Apple obtine din nou o interdictie de vanzare a Samsung Galaxy Tab 10.1 in Germania

      Dupa cateva saptamani de asteptare, o instanta din Germania a luat hotararea de a reintroduce interdictia de vanzare a tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1. Decizia instantei este aplicabila doar pe teritoriul Germaniei si doar pentru Samsung Galaxy Tab 10.1 insa aceasta este doar o prima victorie pentru compania din Cupertino. In weekend Samsung a retras de la IFA Berlin 2011 tableta Samsung Galaxy Tab 7.7 tocmai din cauza proceselor in care este implicata impotriva companiei Apple si este posibil ca in curand o instanta olandeza sa ia o decizie asemanatoare care va paraliza capacitatea companiei Samsung de a isi distribui in Europa smartphone-urile din seria Galaxy.

A German court on Friday upheld an injunction requested by Apple barring the sales of Samsung Galaxy tablets in Germany. Samsung has been locked in a battle with Apple over smartphone and tablet patents since April. The Galaxy devices are seen as among the biggest challengers to Apple’s mobile devices, which have achieved runaway success.

       Pentru Samsung se anunta vremuri grele deoarece Apple are alte procese similare deschise pe toate continentele de pe glob iar instantele din alte tari ar putea urma exemplul celei din Germania. Samsung urmeaza sa lanseze Galaxy Tab 8.9 si 7.7 insa avand in vedere decizia recent adoptata de instanta germana, este posibil ca respectivele tablete sa nu ajunga pe raftul vreunui magazin pana la terminarea proceselor. Samsung a fost increzatoare in sansele de reusita impotriva companiei Apple insa se pare ca instantele de judecata au o alta opinie.

      Decizia de astazi are la baza un proces intentat de catre compania Apple care sustine ca Samsung a copiat design-ul tabletei iPad atunci cand a dezvoltat Samsung Galaxy Tab 10.1.

UPDATE: Se pare ca interdictia este permanenta de aceasta data.

29 COMENTARII

  1. Samsung pierde procesele cu Apple pe toată linia și acum chiar putem spune că Samsung a fost în sfârșit confirmată oficial ca fiind “copiator cu patalama” după această confirmare a instanței din Germania a hotărârii instanței anterioare. Nemaifiind acum niciun dubiu că dispozitivele Samsung sunt niște imitații ordinare și ilegale după iDevices, va avea oare Samsung puterea de a veni cu ceva original, sau nu va găsi creativitatea de a veni cu idei și concepte proprii, urmând să lase loc pe piață unora mai creativi?

  2. Alex nu e chiar strategia americana. Si Samsung ar face la fel. Toate companiile vor sa fie pe primul loc. Apple tot o companie este.

  3. buna stirea,cinste lor…:)))…as dori si viceversa,daca va fii vreodata…si atunci vor pune lacat defintiv si pe Android,ca sa se termine cu jocul de-a soarecele si pisica..:)))

  4. Apple’s minimalistic design isn’t the only technical solution to make a tablet computer

    Asta a fost motivarea deciziei judecatoarei germane pt interzicerea vanzarii Galaxy Tab. Cred ca justitia germana incepe sa semene cu cea din Romania.
    Luand in considerare motivatia de mai sus, haideti sa vedem cum arata o tableta in 1994:

    http://paleo-future.blogspot.com/2007/05/tablet-newspaper-1994.html

    Si hai sa vedem cum arata o tableta Samsung in 2006, mult inainte de “faimosul design minimalist” Apple:

    http://www.engadget.com/2006/03/09/samsung-digital-picture-frame-stores-pics-movies-music/

    Mie mi se pare ca Apple a copiat aici si nu numai.

  5. E simplu, Apple a brevetat design-ul iPad in 2004, restul au stat cu palma in fund si acum au de tras. Si cu asta basta, cine nu vrea sa inteleaga ca brevetele de inventie protejeaza un produs e liber sa o faca, dar nu mai veniti cu exemple de tablete din 94 care au un design nebrevetat.

  6. zaone – eu ti-am pus acolo un link cu o poza a unei tablete Samsung din 2006 cand iPad nu exista. Ce a brevetat Apple in 2004 ? Dreptunghiul ?

