Samsung Galaxy S II are cel mai bun procesor grafic, iPad 2 il intrece, iPhone 5 l-ar putea face uitat

      Cei de la Anandtech au facut un review al smartphone-ului Samsung Galaxy S II si in procesul de testare au facut un benchmark al procesorului grafic disponibil in terminal. In imaginea de mai sus avem rezultatele benchmark-ului si observati ca pe primul loc s-a clasat tableta iPad 2, pe locul 2 Samsung Galaxy S II iar iPhone 4 a fost clasat pe ultimul loc, avand cel mai slab procesor grafic din lista. Pentru teste a fost folosit GLBenchmarck 2.1 si OpenGL ES 2.0 la o rezolutie offscreen de 1280 x 720 iar iPad 2 a avut rezultate de 2 ori mai bune decat Samsung Galaxy S II.

      Tableta celor de la Apple a avut performante de peste 4 ori mai bune decat Galaxy Tab 10.1 si de aproape 8 ori mai bune decat iPhone 4 deci ne putem asteptam la o putere grafica exceptionala de la iPhone 5. Desi iPad 2 are un procesor de doar 1 GHz, la terminale mobile procesoarele grafice conteaza cel mai mult deocamdata. iPhone 5 ar trebui sa includa acelasi chip A5 precum in iPad 2 si ne putem astepta ca dispozitivul celor de la Apple sa aiba tot un procesor dual-core de 1 Ghz si desigur chip-ul grafic PowerVR SGX 543MP2 care are rezultate spectaculoase in testele sintetice.

     iPhone 4 este deja de domeniul trecutului, Samsung Galaxy S II si-a avut momentul de glorie insa iPhone 5 il va face uitat, cel putin in domeniul jocurilor pentru terminale mobile.

93 COMENTARII

  1. asta e si normal… cand a fost lansat iphone 4 si cand a lansat samsung galaxy 2… e o diferenta…plus ca samsung nu aduce nimic nou ci doar stilul vechi de a scoate 1000 de telefoane cu android si de a copia…nimic mai mult!

  2. Ideea e ca SGS2 a fost lansat folosind un sistem de operare deja existent pe piatza si pe alte telefoane si neaducand nimic nou pe partea soft … iPhone 5 va veni cu iOS5 si multe chestii noi … hardware-ul va conta mai putin in viitor … softul va face diferenta … iPhone 4 e bun si acu 🙂 … asta cu si-a trait viata o spunem noi care detinem deja iPhone 4 si ne-am obisnuit/plictisit de el, dar cei care nu detin unul sunt de alta parere 😉

  3. asta sustin si eu ca software-ul imbunatateste performantele hardware-ului,poti sa ai un tanc cu 1200 cp,dar nu va face in veci o masina de 80-90cp la liniuta..:)))

  4. @ CalinC, nu o face, da` si daca ii taie calea, ghici cine e pe plus… :)) Plus ca iar comparam mere cu pere, ceva gen submarin vs avion, hai sa vedem care merge mai bine pe sub apa. Asa si tancul, saracul, da rusine unei masini de cati cai vrei tu, pe teren accidentat…
    Ma fascineaza in continuare placa asta cu samsung scoate X telefoane, imita, dau copy paste etc etc etc.
    Poate am ratat eu, ce va fi asa de ground-breaking la iOS 5?…. Ca asta va veni si pentru 4, asa ca nu vad relevanta lui “iPhone 5 va aduce ceva nou, adica iOS 5”. Nu-l va lua de manuta si ni-l va aduce pe iOS 5, el va fi lansat ca o evolutie fireasca a softului in cauza…

  5. Iphone 4 are 800 mhz. Nu visati la Iphone 5 sa fie mare chestie. Apple vre sa fie bateria cat mai lunga…

    Note bate Galaxy S2 la orice capitol.

  6. Mihai are dreptate si cred ca iOS va incepe sa stacneze,trebuie sa vi cu o ingeniozitate pe partea de Ui,sa oferi publicului ceva nou,fara ca ei sa spuna “E asemanator,nimic schimbat” In Android 2.3.4 se vorbest despre OTG si NFC.OTG=USB On The Go,poti transforma smartphone-ul tau intr-un stick.ori ii poti atasa un mouse,sau o tastatura,practic va recunoaste orice gadget prevazut cu USB,cat despre NFC,cand o sa vedem asa ceva in iPhone-uri?Mai ca am uitat sa specific,2012 se anunta un an al smartphone-urilor cu dysplay qHD ori HD,ce nu o sa vedem prea curand la iPhone.Eu daca l inceput,iubeam destul de mult,iOS,azi tin sa cred ca balanta se inclina foarte mult,catre Android.Ce pot sa va spun despre Sense 3.5?va las sa urmariti voi,un astfel de Ui,lasa pe toti cu gura cascata. Sense 3.5= HTC

  7. Mai cauta benchmark-uri. Singurul lucru la care bage galaxy s ii-ul este tampenia aia de ecran. Cata minte poti avea pentru a face un ecran atat de mare? Si desigur ca alti asiatici cu palete de ping pong in loc de palme(a se citi HTC) fac ecrane la fel de mari. Samsung are noroc de faptul ca divizia de terminale mobile nu e cea care ar trebui sa produca banii, altfel erau in groapa de mult. Cu ecrane de 4.7 inch HTC va ajunge fix si exact ca Nokia.

  8. @cosmin2310: Nu te lasa prostit de specificatii. NFC este inutil in momentul de fata, interfata aia OTG este interesanta insa depinde cat de utila va fi in viitor. Ecrane cu rezolutie HD? Noroc de Apple ca a bagat Retina Display, altfel inca se chinuiau baietii cu Android pe 480px.

