iOS 5, iPhone 5 si solutia de jailbreak

    Apple inca nu a lansat oficial noul iOS 5 pentru posesorii de iDevice-uri insa in versiunile beta ale sistemului de operare au fost descoperite deja destul de multe vulnerabilitati, indeajuns de multe incat cei de la Chronic Dev Team sa aiba gata de lansare o solutie de untethered jailbreak. Solutia lor are la baza nu mai putin de 5 exploit-uri si este foarte greu de reparat de catre Apple deci este posibil sa poata fi folosita si dupa versiunea initiala a noului sistem de operare a companiei din Cupertino.

     Aceasta solutie de jailbreak ar putea fi teoretic utilizata si pentru terminalul iPhone 5, echipa testand-o probabil pe tableta iPad 2 insa fara noul iPhone al celor de la Apple ei nu pot fi siguri ca un jailbreak poate fi facut fara probleme. Practic acum exista o solutie de untethered jailbreak pentru iOS 5 si iPad 2 insa ea nu va fi lansata oficial pana cand compania Apple va lansa noul sistem de operare si iPhone 5 pentru a nu periclita exploit-urile descoperite si implementate de catre Chronic Dev Team.

      Avand in vedere ca vorbim despre un userland jailbreak va trebui sa va activati terminalele inainte de a face jailbreak deci trebuie sa aveti cartela operatorului de telefonie pe care este codat dispozitivul vostru altfel nu veti putea face jailbreak sub nici o forma.