  7. Nu poti sa vi sa brevetezi roata, dar se pare ca, app a reusit este cam mult, ma repet vine vreme cind procesele se vor intoare impotriva lor cind se vor uni 3-4 firme…

  8. Stiti ce e ciudat? Apple inoveaza, reinventeaza si evident patenteaza cum face orice companie, “ceilalti” ii copiaza si culmea tot Apple sunt cei rai.
    Rusine!!!

  9. @alex, @quest, @xxx si mai e si @jimmy chu.
    Mai baieti, daca nu stiti ce e o companie, de ce latrati atat?
    Daca nu va place Apple de ce tot va invartiti pe aici?
    Cand o sa cunoasteti in adevaratul sens al cuvantului ce inseamna Apple nu o sa mai fiti asa de rai. (si nu ma refer doar la iPhone)
    Daca latrati pe aici credeti ca nu o sa mai fie Apple?
    Daca voua nu va place asta e. Sunt milioane de oameni care le plac.
    Are dreptate KFF cand va face copii.

  10. hai lasa-ne ia latra-ne tu,pardon,spune ce fel de companie este apple,lasa-ma sa ghicesc: ti-a schimbat si tie viata si ti-a dat un rost in viata,acum vezi luminita de la capatul tunelului,nici nu mai ai nevoie de femeie cand ai un ipad,este?

  11. Tigris,domnule avocat,kff,calinc,si alti lingai,sa nu mai veniti cu rahaturi de genul ca samsung a copiat,ce a copiat,cand samsung a scos un telefon in 2007 care seama cu iphone 4 in 2010,cand samsung a scos tableta in 2006 pe care apple a scos-o in 2010 si are acelasi design ca a celor de la samsung,si culmea tot apple da in judecata samsung pentru ca se simt furati,sunt designuri identice,cine este copiatorul domnilor??Daca ei au brevetat acest lucru inseamna cumva ca ei si l-au inventat?Toate laptopurile in lumea asta arata la fel,toate tv-urile,masinile de sapalat,de calcat,de orice fel,cum ar fi daca toti ar breveta aceste forme??
    Pe mine,pe guest,alex,tudor si altii ce ne enerveaza este modul in care apple isi bate joc de toata lumea,cum pune stapanire pe creierele voastre si va invata ei ce e bine pentru voi si ce nu e,sunteti cumva limitati psihic,chiar nu stiti ce e bine si ce nu pentru voi??Si eu am iphone,mai am inca 3 in familie,dar sunt scarbit de politica lor,e un smartphone,atata tot….Dar pentru unii aceste aparate inseamna mult mai mult decat persoanele din jur,vorba cuiva,am ajuns in timp doar niste oi,ne mana ciobanii unde vor si noi ne bucuram…

  12. @jimmy_chu: Samsung avea niște cărămizi mari cu multe butoane și cum au apărut iDevices, hop și Samsung cu imitațiile lor în care copiază până și iconițele de pe iOS. Iar dacă tu vezi toate electronicele la fel, ai trăit în peșteră și n-ai mai ieșit de mult la cumpărături. Sau ești “limitat psihic”, cum spui.

  13. corect ai dreptate,nu toate masinile de sapalat sunt la fel,mi se pare mie,nu toate frigiderele,nu toate aragazele,mesele,scaunele,becurile,paturile,covoarele,hainele,tigarile,painea,sticlele,etc etc etc,toate sunt in imaginatia si in lumea mea,in lumea ta toate sunt originale si reinventate de apple,referitor la linkul dat de guest cu tableta samsung din 2006,mie nu mi se pare a fi diatamao butucul cu multe butoane,dar,eu sunt limitat psihic si nu mai vad bine,nu ca tine atat de liber incat sa iti zica altii ce e bine si ce nu e pentru tine…in caz ca…. totusi trage putin cu ochiul: http://www.engadget.com/2006/03/09/samsung-digital-picture-frame-stores-pics-movies-music/

    iar mai jos este un telefon samsung de acum 4 ani care din fata seamana izbitor de mult cu un telefon din 2010,nu imi dau seama care este,imi scapa acum,ai putea tu sa fii amabil si sa imi amintesti,te: roghttp://i55.tinypic.com/2815vtt.jpg

