Video: Mercedes Benz integreaza iDevice-urile in masini prin iPhone Interface Plus

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6T67JQkf0OA[/youtube]

    Smartphone-urile au devenit de mult o parte integrata a vietii noastre de zi cu zi si producatorii de masini incep sa realizeze cat de importanta este implementarea unui sistem care sa ne permita sa folosim un smartphone direct in masina. Cei de la Mercedes Benz fac un mare pas spre integrarea smartphone-urilor in masini prin iPhone Interface Plus care reprezinta uniunea dintre iPhone, un ecran si o metoda inovativa de control a aplicatiilor. Practic Mercedes a montat in masini un dock in care conectam un iPhone iar cu ajutorul unei tablete iPad putem folosi interfata iPhone Interface Plus pentru a fi mereu conectati cu terminalul nostru.

The iPhone® screen can be seen on the display screen of the audio system, the audio signals are played through the car’s loudspeakers and the smartphone itself can be controlled through the car’s rotary pushbutton – a perfect example of successful integration. And of course all the time the iPhone® is connected to the control unit, it will automatically be recharging. The iPad Integration Plus system for rear seat passengers can be tilted, or turned through 90°. This convenient docking station is an ergonomic solution that makes it possible to use the Apple iPad®, with all its familiar functions, in your Mercedes-Benz. All connection points are easily accessible. The battery can also be recharged, using a separate Apple data cable that links into the vehicle’s on-board electricity supply via an integrated USB interface.

     iPhone Interface Plus a fost prezentat la IAA Motor Show in Frankfurt si dupa cum vedeti avem parte de un sistem interesant care ne permite sa fim mereu conectati la retelele de socializare dar sa avem totodata acces la mailuri, etc. Pentru a nu forta soferul sa citeasca in timp ce conduce Mercedes a implementat un sistem de citire a textului care recita automat continutul emailurilor pentru sofer si pasageri. Conceptul este interesant, el ar trebui sa fie implementat incepand cu anul 2012 in masini insa probabil va costa destul de mult. Pentru iPad exista un concept asemanator care implica montarea tabletelor in tetierele scaunelor din fata pentru a oferi pasagerilor posibilitatea de a utiliza tabletele pe drum.

8 COMENTARII

  1. samsung va integra seria galaxy s in Chevrolet Aveo sau chiar Dacia Sandero sau Duster :)). Acum intreb cum de nu integreaza Samsung galaxy sau HTC sau oricare dintre device-uri Android cand este vorba despre samrtphone…. aceasta intrebare poate si astia cu androizi ar trebui sa isi puna inainte sa le umbla gura ca iphone asa si asa si android este free si mai bun ….

  2. da, de asta am vorbit si eu, va fi implementa suport samsung galaxy s in Sandero sau Duster…. sau nah sa zicem Clio, Megane sau ceva ( sunt din acelasi categorie )….