iPhone 5 compatibil cu tehnologia HSPA+ ce permite navigarea pe web la viteze de pana la 21 Mbps

    Conferinta pentru prezentarea iPhone 5 va avea loc marti insa pana atunci aflam ca noul dispozitiv al celor de la Apple ar putea fi compatibil cu standardul HSPA+ care permite navigarea pe web la viteze de pana la 21Mbps. Informatia vine de la un blog japonez care sustine ca un oficial al China Unicom a anuntat intr-o prezentare tinuta in cadrul MacWorld Asia ca Apple intentioneaza sa isi faca noul dispozitiv compatibil cu aceasta tehnologie. iPhone 4 este capabil sa atinga viteze de doar 7.2 Mbps in momentul de fata iar un salt la 21 Mbps este perfect logic avand in vedere ca in ultimul an foarte multi operatori si-au imbunatatit semnificativ vitezele de conectare la internet.

Japanese IT news site “PC Watch” tells that, Research vice president of China Unicom, Huan Wenliang, told iPhone 5 will support W-CDMA based high-speed data transfer standard HSPA Evolution “HSPA+” (21Mbps) at keynote speech in Macworld Asia 2011.

     Destul de multe terminale Android sunt compatibile cu standardul HSPA+ iar in Romania toti marii operatori de telefonie mobila au abonamente care ofera viteze de 21 Mbps. Desigur ca viteza in sine este teoretica si nu va fi atinsa vreodata pe un telefon mobil dar pentru Apple acesta reprezinta un punct de promovare pentru produsul sau. Daca iPhone 5 va avea intr-adevar compatibilitate cu acest standard atunci in Romania il vom putea folosi la “adevarata sa valoare” numai daca achizitionam un plan tarifar care sa ne permita sa navigam la acele viteze.

5 COMENTARII

  1. Tocmai am pierdut 10 minute raspunzand unui sondaj trimis de operatorul meu mobil . Cum stia ca am iPhone 4 majoritatea intrebarilor au fost despre acest telefon , despre ce as astepta de la un eventual alt model , si daca sunt interesat pe viitor sa cumpar aceeasi marca . Si intrebari despre toate aplicatiile pe care le posed , cat , cheltui pe fiecare aplicatie 🙂 , despre navigatia pe net si daca sunt multumit de VITEZA + diverse tone de intrebari de umplutura presarate , pentru a nu-ti da seama ce urmareste de fapt 🙂

    [
    Cher(e) abonné(e),
    Nous menons une grande enquête auprès des détenteurs de smartphones.
    Nous souhaitons recueillir votre avis pour améliorer nos services et vous proposer des services adaptés à vos attentes et vos besoins.
    Merci de nous consacrer quelques minutes pour répondre à ce questionnaire.
    L’institut de sondage BVA à qui nous avons confié cette enquête est tenu d’exploiter et d’analyser de façon objective et anonyme les éléments qui lui seront communiqués.
    Nous vous demandons donc de bien vouloir répondre le plus sincèrement possible à cette enquête.
    Nous comptons vivement sur votre participation à tous, afin de recueillir au mieux votre opinion et aller encore plus loin dans notre démarche d’évolution et de progrès continu.
    ]

  2. deci omg alta chestie NOUA invoatuare facuta de apple hspa care android are de 3 ani or more … pff next is bluetooh?:)) serios acum se fac de ras draq cu asemenea anunturi iphone 4 trebuia sa aiba hspa nu 5..

  3. Incep sa devin sceptic cu vitezele astea de internet mobil.. Vreau in primul rand sa felicit orange si vodafone romania ptr calitatea si viteza 3g sau 3g+ de la noi din tara(si nu glumesc). Momentan ma aflu de cateva luni in koreea de sud..patria Samsung.. Care se lauda cu implementarea retelelor LTE de mare viteza..am un abonament de 50 $ pe luna(500 mb inclusi si vreo 200 min) si din pacate nu pot nici macar sa am o convorbire decenta pe viber.. Sa nu mai vb de skype..vb desigur de o conexiune 3g..in romania conexiunea e parfum.. Trebuie sa recunosc ca vodafone a avut mereu un 3g mai bun decat orange( sunt abonat fidel orange) dar si pe orange reuseam sa ma uit fara prea multe probleme la un meci de fotbal pe justin.tv …deci la ce ne ajuta ca producatorul permite viteze de 21Mb/s daca operatorul ma blocheaza la 1Mb/s down si 70 Kb/s up ?

  4. eu am vorbit cu un prieten care este in Germania pe viber,eu pe wifi si el pe 3G,era in masina si se indrepta spre Elvetia si cit am avut convorbirea de vreo 15min nu au fost absolut nici o problema,el pe vodafon de la nemti….dar experientele sint diferite cite odata..