  9. ok,ca sa nu pornim alte polemici va las sa savurati mai departe graficul cu teste sintetice,pina termina toata lumea cu lansarile de smartphone-uri,tragem o linie la sfirsit de an si comparam,e bine asa?

  10. @Calin, am inteles, acum nu mai sta in picioare “SGS2 e lansat acum si iPh acum 9 luni”, nu? practic, cand se va lansa iPh5 asta va fi nou lansat iar SGS2 va avea deja cateva luni in spate. Fix argumentul tau/vostru. Asta daca-l mai lanseaza anul asta, daca nu tragem linie la anul…

  11. Zaone hai sa facem un pariu si sa spunem doar ca la parta de rezolutie,iPhone 5 va pastra aceasi rezolutie,cea a lui iPhone 4,cat despre partea hardware,un procesor A5,un display de 4 inch,desii nu prea cred,mult mai subtire( pentru?)acelas os imbatranit,insa cu nist mici modificari,memorie de stocare,tot de 32,ca cel de 64 GB costa cam mult si nu s-ar ajunge la un castig…..cam asta sa fie tot? Doamne stau si ma uit,la celelalt smartphonuri car o sa apara si pe buna dreptate,ca noul iPhone,nu va oferii nimic spectaculos,decat un design schimbat si un now hardware.Va spun,ca multi dintre iubitorii iDevice-urilor,vor parasii tabara Apple,migrand spre cea a Google-ului.

  12. @Ciprian C de ce te arunci aiurea?Samsung se lauda cu noul Hercule acum in sezonul toamna iarna,deci vor fi candidati pt smart-ul anului…sau vinezi mai tare ce produce Apple decit ce produce Samsung…altfel nu imi explic “uitarea” viitorului Hercule…:)))

  13. Pai stai sa vedem ce va fi. Am tot repetat-o pe aici, sper, de dragul lor si al vostru, ca 5-ul sa rupa gura targului. Aveti asteptari foarte, foarte mari iar daca vor fi cu 1 mm sub ele………

    Si, repet, nu contest calitatile iPhoneului, l-am avut, un etalon. In schimb, nu m-a incantat politica de frate mai mare a lui Apple, nu updata din greseala, sincronizeaza-te cu iTunes ca sa faci orice etc etc etc (pot pune in comparatie ce poti face cu un SGS2). De altfel, experienta prietenei mele, ieri, cu un 4 alb m-a facut sa-mi mai spulber ce urma fina de consideratie mai aveam pentru “politici”, anume update la 4.3.5 si apoi, evident, tethered jailbreak si unlock cu Gevey SIM, daca are noroc. E deja prea mult… 1 an si ceva cat am avut iPhone m-am saturat sa fiu atent sa nu dau din greseala click pe Update….

  14. @zaone io zic ca e bine ca au bagat ecrane hd chiar daca primu ecran a fost retina display de la iphone 4 care e un qhd putin mai bun cu mai multi ppi dar nu uita iphone 3gs avea rez 320×480 iar multe telefoane android aveau rez deja de mult 480×640 iar apple cum au vazut ecranu super amoled au decis sa scoata un ecran mult mai bun cu multi ppi mai clar, lumea asta a telefoanelor se schimba rapid si nu ii inteleg pe cei de la samsung de ce fac telefoane asa mari galaxy s 2 e chiar maricel io zic ca 4.3 e limita telefoanelor 5 deja e prea exagerat 4.0 e perfect nici prea mare nici prea mic , si cand vine vorba de procesor grafic samsung si ipad/iphone nu au acelasi procesor ? samsung a crescut, android a crescut acum mai sunt aplicatie si jocurile sa mai creasca si io zic ca android va depasi ios daca vor avea cel putin acealeas jocuri cum sunt pe ios

  15. Hai ca asta e buna,ne bucuram ca ipadul bate samsung galaxy s2 la procesare grafica si ca in viitor va aparea iphone 5-6-7 care o sa bata tot ce este in momentul de fata,deci ne mandrim si visam la viitor,asa o sa apara si sgs92938 peste 300 de ani,comparam viitorul sau comparam prezentul,dar de ce nu am bagat aici si un laptop alienware cu i7 si 2 placi grafice in sli,daca tot facem test doar ca sa ne aflam in treaba…Eu stiam ca samsung galaxy s2 are concurent iphone 4,nu ipad 2,iar pe iphone 4 il intrece de 4 ori la procesare grafica,mai nene de 4 ori nu cu 20-30% ci de 400%.
    Cand va aparea iphone 5 diferenta de timp dintre samsung galaxy s2 si el va fi exact care diferenta de timp din sgs2 si iphone 4.Pe aici tot urlati ca este neconcludenta comparatia intre sgs2 si iphone 4 pentru ca este o perioada de timp ingtre ele,dar tot voi spuneti ca stai sa apara iphone 5 si le testam atunci,pai mai nenica,atunci mai este concludenta acea testare?Nu mai este diferenta aia de timp intre cele 2!!!

  16. @cosmin2310: La capitolul hardware grafic poti observa ca SGS II e pus la colt de A5 deci nu are rost sa vorbim. Jocurile pentru iOS sunt cu mult peste cele de pe Android, ce va iesi in toamna te va face sa te uiti la trailere si sa spui ca Android e bun, e liber dar are putin ca mult malware prin el. SGS II e popular doar pentru ca iPhone 5 nu a iesit in vara altfel Samsung dadea din buze acum. SGS II e o bucata surpadimensionata de plastic, care are o baterie proasta, un ecran ce nu poate fi utilizat in lumina puternica si o camera decenta. De Android OS nici nu mai vorbesc, nu are rost.
    @Ciprian C: Daca ai bani cumperi aplicatii si nu te plangi ca nu poti pirata. Daca ai bani iei un telefon factory unlocked sau unul de la operator si il folosesti. Argumente de genul: am jailbreak tethered si iOS e prost sunt mai mult decat slabe. iTunes este intr-adevar o porcarie fara margini si sper sa ii dea foc Apple insa … that won’t happen. Trust me, nu faci pe un SGS II nimic in plus decat pe un iPhone, a da, iti poti umple ecranul de widget-uri care ingreuneaza navigarea prin pagini, so cool.
    @barcaboy: Am zis eu ca nu e bine cu ecrane HD? As vrea si eu in iPad dar poate la versiunea a 3-a.
    @sgs: Daca deschizi ochii vezi ca e bagata si Samsung Galaxy Tab in ecuatie si e praf. iPhone 4 va deveni istorie si iPhone 5 va avea hardware din iPad 2, fa si tu o analogie si o sa vezi cum ajunge SGS 2.