  14. Eu am avut un iPhone 4, si de curand am achizitionat un Galaxy S 2… Samsung a copiat anumite aspecte(putine) dar a facut o “copie” de 2 sau chiar de 3 ori mai performanta ca orice iphone. Sincer nici macar nu exista termeni de comparatie intre ele… Galaxy-ul e mult superior pe orice plan. Si eu am fost fan apple candva… am avut de la iphone 3g in sus toate iphone-urile, dar mi.am schimbat parerea cand “m.am jucat” prima oara pe un S 2…
    Cu toate ca voi ziceti ca apple e cel mai tare nu e chiar asa.;)

  15. si mai e o chestie pe care trebuie sa o pricepeti. Apple nu produce nimic, ma refer la procesoare etc, si normal ca au nevoie de piese …si uite unde se duc ei… hop direct la samsung si alte firme asiatice

  16. @jimmy_chu: Toate obiectele au diferențe de design între ele, încă din epoca de piatră producătorii de obiecte (pe atunci: oale de lut) încercau să le decoreze diferit pentru diferențiere!

    Iar telefonul Samsung F700 din pozele tale a fost prezentat ca și concept (pe hârtie) în februarie 2007, la o lună după prezentarea iPhone (9 ianuarie 2007), și construit abia în noiembrie 2007, după “studierea” amănunțită a iPhone-ului pus în vânzare din iunie 2007. Apoi, F700 avea tastatură slide-out, doar 100 MB de menorie și un OS numit Croix – pe atunci Samsung se mai străduia să aibă și ceva elemente de diferențiere!

    Cât despre rama foto digitală de la Samsung, aia este din cu totul altă categorie decât tabletele! Compari mere cu pere. Ia compară mai bine produsele UMPC de la Samsung, să vezi ce design aveau tabletele Samsung înainte să se inspire din iPad!

  17. @Anonim: Nu știu despre ce diferențe de performanțe vorbești, iPhone n-are nicio dificultate legată de performanță, sistemul de operare e fluent (Android e sacadat), orice funcție se activează instant (Android are lag), orice aplicație merge fără probleme. Probabil ai citit cine știe ce comparație irelevantă de date tehnice, fără nicio implicație în viața reală – diferențele pe care le visezi sunt doar pe hârtie!

    Apoi, Samsung produce cu piese ieftine (“life on plastic is fantastic”) și se uzează moral mult mai repede, este “uitat” o vreme la update-urile noi de OS, etc. Bleah!

    Apple produce procesoarele (și alte piese), au design-ul industrial propriu, doar procesul de asamblare este externalizat – mai informează-te!

  18. Tigris, chiar vorbesti doar ca sa nu taci. Android are lag…..sacadat… Daca tu te-ai jucat doar cu un telefon huawey cu procesor la 500mhz si 128 ram normal ca nu rula os-ul bine. Cam asa cum se intapla dealtfel cu ios4 pe iphone3g. Compara cu un device cu putere de calcul si mai vb dupa aia.

  19. @Calin: Aha, trebuie nu-știu-ce putere de procesare doar ca să meargă normal! Așadar, diferențele de performanță țin de comparația dintre dispozitive cu Android, nu are nicio treabă iPhone 4 în această comparație, cum sugera comentatorul Anonim de mai sus – I knew it! 😉

  20. Doamne, cred ca v-ati tampit de tot, stati toata ziua si va certati care e mai bun ios sau android, apple sau samsung … sunt lucruri mai importante decat doua bucati de fier, mai cititi o carte, mai mergeti la teatru, mai iesiti cu prietenii sau familia, decat sa va certati toata ziua, … ati devenit penibili

  21. @Alex: Când a decis să-și dezvolte propriile procesoare mobile, Apple a cumpărat două companii specializate: Intrinsity, care dezvoltase deja procesorul Hummingbird pe baza design-ului ARM Cortex A8 și cu piese Samsung (de aceea Apple a continuat colaborarea cu Samsung pe linie de procesoare), din care a rezultat procesorul Apple A4, și PA Semi, specializată în dezvoltarea de procesoare low-voltage, care a dezvoltat procesorul Apple A5, desigur pornind de la A4, și care va dezvolta mai ales generațiile următoare de procesoare Apple, cum ar fi presupusul A6, pentru care nu se va mai apela la Samsung pentru asamblare, ci la TSMC.

    Nu știu ce speculează Chipworks, dar povestea reală este cum am zis și este confirmată de mai multe surse.