Apple ar putea lansa un televizor sub conducerea lui Tim Cook

      Anul acesta am avut parte de foarte multe zvonuri care dadeau drept sigura lansarea unui televizor fabricat de catre Apple iar acum ca Steve Jobs si-a dat demisia din functia de CEO, unii cred ca am putea vedea un produs de acest gen lansat de catre compania din Cupertino. Cel mai recent zvon in acest sens vine de la Venturebeat care sustine ca mai multe surse apropiate companiei Apple au confirmat faptul ca la Cupertino a fost pornit un proiect menit sa revolutioneze industria televizoarelor. Desigur ca nimeni nu poate confirma cu certitudine ca Apple lucreaza la asa ceva insa nu ar fi prima oara cand zvonurile se adeveresc.

      Steve Jobs a spus anul acesta ca Apple nu intentioneaza sa intre pe piata televizoarelor din cauza concurentei si existente insa in 2003 Steve Jobs a spus ca Apple nu va construi un telefon mobil. Mai multi analisti ai unor firme de analiza a pietei au spus in cursul acestui an ca Apple lucreaza la un proiect ce ar duce la lansarea unui televizor deci undeva la Cupertino cineva proiecteaza si testeaza un asemenea produs. Informatiile oferite pana acum sugereaza ca in perioada 2012 – 2013 Apple va lansa acest produs pe piata si avand in vedere ca Tim Cook este acum CEO, orice este posibil.

8 COMENTARII

  1. Mda, cu cat trece timpul cu atat cred mai putin in chestia asta. Preturile de productie pt. celulele oled sunt inca destul de mari, chiar mai mari decat ale celor led la vreo 2 ani inainte de lansare. Si asta ar insemna sa fie in continuare la mana celor de la Samsung. Ok au facut o investitie la Sharp, dar Sharp e o companie relativ mica care tocmai a renuntat din cate stiu la fabricile din Japonia externalizandu-si productia in China.
    Mai degraba cred ca va fi o evolutie a AppleTV cu capabilitati de gaming gen xbox360, o integrare mai buna cu celelalte produse Apple (de ex. posibilitatea folosirii ipad-ului si a iphone-ului pe post de telecomanda), capabilitati de miniserver si router pt. conectarea tuturor device-urilelor la internet.
    Un TV Apple este pur si simplu total nerealist dat fiind ca nici macar monitoarele Apple nu prea se vand in afara celor cu Mac-uri. Iar individul asta care a ramas CEO Tim Cock cred ca e capul rautatilor atat pt. droaia de procese din ultimul timp cat si pt. preturile mici ale ultimelor idevice-uri.

  2. pai normal ca monitoarele apple nu se prea vand in afara de cele ce vin impreuna cu macuri, pentru ca pentru asta sunt, pentru macuri :))

    s-ar putea ca tim cook sa lanseze un tv apple, sa isi consolideze pozitia de lider, si nu un simplu ajutor al lui jobs, lansand un proiect care sa fie legat de numele sau

  3. @ano
    Cand ma uit la Tim Cock eu vad un capitalist pur sange ahtiat dupa profit si nu unul interesat de brizbriz-uri gen oled asa cum era Steve Jobs. In perioada de cand a venit la Apple idevice-urile au avut cele mai accesibile preturi din istoria Apple, batand chiar concurenta. Un TV oled este pur si simplu prea scump pt. tipul asta. A mai fost o chestie pt. care il urasc pe homosexualul asta. Acum cateva luni designerul sef de la Apple si-a dat demisia (nu-i mai stiu numele, era un englez). El si cu Jobs erau singurii din companie cu viziune dincolo de profitul imediat.
    Un monitor poti sa-l folosesti pe orice PC. Daca erau atat de bune atunci oamenii ar fi preferat monitoare Apple celor Samsung sau LG cum se intampla acum.

  4. oamenii le prefera pe cele de la samsung si altii pur din punctul de vedere al pretului, in privinta calitatii am putea sa scriem vreo 20de romane politiste si tot nu am termina si un exemplu concret ar fi ce cauta un display chungwa intr-un sony vaio de 70de milioane si multe altele. Cel putin apple-urile au pretul mare dar dupa parerea mea sunt singurii care inca mai respecta un factor calitativ cat de cat. Apropos am doua lcd-uri Samsung la reparat si display-urile sun chungwa nu samsung :)) cu respect sper sa mergem spre o lume mai de calitate nu de consum si atat!

  5. @exe, acel designer e johnny ive, si te asigur ca nu a plecat. iar daca tu imi faci un apple thunderbolt display sa mearga pe pc, esti tare