  17. daca studiezi mai atent galaxy note e mai mult decat un telefon ,cred ca partea de telefonie e cam secundara , e un fel de nokia comunicator modern

  18. Tocmai de asta zic,nu vad nici o relevanta la testele dintre smartphoneuri cu cele dintre tablete…Am inteles,cand o sa apara iphone 5 o sa sparga tot,si cand o sa apara sgs3 iar o sa sparga tot si tot asa,nu??E normal ca tehnologia sa evolueze,e chiar tare,cand eram mici mai auzeam din astea:Tatal meu il bate pe tatal tau,ba nu tata il bate pe al tau,daca vine si unchimeo si varul de la oras sa vezi atunci,asa e si faza cu iphone 5,inca nu exsita,deci nu il comparam,asa compar si eu telefonul samsung alien future project xxx245,va spulbera tot,poti sa ma contrazici?

  19. si am vazut un mic review al galaxy tab 10.1 la tv , nu mai stiu ce emisiune si mi s-a parut destul de bun , ba chiar se misca mai bine decat ipad2 si e destul de subtire si usor …. mi-a placut ,sper ca android 4 sa repare greseslile lui 3

  20. @zaone, gresesti, nu am avut absolut nicio aplicatie piratata. dar niciuna, si am investit vreo…30-40 de euro, daca nu mai mult (15 doar igo ro&hu).
    Apple daca nu ma insel a eliberat relativ recent terminale neverlocked. In rest, erau doar operatori agreati, Chiar si acum mi se pare deplasat faptul ca nu il poti debloca fara cartela originala. Ok, nu ma lasi sa sun in alta retea, dar macar lasa-ma sa-l folosesc ca iPod, camera foto etc, fara sa fiu nevoit sa umpblu prin soft.

    Widgeturile sunt chiar ok, daca te joci putin cu ele si decizi ce ai nevoie si ce nu.

  21. aprinse discutii :)) , sa nu fiu luat in suturi de cuvinte mentionez ca posed un iphone 4, dar zaone e nedrept cand compari Ipad cu SGS 2 ( esti oleaca comunist ) cat despre visele despre Iphone 5 , referitoare la hardware si software care ne vor da pe spate …:) astea glume proaste “marul’ ne-a dezamagit de fiecare data , inclusiv lansarea iphone 4 cat si ipad , asa ca zaone viseaza singur la un super iphone 5 … nu mai critica robotelu … la tine se vede frica de ziua in care android va depasi ios … bafta

  22. @Ciprian C,nu sint fanboy cum ma cred unii,cit de mult conteaza pt mine ca o sa scoata ip5?e o chestie minuscula,pe mine ma intereseaza de fapt softul ios5,cit de bine se v-a implementa in 3gs-ul meu si al sotiei,ce o sa pierdem,daca e de pierdut si ce o sa cistigam cu aceasta versiune..simplu si nimic mai mult,aaa ca ip 5 o sa aibe aceleas componente ca si ipad2,ca o sa zbirnaie mai repede ca ip4 si o sa-i dea fum la 3gs-ul meu..sint chestii care poate pt unii conteaza,pt mine nu pt ca ar trebui sa am bani tot timpul sa investesc in ultima fitza a tehnologiei,dar prefer sa fac alte lucruri cu ei muuult mai placute mie si familiei mele,unconcediu,mai ceva prin casa…..ca imi place ce fac cei de la Apple?da imi place si jos palaria pt ce au reusit sa faca si sa implementeze in “chestiile”astea,dar partile negre sint mult mai mici decit incearca unii si altii sa le scoata in evidenta pe aici,acuma depinde fiecare pt ce isi utilizeaza idevice-ul,vreau aplicatii in domeniul meu,imi i-au si le instalez,dar sa il folosesc pt filme si jocuri,mai rar,doar muzica…dar unii de aici au aspiratii sa fie avion,ca uite ce au scos cei de X firma,ecran de 5″…asa si?cum i-ar sta la nevasta cu o mini tableta la ureche in centrul orasului?penibil,dar ar avea cea mai tare “smecherie,nu?…:))

  23. @strutzu2007: Hai ca m-ai facut sa rad, acum poate imi explici si de ce sunt comunist. Cine vrea sa inteleaga ca iPhone 5 va avea hardware de iPad 2 o face, cine nu, nu si ramane cu ale lui. Cine intelege asta intelege si comparatia.

  24. @Calin, inteleg si nu te-am acuzat ca ai fi vreun fanboy. Stii ce ar fi tare? Sa retraga suportul pentru 3GS incepand cu 5, pe motiv de performante sub necesar, ca la 3G. Cum ar fi?…

  25. In cel mai bun caz. Apple lanseaza o data pentru toate dispozitivele compatibile si gata. Aici are un foarte mare avantaj Apple. Un alt mare plus sta in faptul ca iOS-ul nu poate fi modificat de operatori.

