Politia din San Francisco investigheaza perchezitia efectuata pentru descoperirea iPhone-ului pierdut de catre Apple

     Saptamana trecuta aflam ca Apple pierduse un nou prototip al terminalului iPhone si ca a folosit cativa agenti ai unei sectii de politie din San Francisco pentru a perchezitiona casa lui Sergio Calderon, un barbat in a carui casa a fost localizat terminalul pierdut. Initial se crezuse ca, cele 6 persoane trimise pentru perchezitie erau detectivi particulari angajati de Apple care s-au dat drept ofiteri de politie insa am aflat ca de fapt o sectie de politie din San Francisco a trimis 4 ofiteri impreuna cu 2 detectivi angajati de Apple pentru a gasi iPhone-ul pierdut.

Lt. Troy Dangerfield, of the San Francisco Police Department, told CNET today that an internal investigation has begun into determining how officers assisted two Apple security employees in their July search of a home in the Bernal Heights neighborhood for the handset. Dangerfield confirmed that police participated in the search, but according to Dangerfield, the officers never entered Calderon’s home. After Calderon agreed to the search, the policemen stepped aside and allowed Apple to go through his house, car, and computer.

     Saptamana trecuta politia din San Francisco a negat ca a avut vreo implicare in aceasta perchezitie apoi a revenit asupra deciziei si a recunoscut ca a trimis 4 ofiteri iar in cursul serii trecute a anuntat ca va demara o ancheta pentru a stabili circumstantele in care s-a desfasurat acest eveniment. Politia din San Francisco sustine ca nu a fost facuta vreo plangere privind pierderea terminalului iPhone iar intreaga actiune este acum supusa unei investigatii pentru a se descoperi daca ofiterii au actionat conform legii sau nu.

     Cazul acesta incepe sa semene cu o telenovela in care Apple tace, politia nu stie nimic si toata lumea se intreaba cat mai are Apple de gand sa amane lansarea iPhone 5. Pentru mine intreaga porveste pare mai mult decat ciudata insa din moment ce politia americana este implicata si confirma ajutorul dat celor de la Apple, ceva important a fost pierdut de Apple.

3 COMENTARII