HTC da Apple in judecata folosind brevete de inventie cumparate de la Google

      Apple si HTC aveau pana astazi cateva procese in derulare, unul dintre ele foarte important in care Apple cerea blocarea vanzarii de produse ale companiei HTC in SUA. Desigur ca deocamdata niciuna dintre companii nu a obtinut ce si-a dorit in vreunul dintre procese dar HTC forteaza o “victorie” si da compania Apple in judecata pentru incalcarea a 4 brevete de inventie. Aceste brevete de inventie au fost achizitionate de catre HTC de la Motorola Inc., Palm Inc. si Openwave Systems Inc cu doar cateva zile inaintea intentarii procesului deci se pare ca au fost special cumparate pentru o lupta impotriva companiei Apple.

     Cele 4 brevete de inventie pe care HTC sustine ca Apple le-a incalcat au fost detinute initial de catre Motorola care adusese acuzatii asemanatoare in trecut impotriva companiei Apple. Este cat se poate de clar ca Google doreste sa isi ajute partenerii sa lupte impotriva companiei Apple si probabil in viitorul apropiat compania din Cupertino va fi nevoita sa ia in calcul actionarea in judecata a sursei, adica a companiei Google. Android OS a fost dezvoltat de catre Google insa pana acum Apple s-a ferit sa dea in judecata gigantul din Mountain View si probabil aceasta atitudine nu se va schimba in viitorul apropiat.

     Problemele dintre HTC si Apple se vor rezolva probabil prin cateva acorduri de licentiere reciproca a tehnologiilor si totul va reveni la normal.