Apple valoreaza de 14 ori mai mult decat compania Dell

    In cursul zilei de ieri actiunile Apple au atins valoarea de 422$ pe bursa americana, cu 12$ mai mult decat valoarea inregistrata acum cateva zile insa la sfarsitul zilei ele au ramas la valoarea de 413$. In aceasta situatie compania Apple a ajuns sa valoreze nu mai putin de 383 miliarde de dolari, cu doar 2 miliarde de dolari mai mult fata de valoarea inregistrata acum 2 zile. Chiar si asa compania din Cupertino are o valoare a capitalizarii bursiere de 14 ori mai mult decat cea a companiei Dell care in momentul de fata are o valoare a capitalizarii bursiere de 27 de miliarde de dolari.

    Rivalitatea dintre cele 2 companii este binecunoscuta in piata laptop-urilor si desktop-urilor unde Dell in momentul de fata inregistreaza vanzari mult mai bune decat Apple daca nu luam in calcul si tableta iPad. E greu de crezut ca Apple va reusi sa depaseasca Dell in ceea ce priveste vanzarea de calculatoare mobile sau desktop insa in ceea ce priveste valoarea firmelor Apple castiga. Din pacate valoarea capitalizarii bursiere are o prea mica importanta pentru companii insa multi analisti isi bazeaza estimarile in baza acestor cotatii.

     Apple va ajunge sa valoreze cat Microsoft si Google la un loc daca acest trend crescator va continua insa pentru Apple importante sunt cele 80 de miliarde de dolari pe care le are disponibile in bancile din toata lumea.