  26. @zaone, sau un mare minus. De ceva timp sunt fan al softurilor ustom, sunt geniale, multe dintre ele. Si pot fi schimbate, fara riscuri. Si poti gasi ceva ce-ti place mai mult. La Apple ai 1 varianta, pentru Android ai minim 7-8 variante solide de custom firmwares…

  27. Custom rom-uri facute de XDA? Ce treaba au ele cu producatorii? Intr-un custom ipsw facut cu sn0wbreeze sau PwnageTool poti introduce aceleasi lucruri.
    Eu il vad ca pe un mare plus. De ce? Pentru ca nu isi baga nasul operatorul de telefonie sa frece sistemul de operare si sa bage toate porcariile in el cum se intampla la Symbian.

  28. Aceleasi? Nici pe departe. Compara variantele de customizare intre XDA si orice, dar orice optiune disponibila pentru un custom ipsw si vei vedea ca sunt diferente COLOSALE. Nu sunt intr-o liga macar similara…

  29. Mi se pare destul de incorecta comparatia. In primul rand nu am gasit nici o informatie despre frecventa PowerVR-ului de pe Ipad2 fata de cei 300MHz de la SGS2. In al doilea rand pur si simplu eu vad tabletele mai degraba comparabile cu PC-urile decat cu smartfone-urile. La smartfone-uri cu greu o sa se poata creste frecventa peste 2GHz, iar cresterile de rezolutie o sa fie de asemenea irelevante peste 720p.
    Nu cred ca A5-ul de pe IPhone5 o sa fie acelasi cu cel de pe IPad2. Sunt diferente prea mari de rezolutie si dimensiuni, iar Apple e foarte bun la optimizarea device-urilor sale.
    Mai sunt doua probleme nementionate aici. GPU-ul de pe SGS2 nu este chiar atat de bun nici macar comparativ cu celelalte GPU-uri (un PVR540 de pe un LG este la foarte mica distanta de Mali-400 de pe SGS2). Si ARM Mali-400 doar primul GPU al unei noi generatii care va include Nvidia Kal-El si un nou PowerVR 6 (cel mai probabil inclus in IPhone5).

  30. blogul asta se vrea a fi unul profesionist???Intotdeauna la siteurile de profil adevarate intotdeauna va exista IMPARTIALITATE.

    Zaone ceea ce faci tu este decat a privi cu ochelari de cal inspre apple denigrand tot ce tine de concurenta.

    Nu e normal ca iphone 5 fiind un terminal mai nou sa fie mai bun de SGS2?????

    Nu e normal cand va aparea SGS3 va fi mai bun ca iphone5???si tot asa…

    fiecare terminal isi va trai momentul de glorie la momentul in care va fi lansat ptr ca intotdeauna va aduce ceva mai nou fie ca se va numi iphone fie ca se va numi galaxy.

    cat despre comparatia IOS ANDROID …tine exclusiv de gusturile fiecaruia…ambele au + si – destule

  31. caline iar vii cu exemple total pe dinafara,m-am invatat cu tine,zici cum iar sta sotiei tale cu un smartphone de 5 inchi la ureche,prietene dar aia care au scos acel smartphone se adresau sotiie tale??ia explica-mi tu mie cum ti-ar sta tie cu un mini phone la ureche,avea panasonic unul acum cativa ani nu mai mare decat o bricheta,as vrea sa te vad in centru scotand bricheta tinanand-o in doua degetele si vorbind la ea,este exact aceasi comparatie cu a sotiei tale,sunt telefoane pentru targeturi diferite,e greu sa pricepi…Acel telefon cu ecran de 5.3 nu este facut in primul rand pentru functia de telefon,are alte caracteristici,si ca functie secundara are functa de telefon,dar normal ca nu putem vede aceste lucruri,ne place sa facem bascalie…

  32. @andrei: Da, vii pe iDevice.ro si ceri sa-ti laud Android.
    @exe: La fel de incorecta e si comparatia tableta PC. Tableta are hardware de smartphone nu de PC deci aici chiar ca nu vad de ce ai face o comparatie. Diferente prea mari la rezolutie? Intr-adevar 960 x 640 fata de 1024 x 768 reprezinta o diferenta colosala.

  33. oricum pina una alta se pare ca procesorul care va fi implementat si in ip5,v-a bate la fund tot ce exista la ora actuala pe piata si probabil cel de 1,5GHz care v-a aparea de curind…..

  34. @djcata: Baga dual-core ca nu-s cazuti in cap.
    @Calinc: As zice ca ne hazardam. SGS II matura pe jos cu iPhone 4 iar un test A5 vs ce este in SGS II nu am vazut.

  35. @zaone
    A5-ul de pe IPhone5 va avea aceeasi CPU ca si cel de pe IPad2, dar nu si acelasi GPU.
    Apple nu face decat procesarea nu si GPU-ul, care cred ca a si fost anuntat ca fiind PowerVR6 acum vreo cateva saptamini.

  36. @zaone
    Referitor la smarthone vs tablet spune-mi si mie cum folosesti iphoneul vs ipad.
    Eu personal folosesc smartul portrat, iar ipadul landscape (la fel ca un monitor sau televizor).

  37. @djcata: Iar cu impartialitatea. Oameni buni, asta este blog despre produse Apple, nu este un blog despre orice fel de produse electronice. Veniti aici unde se discuta despre Apple si vreti sa fie laudat Android? Come on. Nimic din ce face Apple nu e perfect, exista foarte multe probleme la sistemul lor de operare dar SGS II-ul asta mi se pare ca este mult prea laudat si fara rost.
    @exe: Same here, ce legatura are asta cu privire la comparatia ta: hardware de terminal mobil vs hardware de PC? Cand va avea iPad 2 procesor Intel i5, DDR 3 si placi grafice pentru PC-uri mai vorbim de comparatii de genul asta.

