Samsung intentioneaza sa blocheze vanzarile iPhone 5 in Europa

    Saptamana aceasta v-am spus ca Samsung pregateste cateva procese impotriva terminalului iPhone 5 pe care Apple urmeaza sa il lanseze luna viitoare in propriile magazine. Compania asiatica se bazeaza pe cateva brevete de inventie care au legatura cu tehnologiile de comunicatii si considera ca aceastea ar fi indeajuns de “puternice” pentru a convinge instantele lumii sa blocheze vanzarile de terminale iPhone 5. Daca la inceput era vorba doar despre introducerea de procese in Coreea de Sud, astazi aflam ca Samsung intentioneaza de fapt sa blocheze vanzarile de terminale iPhone 5 chiar si in Europa, o piata foarte importanta pentru compania din Cupertino.

Samsung Electronics Co is considering legal action to ban sales of Apple’s new iPhone, a source familiar with the matter said on Tuesday, in what could be its strongest step to defend against claims by the U.S. firm that the South Korean firm had copied its product designs. The source declined to elaborate further on where Samsung planned to take legal actions and the Maeil Business Newspaper reported that the South Korean firm may seek injunction request on Apple’s new iPhone in Europe.

    Practic Samsung incearca acum sa le ofere celor de la Apple acelasi tratament la care au fost supusi ei recent cu tableta Galaxy Tab 10.1 in Europa. Desi Samsung a copiat design-ul terminalelor iPhone si un manager al companiei a oferit informatii confidentiale despre iPad inaintea lansarii, compania asiatica nu parea dispusa sa renunte la lupta desi pana acum nu a avut castig de cauza in fata companiei din Cupertino. Cei de la Samsung sunt convinsi ca pot bloca vanzarile terminalului iPhone 5 insa eu unul cred ca asiaticii se “imbata cu apa rece” in momentul de fata deoarece Apple nu ar fi riscat lansarea unui produs extrem de popular care sa poata fi interzis pe piata din cauza unor brevete de inventie.

     Lansarea iPhone 5 se va dovedi a fi extrem de interesanta, acum ramane de vazut ce aparare va avea Apple in fata acuzatiilor aduse de Samsung.