28% = 340 Lei.

    Pur si simplu nu mi se pare un deal bun sa cumperi un iDevice de 8GB pentru cativa lei in minus fata de unul de 16GB.

    Un iPhone 4 – 8GB ar fi atractiv daca ar avea un pret de 1500 Lei (fara abonament).

  13. Am iPhone 4 16gb si de abia imi ajung … mai am 945Mb liberi … deci daca vreau sa instalez vreo aplicatie mai are, trebuie sa sterg ceva … e adevarat ca am igo instalat care ocupa max 1 gb(exista si variante mai mici), am 6 melodii in ipod, 86 poze, 140 aplicatii (dintre care am si jocuri gen street fighter 4, first touch soccer care ocupa ceva spatiu), mai am 70 de clipuri in MxTube (dintre care cateva HD) … plus ca filmarea HD la iPhone 4 ocupa ceva spatiu … nu stiu ce sa zic cu iPhone 4 de 8gb … yo zic ca nu sunt suficienti

  14. Daca-l folosesti doar pentru poze, filme si muzica atunci 8 Gb sunt suficienti.
    Daca vrei sa mai pui si un joc + un soft de navigare sau niste harti offline atunci s-a rupt filmul.

  15. Si eu cred ca folosit cu iscusinta e suficient, chiar daca am acum unul de 16 si nu-mi ajunge :D, dar stiti cum e cand aveam 3G cu 8 gb, era prea putin si ziceam ca as vrea 16.

  16. e util pt cei care isi doresc un i4 dar nu isi permit cel de 16 sau de 32. e bun si pt cei care nu sunt “power useri”, iar exemplele continua. in concluzie, un i4 de 8 e util

  17. pentru nevasta-mea ar fi perfect.
    nu prea zapaceste iphone-ul actual, are un 3gs de 32 gb. are ocupat vreo 3gb. deci pentru fete si femei ar fi ok!:)

  18. 4gb pentru contacte sms , 8 gb suficient, 16gb mediu, 32gb ok, 64 senzational imi pun toate jocurile tari yupi sunt happysi peste 10ani 4-5tera iphone 4ever

  19. ar fi super. igo nu folosesc, muzica nu ascult (decat radio online), asa ca mi-ar ajunge 8GB ptr poze, ceva filmari scurte si cateva seriale (pe care le convertesc cu badaboom din 350mb in 200mb). ptr jucat raman pe ipad 2.

  20. daca diferenta dintre iphone de 8 si cele de 16 si 32 e doar de spatiu ,nu cred ca diferenta de pret o sa fi e asa de semnificativa si nici nu cred ca asta il face varianta mai ieftina de iphone ….. mai ieftina cu cat cu 300 de lei ?…. cata diferenta face la pret 8Gb de stocare ?