  38. @sgs,prietene faci o mare confuzie,nu eu vin sa lansez smartphone-uri,da?ci cei de la Samsung si nu am vazut ca acel terminal are specificatia..”a se folosi doar in birou”..”doar de staff”..daaa?asa ca nu veni sa imi rastalmacesti mie cuvintele doar ca sa te aflii in”miezul problemei”…ei scot minitableta aia zisa si SMARTPHONE de 4,5-5″ pt TOATA LUMEA…sau eu nu mai stiu sa fac aprecieri….asa ca atacurile la persoana tinele pt tine si prietenii tai….

  39. @zaone inteleg ca nu trebuie sa lauzi android ,dar asta e un blog “comunitatea romanilor pasionati de idevice” nu ? adica un blog de informare nu de preaslavire a apple

  40. iDevice inseamna produs Apple nu Android. Informare, SGS II bate la fund iPhone 4, iPad 2 bate la fund Samsung Galaxy Tab 10.1 si SGS II(la un loc), iPhone 5 cu chip A5 va bate la fund SGS II. There you go, informare.
    Cand a fost ceva de laudat la Android am laudat, insa cand au de SGS II-ul asta si cand vad cat de laudat e, nu pot sa ma abtin si sa nu vorbesc despre Android.
    Mi-as fi luat SGS II doar pentru navigat pe web si inregistrat un video in 1080p dar numai daca il puteam lua la maxim 150 de euro. Aplicatiile de pe iOS sunt mult mai bine facute decat pe Android, widget-urile nu ma incanta absolut deloc, bateria e praf, ca si design nu imi place, ecranul e ok in casa, afara poti sa uiti de el.

  41. da e informare …ai zis ca e un blov idevices si nu trebuie laudat android , eu ziceam ca nu trebuie laudat nici apple decat pt ce merita ….. oricum din punctul meu de vedere te descurci destul de binisor …. si nu cred ca ipad 2 bate asa de rau galaxy tab 10.1 din ce am vazut (e normal sa bata galaxy s 2) …… da probabil ca iphone 5 o sa bata SGS II dar posibil ca si galaxy 3 sau nexus prime sa bata iphone 5 ,nu ?

  42. @cosmin2310: Da, HD 2 este un smartphone versatil si foarte puternic, hats off.
    @djcata: Si? Laud Apple unde merita, unde nu merita intotdeauna i-am criticat. Dar totul depinde de perceptia fiecaruia. O sa iau si Galaxy Tab 10.1 in teste. Cei care au testat-o nu au clasat-o peste iPad 2.

  43. @zaone
    Cmon esti chiar atat de fanboy incat sa negi evidenta.
    Apple s-a folosit de iphone ca sa cucereasca piata PCurilor pe care si-a dorit-o dintotdeauna. Hardware-ul nu are nici o legatura. E mai ieftin ARM decat Intel (ca sa nu mai spun ca a renuntat inainte la IBM pt. Intel). Jobs a fost la fel de destept cum a fost Bill Gates cand a vazut o piata potentiala in PCurile desktop si a facut primul OS pt. ele si le-a luat caimacul celor de la IBM.
    E simplu si Google si Microsoft au vazut asta. Google a facut android3 optimizat pt. Landscape, iar ms va face un windows8 special pt. Tableturi.
    Eu personal sunt extrem de frustrat de limitarile IOS pe Ipad tocmai pt. Ca e un os facut pt. Smartphone. Numai un fanboi poate pune in aceeasi oala smarthone-urile si tableturile.
    (sorry pt. greseli, dar de vina e tot IOS cu autocorectia lui idioata. IOS este foarte departe de a fi solutia ideala allinone)

  44. Nu ma scap, spun opinii care difera de ale voastre si voi imi spuneti ca sunt impartial cand nu puteti concepe ca un om gandeste diferit fata de voi.
    @exe: Am pierdut eu ceva? Discutam despre comparatii iPad 2 vs PC si componentele hardware. Eu am spus intotdeauna ca iPad 2 nu e PC so…
    Da, s-au folosit de iPad ca sa castige piata PC-urilor, iOS si iPhone OS au fost baza pe care s-a dezvoltat totul, e adevarat. Inseamna ca baietii astia de la Anandtech sunt niste fanboys, acum spune-mi tu cu cine tin. Si sa ma lamuresti cum e comparatia hardware de terminam mobil cu hardware de PC ca sunt curios, e o logica prea avansata pentru mine.
    Si ca sa vezi de ce sunt puse smartphone-urile in aceeasi oala cu PC-urile : iOS pentru iPad a evoluat de la un smartphone, Android de pe tablete a evolutia de la iOS pentru iPhone, fa legaturile, intelege si las-o mai moale cu fanboyismele.
    Si sistemul ala de corectare a greselilor poate fi inchis, nu trebuie sa te chinui cu el.

  45. @Calinc: Cum am mai spus cei de la Samsung fac mai multe smartphones, tablete pt ca sa acopere cat mai mult din piata utilizatorilor. Ei cauta sa modeleze gadgeturile lor pe gusturile utilizatorilor. Fiecare om e diferit si de aceea exista mai multe gadgeturi ca sa satisfaca cerintele diferite ale oricarui potential cumparator. Apple au un singur smartphone, dupa care utilizatorii trebuie sa se modeleze si sa ii accepte lipsurile(de cate ori nu am auzit utilizatorii de ideviceuri ca ar vrea flash pe iphone, sau camera pe ipad 1, pana si ipod nano touch avea camera). Asta e diferenta intre Samsung si Apple, Samsung te lasa sa alegi ce ti se potriveste, pe cand Apple decide pt tine. Nu cred ca e normal sa ti se spuna ce ar trebui sa-ti placa, ci ar trebui sa ti se ofere o varietate de alegeri. Apropo de ce ziceai tu de dimensiunile la Samsung Note, Volkswagen face si beetle dar face si dube si autoutilitare. De ce? pt simplul fapt ca vrea sa acapareze toata piata, de la fete tinere(beetle) la barbati care se ocupa cu manual labour zilnic(autoutilitara).
    Sper sa poti sa afisezi mesajul asta zaone.

