Android depaseste iOS in ceea ce priveste utilizarea browserelor pentru terminale mobile, sau poate nu

     Imaginea de mai sus am publicat-o ieri intr-un articol in care va spuneam ca Safari este cel mai utilizat browser pentru terminale mobile. Practic browserul celor de la Apple are o cota de piata de 53% fata de Android OS care are doar 15.7% insa aici includem desigur si tabletele, atat iPad/iPad 2 cat si pe cele Android. Studiul a fost facut de un site care monitorizeaza traficul facut de peste 160 de milioane de posesori de terminale mobile, deci poate fi considerat a fi credibil. Conform acelor date Android OS este practic nesemnificativ in ceea ce priveste navigarea pe internet iar iOS-ul inregistreaza cresteri importante in fiecare luna.

      Cei de la StatCounter au facut un studiu asemanator si au concluzitonat ca browserul mobil din Android OS este mai utilizat decat cel din iOS. Ei spun ca Android OS are o cota de piata de 22%(cu 7% mai mare decat cea prezentata ieri), iar iOS are o cota de piata de doar 20%, cu 33% mai mica decat cea inregistrata ieri. Cei de la StatCounter au prezentat aceste cifre fara a lua in considerare tableta iPad care pentru ei nu este un terminal mobil ci probabil un calculator in toata regula. Acum nu stiu cum au gandit cei de la StatCounter insa tableta iPad este prin definitie un terminal mobil si nu un PC asa ca statisticile oferite de ei par a fi facute pentru a salva Android-ul care nici macar nu se apropie de cota de piata detinuta de iOS in ceea ce priveste navigarea facuta de browsere mobile.

      Safari nu este cel mai bun browser mobil insa a prezenta Android ca avand o cota de piata mai mare decat iOS in ceea ce priveste navigarea pe internet este mai mult decat gresit mai ales cand nu iei in considerare tableta iPad ca si terminal mobil. Din pacate pentru mine StatCounter era o sursa valida de statistici insa gandirea lor ma face sa cred ca pana acum statisticile au fost aranjate in functie de sumele primite. Statisticile despre cota de piata a browserelor mobile o gasiti aici.