Angajati ai Apple pretind ca sunt politisti americani, perchezitioneaza o casa pentru a cauta un iPhone 5

     Zilele trecute cazul unui nou iPhone pierdut de catre un angajat al Apple intr-un bar facea inconjurul lumii multumita celor de la cNET. Informatiile relatate de cei de la cNET ne dadeau de inteles ca Apple ar fi pierdut prototipul si ar fi trimis o echipa a politiei sa perchezitioneze casa unui barbat din San Francisco insa astazi politia respectivului oras american a negat vreo cerere facuta de catre Apple in acest sens. Tot astazi un ziar din San Francisco scoate la lumina declaratiile unui barbat care sustine ca 6 persoane care au pretins ca sunt politisti i-ar fi perchezitionat casa in perioada de timp descrisa de cNET in articolul despre iPhone 5.

Calderón said that at about 6 p.m. six people — four men and two women — wearing badges of some kind showed up at his door. “They said, ‘Hey, Sergio, we’re from the San Francisco Police Department.’” He said they asked him whether he had been at Cava 22 over the weekend (he had) and told him that they had traced a lost iPhone to his home using GPS”

     Aparent Apple ar fi localizat terminalul iPhone in casa unui barbat numit Sergio Calderon de 22 de ani din San Francisco iar in luna iulie 6 persoane care au pretins ca fac parte din politia orasului San Francisco i-au perchezitionat casa. 4 barbati si 2 femei cu insigne au ajuns la usa barbatului, l-ar fi amenintat pentru a le permite accesul in locuinta insa in nici un moment nu au spus ca ar lucra pentru Apple sau ca ar cauta un terminal iPhone. Politia din San Francisco nu confirma trimiterea vreunei echipe la casa barbatului si se crede ca ar fi vorba despre membrii echipei de securitate a companiei Apple. Sergio Calderon a citit articolul despre iPhone 5 pe site-ul cNET si a sunat un ziar din San Francisco spunand ca intamplarile relatate de cNET au avut loc in casa sa iar de aici s-a tras concluzia ca respectivele persoane ar lucra pentru Apple si nu pentru politia din San Francisco.

      Dupa perchezitia facuta in casa, lui Sergio Calderon i-a fost lasat un numar de telefon si i s-a promis suma de 300$ in cazul in care prototipul terminalului iPhone va fi returnat. Numarul respectiv apartine lui Anthony Colon, investigator al companiei Apple si fost politist al orasului San Jose. Dupa publicarea articolului despre perchezitia facuta in casa lui Calderon, Anthony Colon a sters orice informatii care ar putea face legatura dintre el si compania Apple insa un jurnalist al unui ziar din San Francisco a reusit sa faca o captura de ecran a profilului de pe site-ul Linkedin al lui Coloin, captura in care acesta declara ca este angajat al Apple.

     Acum povestea este demna de un film insa problema sta in faptul ca echipa trimisa de Apple ar putea fi trimisa in judecata daca ar fi pretins ca vine din partea politiei orasului San Francisco si nu cred ca trebuie sa mai vorbim despre felul in care va fi afectata imaginea companiei. Eu cred ca Apple duce lucrurile la extrem insa informatiile sunt deocamdata neconfirmate.