  46. @zaone
    Oooooo acum faci pe victima care e diferita de turma de fanboy (in curand o sa ne spui si ca esti gay ca Timnustiucumilcheamaboy si ca suntem niste homofobi si applefobi). Nu uita cati fanboy are Apple si pe urma mai vorbim de care are oi mai multe. Si nu cred ca esti impartial ci ca esti partinitor si ca dezimformezi.

  47. @sgs: Vad ca esti liber ca pasarea cerului. Desi dupa IP pari a fi acea persoana redusa mintal care ma injura de cateva zile. Da, cand un om se comporta ca o maimuta il banez, asta merita.
    @exe: Ok, deci tu sari de la un subiect la altul doar de dragul de a comenta. Eu te-am intrebat niste lucruri si tu ai luat-o pe campii cu un comentariu total offtopic in care ma mai si ironizezi. M-am lamurit.

  48. Felicitari zaone, sincer iti zic, nu stiu cum ai reusit sa tii piept turmei scapade de fanboyz android. Pur si simplu au turbat cand au vazut graficul ala, sunt periculosi tare astia.

  49. E imposibil sa spun ca nu imi place Android, sunt impartial si dezinformez. La fel de mult dezinformez si cand spun ca iPad 2 nu e PC si nu are hardware de PC.

  50. @edy,gama asta de care spui e disperare,nu ceva ce se doreste a fi util,toti care vor cumpara acele smart-uri de dela 4,5″in sus as fi curios dupa cit timp vor incerca sa scape de ele,hai sa ne intoarcem atunci in anii ’80 unde aveam telefoane cit borseta,dar ce conta ca era 4000$,conta ca era fara fir….of,of

  51. @zaone
    Eu cred ca tu ar trebui s-o lasi mai moale cu fanboismele. Nu sunt fanboy, doar ca nu imi place dezimformarea, incorectitudinea si fanboismul altora. Sunt perfect deschis la tot ce e nou. Am un smartphone android, un tablet ipad, si doua pc-uri windows. Am incercat o groza de osuri si deviceuri ca sa stiu ca fiecare are plusuri si minusuri. Numai un fanboy nu poate accepta ca exista si minusuri la device-ul sau os-ul lui preferat.
    Esti liber sa fi cat de fanboy vrei in comentarii, dar cand scrii o stire nu pune singurul benchmark care iti convine tie, apoi sa te apuci sa lauzi cat de tare o sa fie IPhone5 fara sa stii mai nimic din specificatii tehnice ale lui, dupa care sa te apuci sa compari mere cu pere.
    Fii profesionist sau lasa-te.

  52. Am impresia ca tu reciti din alta carte. Daca SGS II e muci pe langa iPad 2 ce vrei tu de la mine ca eu nu inteleg? Vrei alte teste? Ia-ti SGS II si fa teste cu iPad 2 si arata-ne tu cat de bun e Android-ul sau lasa-ne. iPhone 5 va avea chip A5 pentru ca asta are Apple acum nu pentru ca asa am visat eu noaptea trecuta. Daca tu nu vrei sa crezi asta, e dreptul tau, dar acuzatiile cu dezinformarea fa-le altcuiva, nu mie. Cand vii si imi spui ca iPad 2 trebuie comparata cu un PC imi dai de inteles care e logica ta si cu asta m-am lamurit.
    Da, ma astept sa ma faci fanboy in continuare doar pentru ca iPad 2 face SGS II praf la capitolul grafica in testele Anandtech si cred ca iPhone 5 va avea procesor A5 ca al iPad 2. Da, cred ca habar nu ai despre ce vorbesti cand vii si imi compari hardware-ul din iPad 2 cu cel dintr-un PC si da ma astept sa ma si injuri ca nu spun ca Android are un UI frumos cu multe widget-uri.

  53. Robert inceteaza cu ofensele,tu nici macar nu stii sa faci o diferenta,intre un OS destul de dezvoltat si unul mai putin dezvoltat.La voi sa fie telefon produs de Apple si totul e ok.Nu va intereseaza partea hardware,nu va intereseaza ce facilitati are.Cati dintre cei care detin iPhone au fost nemultumiti,de lipsa Bluethootului,de lipsa tonurilor de apel customizabile,de lipsa radioului si multe altele,cand alte smartphonuri detin ceea ce am enumerat mai sus.Cred ca detii si tu un prim iPhone 4 si asta am spu ca e primul.Cand eu aveam 2g,3g,3gs…tu nici cu Cyndia nu te jucai,sau nici de Apulous,site-ul ce gazduia sau inca gasduieste aplicatii crakuite.Asa ca lasa fanboysmele astea.

  54. Dar de ce nu faci mai zaone si un review intre iphone 4 si sgs2,unde sgs2 il face muci la partea grafica pe iphone 4,si la procesare si la tot,noi suntem contrariati ca veniti cu niste exemple de 2 lei,ipad 2 bate samsung galax s 2 la partea grafica,ce legatura are una cu alta,unul este smartphone,celalalt este o tableta….Am inteles este singurul produs apple care il bate pe sgs2 la ceva….Eu unul nu am pus mana in viata mea pe un device andoid mai mult de 10 secunde,nu am testat in magazine,ci doar ce am vazut pe net si la amici,nu sunt un fan android,am iphone 4,dar din ce vad si eu si imi dau seama,deviceul meu este limitat,obosit si cu nimic mai bun fata de alt smartphone de la concurenta….Am in familie 3 iphone-uri….am prieteni cu iphone,cu ipad,etc etc etc,toate sunt praf la baterie,am si prieten cu sgs2,cand vad eu review-uri la bateria iphone cu zeci de ore de utilizare….Eu sunt scarbit de politia apple,vezi ultima stire,nu ofera garantie decat un an in UE cand legile spun clar ca trebuie sa ofere 2 ani…Nimeni nu sare in sus,ci toti sunt multumiti de acest lucru,apple evident imediat invoca justitia sa puna concurenta la pamant,iar utilizatorii apple sunt atat de inapti incat se bucura ca apple nu le ofera garantia meritata,concurenta sa moara,garantia dao incolo.
    Lasa-ma frate ca nu ma incalt cu fesul,fai tu ce setari de contrast si lumina,dam-il mie sa il utilizez 5 ore,si daca dupa astea 5 ore mai are baterie eu iti dau iphoneul meu,daca nu mi-l dai tu pe al tau…

