Un an de iPhone 4 – zaone\’s take

    Acum exact un an de zile publicam acest articol in care faceam un review terminalului iPhone 4 proaspat achizitionat din afara Romaniei. Atunci Orange nu il lansase inca, alti operatori inca negociau cu Apple si la mine ajungea la 2 luni de la lansarea oficiala in SUA. Aveti acolo primul meu review important facut pentru zaone.ro(la acea vreme) si le multumesc tuturor celor care l-au citit si apreciat. Facem un fast forward an mai tarziu cand totul arata la fel, si dispozitivele si cutiile insa terminalul are iOS 5 beta 6 si utilizatorul are un mare “of”.

     Cand am achizitionat dispozitivul ma asteptam sa am probleme cu semnalul avand in vedere ca acoperirea partii din stanga jos a dispozitivului duce la pierderea conectivitatii 3G insa din fericire pana acum nu am pierdut nici un apel iar “Antennagate” s-a dovedit a fi o exagerare si nimic mai mult. Desi fericit ca nu am probleme cu semnalul, am descoperit curand o problema care m-a facut sa imi doresc sa pierd semnal cand acopar acea zona si sa mai pierd un apel uneori. Problema descoperita de mine are legatura cu butonul Home care nu raspunde corect la comenzi si ingreuneaza extraordinar de mult utilizarea terminalului dar am observat ca foarte multi dintre voi se plang de exact aceeasi problema cu iPhone 4. Din pacate vorbim despre un defect de ordin fizic pe care il putem doar “acoperi” cu un tweak numit Activator ce preia toata functionalitatea butonului Home si o transfera pe ecran.

     Din fericire nu am avut parte de accidente cu terminalul, totul arata exact ca atunci cand l-am scos din cutie desi la un moment dat l-am scapat de la o distanta considerabila pe gresie si spre surprinderea mea nu s-a crapat nimic la el. As vrea sa spun ca iPhone 4 este cel mai bun telefon pe care l-am avut pana acum insa aceasta onoare merge catre iPhone 3GS care rezista de 2 ani si nu are nici o problema cu nici un buton.

38 COMENTARII

  1. Un an a facut si iphone-ul meu 4 iar 3G-ul din 2008 ….fara probleme deosebite doar butonul home mai face figuri la 4 …..surprinzator bateria la 3G rezista super bine …la nokia schimbam trei la cum este folosit de piticul meu , numai jocuri …o gramada de bani am platit pe el dar a meritat si-a dovedit fiabilitarea .. Nota 10 ..

  2. Din Martie am i4, dar 3g ar fi avut luna asta 2 ani jumate fara probleme. In momentul de fata am luat alt 3 G care are aproape 3 ani si functioneaza ok. (ambele de la Orange, i4 tot Orange)

  3. yo il am din februarie si nu am avut probleme cu butonul pana acum … pana in februarie am avut alt iPhone 4 care l-am luat la mana a2a si fusese achizitionat exact la lansare … nu am probleme nici cu acela … sau la va referiti cand ziceti probleme cu butonul home?

  4. Si eu am iphone-ul 4 tot de un an. L-am comandat /primit de la Apple store-ul (on-line) din Franta. Prin aprilie am inceput sa am si eu probleme cu butonul home, care pana la urma ajunsese sa fie inutilizabil asa ca in mai am schimbat telefonul in garantie la Noumax.

  5. chestia e ca eu am o husa pinlo Slice, dar imi place mai mult telefonul fara ea, mai ales ca acum cand am scos-o am observat ca mi-a ” frecat ” aluminiul din lateral si mi-a lasat urme pe el 😐 … ma gandeam sa o dau jos, pt ca imi place mai mult telefonul fara ea..si am tras din greseala de ea odata si am cam rupt-o intr-o parte+ ca mi-a cazut si pe marmura de la vreo 2 metri si telefonul nu a avut nimic dar husa s-a stricat putin intr-un colt.. Nu stiu ce sa fac.

  6. Acum 3 luni mi-am luat primul meu Apple phone. Am zis sa îl cumpar nou si nu regret. După 3 saptamâni am ajuns la garantie si mi l-au schimbat din pricina butonului HOME care făcea fite. ” ce seriosi ” am zis in sinea mea . După o luna , al doilea terminal a început sa aibă ” lag ” …. Service … Alt aparat ….. După doua saptamâni pica wifi -ul … Garantie …. Alt terminal …. In concluzie : nu va cumparati Apple iPhone 4 fără garantie. Nu sunt sg “nemulțumit “… Service-ul este pe autostrada buc-Pitești , un amic de-al meu lucrează acolo si mi-a zis ca cei de la Apple nu le-au dat decât o surubelnita ptr a verifica dacă exista urme de lichid in ele . Dacă e curat … Altul 🙂 macar ai un terminal nou la orice problema. Cât despre bumperul Apple silicon black …. Si mie mi-a zgariat ornamentul metalic in câteva locuri si asta in doar câteva zile. Cei care nu au avut probleme cu device

  7. eu nu am avut nici o problema cu el mai ales ca mi-a cazut rau pe jos…si l-am cumparat de la orange :-s..sper sa ramana asa 😀 .

