Tutorial: Cum sa salvezi SHSH pentru orice iDevice utilizand redsn0w 0.9.9 beta 1(Windows, Mac OS X)

     Ieri Dev Team lansa redsn0w 0.9.9 beta 1, cea mai avansata versiune a programului cu ajutorul caruia facem jailbreak dispozitivelor noastre. redsn0w aduce o noua interfata pentru utilizatori plus cateva functii foarte importante care elimina necesitatea de a folosi terte programe pentru a salva un SHSH sau pentru a verifica SHSH-urile disponibile in terminalele noastre. Practic Dev Team a dus redsn0w la un cu totul alt nivel si nu pot sa spun decat ca ma bucur de faptul ca in sfarsit s-a gandit cineva de la ei sa ofere mai multe pentru utilizatori.

      Revenind la tutorial, folosind redsn0w putem salva acum SHSH-uri pentru iDevice-urile noastre fara a mai utiliza TinyUmbrella insa din pacate Dev Team nu a implementat sistemul din iFaith care permite salvarea de SHSH-uri pentru orice versiune de iOS instalata in terminalul nostru. Chiar si asa, redsn0w devine acum programul util pentru toti iar SHSH-urile salvate de catre noi sunt trimise automat catre Cydia deci vom avea oricand posibilitatea de a le reutiliza pentru a face restore. Pentru a salva un SHSH cu redsn0w trebuie sa urmati pasii de mai jos.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.9 beta 1 de aici : WindowsMac OS X.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC. Mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Dupa efectuarea acestor pasi deschideti redsn0w-ul. Daca nu urmati pasii corect NU VETI PUTEA SALVA SHSH-urile din terminalul vostru.

Pasul 3

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Jailbreak si Next iar redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode.

Pasul 4

In redsn0w accesati meniul Extras, apoi meniul SHSH Blobs si apoi apasati pe butonul Fetch. redsn0w va afisa un mesaj de avertisment peste care puteti trece apasand butonul Next.

Pasul 5

Dupa ce apasati butonul Next redsn0w va implementa exploit-ul din limera1n si va verifica SHSH-urile disponibile pentru terminalul vostru si le va trimite la Cydia pe cele salvate.

Pasul 6

Dupa terminarea procesului veti avea afisata o imagine precum cea de mai jos, semn ca totul a decurs ok si SHSH-urile voastre au fost salvate cu succes si trimise la Cydia.

Acesta este procesul de salvare a unui SHSH cu redsn0w, totul decurge simplu, intr-un mod putin mai complicat decat in cazul TinyUmbrella asa ca ramane la atitudinea voastra sa alegeti programul potrivit pentru indeplinirea acestei operatiuni.

39 COMENTARII

  1. Scuze de offtopic. Zaone am si eu o problema si as aprecia dak m-ai ajuta. Am iphone 4 cu ios 4.3.3 jb. Si azi am vz ca nu mai are semnal. Pe gsm sau pe edge are full dar cand pornesc 3g e no service. Si pana acum am avut semnal aici fara probleme. Mentionez ca sunt pe cosmote. Sa ma duc cu el la garantie sau e posibil sa fie de la operator ? Astept un rasp. Multumesc

  2. Am incercat asta deja si nici o rezolvare. O sa mai astept pana mai pe seara. Daca nu se rezolva il trimit la operatie. Multumesc 🙂

  3. Off: de ce nu pot sa instalez(downloadez pe ipad 2) carti in iBooks, imi da un mesaj tampit?
    Si cu ifaith pot sa salvez shsh-ul de la 4.3.3? Acum m’arata doar 4.3,5 in cydia.
    Merci.
    🙂

  4. referitor la reteaua 3g pt cosmote >>>>activezi 3g’ul pe tel si la cautare retele alegi RO22606 dupaia se conecteaza la 3g…..la mn face cateva figuri de la gevey scuze de off

  5. Cred ca-i problema generala la Cosmote.
    Si eu am de la ei abonament si azi o perioada nu aveam semnal (desi inainte nu aveam probleme in aceasi zona), iar acum nu se conecteaza 3G.

  6. salut si scuze de offtopic.Zaone am si eu o problema si nush cum sa o scot la capat.Am un iPhone 4 ios 4.3.3 si nu-i dau de cap cu Java si cu Flash Player.Am cautat diverse tutoriale,am incercat destule……dar nimic……ma lovesc de erorile la Java ‘Javascript error urmata de cifre’ si la Flash Player eroarea ‘ _abort() food.c:43 ‘.Sper sa ma poti indruma ce sa fac.

    Multumesc

  7. Javascript este implementat in iOS, trebuie sa functioneze singur. Nu poti sa faci nici o modificare. Ai in Settings>Safari doar optiunea de a porni/opri Javascript.

  8. Deci ca functionalitate nu e superior TinyUmbrella? Intreb deoarece pt unul din telefoanele mele, un 3gs, TinyU mi-a dat un numar limitat de iOS-uri la care pot da restore. De ex 4.3.1 nu e inclus. am maxim 4.2.1.

  9. Zaone, te-am intrebat si ieri dar cred ca nu ai vazut…am ios 4.3.5 si vreau 4.3.3 pt a face jailbreak…este neverlocked…se poate?…multumesc si scuze de offtopic

  10. Salut zaone.eu am facut salvare de SHSH la 4.3.3 urmand tutorialul de aici folosind redsn0w_win_0.9.9b1(eu cel putin am urmat toti acei pasi) iar cand deschid redsn0w_win_0.9.9b1 –>SHSH blobs–>Verify alegand acel fisier .plist apare fereastra Verification result (cele 16 cifre ECID)-iPhone3,1_4.3.3_8J2.plist cu mesajul ‘All 16 blobs verified for ECID’…..iar daca dau redsn0w_win_0.9.9b1 –>SHSH blobs–>Submit alegand acel fisier .plist apare apare fereastra Blob submission cu mesajul ’16 blobs accepted(iPhone4 ECID si acele 16 cifre)’ ……asta este salvarea SHSH?………..imi cer scuze pt cat am scris,dar pt voi care stiti cu ce se mananca toate astea este simplu totul ……pt noi restul este multa bataie de cap.sper sa nu te-am ‘suparat’ cu acest roman al meu ………….Multumesc

  11. Apple nu suporta flash. Din experineta va zic ca am vrut sa mă uit la emisiunea in gura presei si îmi tot dădea o eroare. M-am apucat de citit si am dat peste ceva interesant. In Cydia este un program care se numește Frash. Nu poți găsi Frash in Cydia fără sa ai surse aditionale instalate. Nu știu dacă a fost norocul prostului dar acum pot incarca flash si vedea majoritatea siteurilor pe care le frecventez. Cine folosește Cydia si instaleaza/dezinstaleaza aplicații listate acolo sa o facă pe propria răspundere.

  12. Salut.
    Iphone 4 cu 4.3.5 pe el din fabrica. Vreau sa salvez SHSH, as face update la 5.0.1, dar daca experimentez probleme as vrea sa pot reveni la 4.3.5.
    Cu Tyniumbrella nu se mai poate salva. Cu Ifaith nu am reusit, suporta doar pana la 4.3.3…

    Cu ce as putea salva in acest moment shsh de 4.3.5?
    Merci.