  55. 🙂 🙂 🙂 da razboi este aici………. @sgs 5ore? depinde ce vrei sa faci pe el, da iti zic mai bine asa, pune sgs 2 vs iphone 4 pe 100% baterie ( eu fac cu oricine aceasta comparatie in orice, fie gameplay, talk 3g, internet wifi, sgs2 se inchide mai repede, sau fie sgs sa nu sari cu dual core,……., sgs are mai putine lucruri ca i4 si tot scapa de batarie mai repede, eu am iPhone 4 de 6luni si baterie ma tine ca si de nou si mentionez ca il si folosesc si nu il tin in vitrina, folosesc camera, video, iPOD-ul di el pentru videoclipuri, muzica, fratemeu sa joaca pe el in fiecare seara 1-2ore, mai joc si eu pe el cand nu am ce face sau sunt pe drum si astept pe cineva….
    @exe imi place ca vrei sa compari iPAD cu PC, este amuzant Tabletele sunt mai bine comparatibile cu smartphoneuri, acuma poate sa spuna oricine ce vrea, dar tabletele PC defapt sunt smartphoneuri mari, nu PC, deci tablete Smartphones sau asa ceva ar trebui sa ii fie numele ( aceasta este parerea mea, eu nu vad cu ce ar asemana ele cu PC-urile, PCurile sunt mult mai performante si la 3600Ron iti cumperi un sistem PC foarte performant ( la pretul unui ipad 2 ), toata lumea isi cumpara ce i se pare util, eu personal sigur nu o sa cumpar iPAD, pana nu aduce atat cat un PC, si nici un tablet PC, nu ma refer doar pentru iPad.
    Despre iPhone eu atat va pot spune, ca stii ce restrictii are, daca il cumperi atunci inseamna ca accepti acest lucru, daca nu cumperi altceva… poti sa alegi, deci mie mi se pare cam ciudat ca toti androizii astia vin ca ” are atatea restrictii si nu traiesc liber cei cu iOS si ca Apple ne spune ce sa ne pleaca…. “, daca nu mi-ar placea iPhone 4 pur si simplu nu cumparam, si atat

  56. Acum un an cand am spus ca i4 are acelas hardware ca 3gsul zaone a sarit ca ars spunandu-mi ca nu exista asa ceva iar acum cand vede chestia asta o da la intors si incepe cu povesti despre i4s care intradevar va avea ac hardware ca ipad2 si 1gb de ram nu aiureli si presupuneri naive..cat despre testele efectuate ele arata o comparatie i4s si toate spalaturile astea de androizi care nu sunt bune la nimic..

  57. @sgs dar de ce ai face comparatie intre un iPhone 4 si un SG S 2 ? Sunt telefoane aparute la un an diferenta , e normal ca S 2’ul sa fie mai capabil , din punct de vedere hardware. Dupa ce o sa apara iPhone 5 , atunci sa fie comparat cu S 2’ul. Si la faza cu bateria , am si eu prieteni cu diferite telefoane android – Galaxy S , S 2 , HTC Desire Z – si niciunul nu se poate mandrii cu o durata a bateriei foarte mare, totusi sunt smartphone’uri. Vrei telefon sa te tina bateria o saptamana ? Nokia 3410 e raspunsul.

  58. @djcata, eu asa am stiut ca sunt tablet PC-uri, nu conteaza….
    @Tudor, stii de ce la nokia 3410 a tinut bateria 1 saptamana? ca nu ai stat cu el pe net, nu ai jucat ore pe el jocuri gen gangstar MV sau NFS, nici nu ai vorbit la telefon ore bune, deci defapt nu prea l-ai folosit ( numai post de ceas si cand trebuia sa suni pe cineva ai sunat da nu ai vorbit nu stiu cate ore pe el, ca costa foarte mult, acuma cu mii de minute pentru 4-5euro vorbesti mai mult la telefon, pe smartphoneuri te joci, umblii pe net si multe multe ), eu zic sa incerci sa te joci snake si space impact pe el 2-3 ore, sa efectuezi apeluri 4-5 ore si vezi ca seara trebuie sa o bagi si pe 3410 la incarcat… cel putin eu asa cred, nu am incercat dar nu cred ca va tine mai mult de atat.

  59. eu asa stiu ca tablet pc se pot numi doar cele care au un sistem de operare complet ……………
    cat despre baterie e adevarat ca pe vremea nokia 3410 nu prea facei altceva decat sa vorbesti si sa trimiti mesaje ca nu aveai internet si nici ecran de 3,5 -4 sau chiar mai mare …. eu am un sony ericsson k800 de cand a aparut in romania si merge f bine si azi , si bateria ma tine daca nu stau pe net sau nu ascult muzica prea mult (ceea ce oricum nu prea mai fac) si daca nu vorbesc mai mult de o ora la telefon intr-o zi

  60. @Soulyd am dat un exemplu oarecare cu 3410 , nu neaparat ca l-as fi avut eu sau altceva. tocmai asta ziceam si eu , un smartphone nu are cum sa te tina mult cu bateria , mail , jocuri , internet etc etc. majoritatea oamenilor cu smartphone’uri isi incarca telefoanele o data la 2 zile sau chiar o data pe zi.