  8. Nu ai cum, IMEI-ul ala e blocat in niste baze de date internationale pentru ca a fost cel mai probabil furat. Chiar daca ar exista o metoda de folosire a iPhone-ului tot nu as spune-o pentru ca nu intentionez sa ajunt persoane sa foloseasca terminale furate.

  9. Si mie mi-a scapat pe granit de la 1 metru si nu a patit nimic, nici macar o zgarietura sau altceva.

    Am folie de 5 luni pe el, m-a costa 10 lei folia si este in stare perfecta. Folia nu se observa nu reflecta sau schimba culoarea la soare. Este atat de bine pusa incat nici nu iti dai seama ca are folie pe el.

  10. Mie mi sa dus switscher-ul de silent dupa vreo 7 luni pe 3gs. Cand e pus pe silent on face figuri(se tot muta on/off daca il ating)….si la 3gs-ul surori mele sa intamplat tot asa numai ca dupa vreo 3 luni.

    Noroc cu tewak-urile din cydia care rezolva problema.

  11. Iphone 4 din ianuarie, nou de la Orange, jailbreak din prima zi, nici o problema. Doar cablul de date s-a sectionat, noroc ca sunt pe toate drumurile. Concluzia: cel mai bun telefon pe care l-am avut vreodata ( ultimele 2 au fost 3g si 3gs) datorita filmarii si editarii HD, senzorului gps exceptional si posibilitatii de a reda filme pe LCD mare via HDMI. Genial ! Astept cu nerabdare un I5 cu ecran mai mare si o carcasa mai slim. Aa, si poate stabilizare de imagine pe foto-video, dar deja cred ca vreau cam mult 🙂

  12. Iphone 4 nou – probleme de semnal, uneori raman doar cu o liniuta pe 3g si se blocheaza mai mereu internetul, de la cosmote abonament cu 1gb
    Mi a cazut pe asfalt de la un metru si s-a indoit putin partea metalica plus niste zgarieturi pe ecran

  13. cand activezi internetul 3G scade semnalul cu 2-4 liniute … dar nu cred ca e reala afisarea … dar nu ai drop calls… yo asa am la al meu … am net de la frog 250 mb (cosmote) …

  14. @zaone: Referitor la problemele cu butonul home, de ce nu faci un articol cu metodele de rezolvare prezentate pe ‘net, respectiv recalibrarea butonului home din “slide to power off”, pompatul de aer cu presiune prin portul dock și apăsatul de jur împrejurul butonului, lovitul peste coapse și workaround-ul cu trecutul prin interfața “emergency call”? Știu că par ciudate metodele, dar au dat rezultate la atâta lume, de ce să piardă oamenii timpul cu mersul la service și înlocuit mobilul, sau hackuirea riscantă și instalarea de soft-uri consumatoare de baterie gen Activator, când pot rezolva problema singuri în câteva secunde?

  15. Si al meu home button e uneori neascultator. Tigris – cum se poate repara? Eu nu am gasit pe net nicio metoda de a-l repara prin calibrare. Ma poti ajuta cu un link te rog?

  16. @Enil: Sunt vreo 4 variante diferite care am înțeles că au succes, deși la unii nu au mers unele, dar au mers altele. Ideea e că în timp se adună jeg între buton și senzorul de dedesubt, care intră pe la aerisirile de lângă încărcător, și senzorul nu mai înregistrează corect (sau deloc) apăsarea. Deci fie miști jegul de acolo (sunt câteva metode), fie recalibrezi senzorul să detecteze mai bine apăsarea. Și mai e și un workaround cu meniul apelului de urgență.

    Despre toate astea presupun că vom citi mâine în articolul lui @zaone, deci nu vreau să-ți stric de pe acum plăcerea de a-l citi! 😉

  17. chiar te rog fa un articol in care sa ne ajuti sa intelegem care sunt modalitatile prin care ne putem repara sau lipsi de butonul home pe i4 din cauza nefunctinalitatii acestuia. multumesc !

  18. Eu l-am scapat pe al meu la doar 2 saptamani de la achizitionare pe beton si sa crapat ecranul in partea dreapta jos;(…Si mai m-am si taiat la deget…

  19. Am cumparat si eu de la germanos un iph 4 anul asta prin martie … A funtionat aprox 4 luni dupa care nu se mai aprindea… Am un dosar cu 50 de pagini cu tot felul de reclamatii : opc,anpc plangeri catre Germanos etc…Inclusiv Germanos din grecia …din pacate un copil de 22 de ani pe nume Eftimie Silviu a considerat ca am intervenit asupra softului…si mi-a anulat garantia… Am trecut peste toata povestea asta ca oricum in romania se poate orice… Am aflat de la alt service ca tlf are probl cu placa de baza… Acum sta aruncat in sertar!!! Multumesc apple pt cei 2400 ron aruncati pe apa sambetei!!!!