Samsung Galaxy S II si adaptorul preluat de la Apple

    Apple sustine ca seria de smartphone-uri si tablete Galaxy a celor de la Samsung copiaza anumite elemente de design ale terminalelor iPhone dar si cateva elemente ale sistemului de operare iOS. Ceea ce Apple nu a adus inca in fata instantelor este un proces prin care sa acuze compania Samsung ca a copiat si accesoriile produselor pe care le vinde. Dupa cabluri USB identice cu cele vandute de catre Apple, Samsung vinde cu Galaxy S II si adaptoare identice, cu cele oferite de catre compania din Cupetino.

     In pozele din acest articol aveti o comparatie intre adaptorul oferit pentru Samsung Galaxy S II si adaptorul celor de la Apple. Acum eu nu trag nici o concluzie pe imagini, cred ca ele sunt destul de evidente si merg in linie cu ce face Samsung in Italia, de exemplu. Traiasca inovatia!

26 COMENTARII

  1. samsumg nu inoveaza face doar concurenta
    daca un anumit design e bun mi se pare normal ca sa fie adoptat de catre toti producatorii, ramane aldgerea clientilor daca vor cumpara originalul sau copia

  2. Serios?! Seamana tot atat de mult cat seamana samsungul cu apple. Daca vrei putem juca jocul “gaseste diferentele” intre samsung si apple. Cate vrei sa gasesc? 😀

  3. chestia cu Blackberry nu tine…am avut mai multe modele ( insa nu si Torch ) caruia se pare ca-i apartine acel model de incarcator…daca ne uitam pe gsmarena, aflam ca iphone 4 a avut ca data de lansare iunie 2010 iar BB Torch august 2010…deci cine pe cine a copiat ? postez doar pentru a lamuri subiectul…sunt profund dezinteresat de cine scoate primul o chestie faina care ajuta pe utilizator sa-si faca bine treaba.

  4. @Adrian: Cauta ce vrei, SGS II a iesit dupa iPhone 4, puteau sa schimbe putin treaba, dar pe ei ii doare in cot. Vad ca exista ENORM de multi oameni care tin samsung-ul asta de fund. Acum stau si ma intreb daca nu cumva exista printre ei si angajati ai companiei din Romania. Probabil ca exista.
    Are produse bune Samsung dar fura de le sar capacele.

  5. Imi pare rau, am iphone 4 si ipad 2 si nu am incarcator cubic la nici unul din ele. Daca te uiti mai atent la specificatii, adaptorul blackberry este compatibil cu vreo 9 modele de telefoane. Tot pentru a lamuri subiectul. Nici pe mine nu ma intereseaza cine a inventat priza. Dar ca sa faci poza la 2 stechere sa o postezi pe net ca sa alimentezi flame-uri doar doar se face trafic mi se pare ridicol (nu ma refer la zaona, nu a facut el poza).

  6. Scuze, dau mielul la primavara.

    Astea sunt stiri de genul apple n-are noutati dar inventam noi unele sa tinem spiritul alive. Daca erau informatii reale despre produse apple, genul asta de barfe nici nu ar fi aparut pe bloguri.

    Nu sunt angajatul nimanui, am afacerea mea care nu are nimic de-a face cu samsung sau apple. Insa intotdeauna m-a revoltat atitudinea gen antena3-realitatea

  7. Right, daca spui ca o companie nu inoveaza si fura design-uri de la altii e rau. Sunt curios ce s-ar intampla daca cineva ti-ar copia tie anumite lucruri din companie si si-ar face alta si ti-ar injumatati profitul, ai gandi diferit.

  8. Zaone,deja esti penibil cu stirile astea,pe bune….iar uitandu-ma la poza,clar as alege pe cel de la Samsung ca arata mult mai stilat si nu m-ar mira daca chiar si aceste adaptoare le-ar face tot Samsung pentru Apple.

  9. si inca o chestie, acum nu ma refer numai la apple sau alte firme, insa cand o firma creeaza un design pentru ceva mai bine n-ati comenta,nu e asa usor sa creezi un design

  10. Pe surse am aflat faptul ca Sapsunc ăsta va fi cumparat de catre Xerox 🙂

    Se va numi Xerox-Sasux iar telefoanele vor fi invelite in foaie de indigo pentru a sublinia originalitatea 🙂

  11. Sa nu uitam ca de la anul, parca, in UE se vor standardiza incarcatoarele. Probabil ca vor fi 1 sau 2 chinezi care le vor face la tona pe toate. Mai mult ca sigur ca partea de stecher propriu-zisa va fi la fel la toti, caci banuiesc ca standardizarea va insemna adaptor 220V – USB si cablu proprietar. Atunci sa vezi diversitate la stechere. Nu m-ar mira sa fie acelasi lucru in cazul de fata.

  12. ok,in momentul de fata se copiaza,dar poate Samsung sustine proiectul lui Apple pt a se implementa acest tip de incarcator universal…acuma o sa vedem care tip de incarcator o sa fie universal..

  13. @Adrian au imprumutat cu acordul celor de la Xerox conceptul, nu design-ul. Adica nu a procedat precum Windows care au copiat 1:1.

    Cei de la Xerox habar nu aveau pe ce comoara stau. Nu stiau exact la ce sa o foloseasca (au abandonat proiectul).
    Iar Steve Jobs si-a dat seama in cateva ore.

    Apple recunoaste (de aici si – good artists copy, great artists steal – Pablo Picasso )
    http://www.youtube.com/watch?v=2u70CgBr-OI

  14. @Adrian – poti da jos ochelarii de cal? Multumesc. Uite un pasaj din articolul dat de tine: “Apple secured the rights for the visit by compensating Xerox with a pre-IPO purchase of Apple stock”. Mai bine citeste aici – http://obamapacman.com/2010/03/myth-copyright-theft-apple-stole-gui-from-xerox-parc-alto/

    – Chargeru de la BB numai forma cubica nu are. Mai mult trapezoidala.

    – Nu, n-a inventat Apple stecheru’.. ce mentalitate aveti.

    @Barsan Radu – Ha ha, sunt doua bucati de plastic asemanatoare, cum draq sa fie stilate? :))

  15. Nooo, nici nu seamănă…..
    Cine zicea ca aia de la samsung sunt niște copiatori ordinari??
    Nu se vede ca unu e alb si altu e negru ? :)))

  16. Am si eu un incarcator pentru iPhone, identic cu cel original, luat cu 25 de lei din piata [ala original s-a dus]. Nu mai incarca. Pe chinezii aia cand ii da Apple in judecata?
    Chiar asa, alte stiri nu mai sunt pe net?