  61. @Tudor, stiu, numai ca eu am zis ca de ce a tinut atata… eu am avut 3410 acum 8-9ani si m-a tinut 1 saptamana si ceva, dar am vorbit la telefon 2-3 minute pe zi ( maximum 5 ), fara sms, fara jocuri, fara nimic, in cand in cand m-am uitat la ceas si atat. Pe iPhone 4 il pun la incarcat odata pe 2 zile si este cand il pun in fiecare seara ( nu se descarca complet dar pe 25-30% eu il pun ca nu vreau sa raman fara energie cand poate am nevoie de el, am reusit odata sau de 2 ori sa il pun la 3 zile, dar am vorbit la tel 30-40min, weather HD 2-3ori/zi, iPOD ( muzica prin casti ) 1:30-2ore, 2-3sms, m-am uitat 1data pe zi la mail ( am alta adresa de mail pe i4, ce am pe PC il folosesc pentru toate + mess in cand-in cand, de pe iphone folosesc doar pentru appstore, youtube…. ) si atat, in 3zile am descarcat-o pe 1% de la 100%. cand ma joc eu sau fratemeu pe el atunci 1-2zile in rest il folosesc cat am scris mai sus ( orele vorbite se difera dar in rest cam atat, ocazional camera foto/video ) si mai mentionez ca brightness este aproape pe full ca folosesc mai mult pe afara la soare si 3G deactivat.

  62. buna la tuturor,,,citesc de o vreme incoace unele chestii de pe Idevice.ro,,,cel mai tare ma distrez pe unele comentarii citite ,,mai ales pe batalia,,ios si Android,,am avut putin timp un iphone 3gs,,folosit putin si jailbreakuit,,la sfarsitul zilei mai aveam 30% si vorbeam destul ..aplicatii putin ,,un pic de muzica,,,acum am un android,,aceleasi lucruri,,,si tot atita imi tine bateria,,,review-rile de la toate persoanele care scriu aici sunt relative pt ca fiecare foloseste teleful in modul lui,,,fanii apple,,,de o parte si fanii android de cealalta parte,,oameni bun,,e normal ca ulimul device care iese o sa fie mai bun decit unul care o iesit anul trecut,,nu vi se pare,,,asa ce rost ar avea sa il mai faca,,nu vi se pare,,,chiar daca ala nu are cine stie ce in plus,,,
    @Zaone,,,tine tot asa,,,nu mi se pare ca esti inchis (aviz unora de aici,,,tigris frustratis)care nu fac diferenta de a vedea si unele lucruri de la android sau rim ,,etc
    inainte era problema ca nu se poate scoate bateria de la iphone,,,dupaceea ca nu are flashh,,dar culmea ca toti se uitau pe youtube de pe aplicatie,,,,apple-isti se leaga de android ca are malware sau cine stie ce kakakturi,,,sincer ,am android si nu vad niciuna dintre probleme astea,,,poate ma insel sau sunt prea orb sa vad problemele astea
    @all,,inincheiere,,,parareile scris sunt sugestive si pur personale,,as putea scrie toata noaptea si tot nu as scrie tot la ce ma gandesc acum.
    bucurati-va de device-uri si gata,,,
    o seara placuta la tuturor

  63. @proof: De mult n-am mai citit un comentariu aÈ™a agramat È™i incoerent! Și nu, nu mi se pare că un device ieÈ™it după un an trebuie automat să fie mai bun decât unul mai vechi – vezi eÈ™ecuri gen RIM Playbook, HP Touchpad, telefoane cu Windows Phone 7, etc., apărute târziu È™i pline de lipsuri È™i probleme. Iar Samsung Galaxy S2 este mai bun doar pe hârtie, stă mai bine la niÈ™te cifre dintr-o listă de specificaÈ›ii tehnice fără mare relevanță în utilizarea zilnică, unde iPhone 4 È™i iPad 2 rulează în continuare cu brio toate aplicaÈ›iile È™i funcÈ›iile disponibile – deci până la urmă ce mă interesează pe mine, utilizator obiÈ™nuit, tot acest “spec sheet trash talk”, atâta timp cât iDevice-ul meu este în continuare perfect funcÈ›ional?

  64. @tigris,,scuza-ma daca sunt “agramat si incoerent” ,,lasa lumea sa decida daca rim, hp sau alte device-uri sunt esecuri,,poate la cineva place ..apreciez unele pareri pro si contra ,,dar frustrarile unora de aici sunt jenante.
    am spus doar ca unele comentarii pro si contra ma distreaza si unele (cum ar fi ale tale) ma lasa rece si dau dovada de frustrare,,daca nu iti place nu citi,,,apreciaza ca sunt si alte device-uri care plac si sunt placute de multa lume si cumparate pe deasupra
    inca un lucru ,,toate au cite un minus ,nimic nu e perfect in lumea asta (doar jobs,, dupa parerea ta )

  65. sgs stai linistit cu samsungul tau dute la asiaticii tai nus fan la nici unu din asta dar ios mi se pare mult mai sigur din puncte de securitate fata de android plus de asta pe tabletele chinezesti ce soft se baga?????ANDROID unde ai vazut tu o tableta contrafacuta sau chinezeasca sa ruleze cu ios!!!?????nu ma fa comparatii prostesti plus de toate astea apple are un plus de faima (de nume)inafara de samsung android e jossss rauuu rauu ruleaza pe toate porcariile si e down !!!prietene nu mai vb aiurea nu mai lauda chinezii tai:))):))!!!asiatici sau ce sunt ca nu ma intereseaza!!!